Polícia SR šíri propagandu namiesto informácií. Z peňazí nás všetkých

30.12.2020 | 09:30
  12
Slovenskí konšpirátori sa opäť nenechali nachytať a objavili supertajnú pravdu o vakcinácii proti koronavírusu. Lekári, politici, Soros a Gates prepadávajú zúfalstvu, píše v statuse administrátor stránky polície na sociálnej sieti.

Administrátor facebookovej stránky Polície Slovenskej republiky sa opäť predviedol. Pripojil sa k šíriteľom jediného správneho názoru a vysmieval sa ľuďom, že sú hlúpi, ak „naleteli“ na konšpirácie o očkovaní. A to v deň, kedy sa v parlamente oddelili chorí od zdravých maliarskou fóliou.

Vláda verejnosti už mesiace sľubuje odbornú a vecnú diskusiu o očkovaní proti koronavírusu. Verejnosť je skeptická, má obavy a má mnoho otázok. Zatiaľ sme sa diskusie nedočkali. Napriek tomu, že už všetci vieme, že noty z EÚ sú jasné – propaganda, marketing, PR  – a opakuj opäť a znova, sme sa dnes neposunuli nikam ďalej, len tam, že každý, kto si verejne dovolí čo i len položiť otázky k bezpečnosti očkovania, je označený z najvyšších miest za hlupáka a konšpirátora. Nemôžeme sa preto čudovať, že si do verejnosti kopne už i polícia.

„VAKCINÁCIA VYPLAVILA Z MORÁLNEHO SUTERÉNU NAJGIGANTICKEJŠIE DEZINFORMÁCIE ZA POSLEDNÝ ROK: POŠLITE NÁM TIPY NA ABSURDNÉ HOAXY POD TENTO STATUS,“ vyzýva Polícia SR. A pokračuje: „Slovenskí konšpirátori sa opäť nenechali nachytať a objavili supertajnú pravdu o vakcinácii proti koronavírusu. Lekári, politici, Soros a Gates prepadávajú zúfalstvu. To naozaj dnes už nemôžu ovládnuť ľudí z horenej-dolnej? Vypisovanie statusov z obývačiek znovu a zas zachránilo ľudstvo,“ zavŕšil svoj status administrátor stránky.

Ten sa už niekoľkokrát „blysol“ svojimi urážlivými a drzými statusmi, či odpoveďami komentujúcim. Zdá sa, že v pondelok prerazil nové dno. Postavil sa do roly experta na očkovanie, nositeľa pravdy a jediného správneho názoru. Tentokrát vyslovene admin vyzýva na verejný lynč tých, ktorí „neuverili“ a žiada komentujúcich, aby ich predhodili verejnosti.

Už niekoľko týždňov verejnosť, odborná ale aj laická, čaká na vedeckú, vecnú a odbornú diskusiu ohľadom vakcíny proti koronavírusu. Predsa len, vakcína od farmaceutickej spoločnosti Pfizer je po prvýkrát v histórii postavená na princípe mRNA a ako všetko nové, nepreskúmané a v tomto prípade naozaj dostatočne dlho neotestované, vzbudzuje obavy. Pochybnosti pramenia čiastočne z nevedomosti a čiastočne sú oprávnené.

Ani názor odborníkov či lekárov na vakcíny proti koronavírusu nie je jednoznačný. Proti vakcinácii sa stavia verejne aj časť politikov. Pre mnoho občanov sú politici autoritou; a ak politik s niekoľkými titulmi pred a za menom verejne vyhlasuje, že sa zaočkovať narýchlo „zbúchanou“ vakcínou nedá, je to správa, ktorá zarezonuje.

Odbaviť túto tému paušálnym uzáverom, že každý, kto sa pýta na bezpečnosť vakcíny, kto má obavy, či kto neuveril, že známe osobnosti sa skutočne dali pred kamerou očkovať (pričom skutočne televízie neukázali ani ampulky z ktorých sa látka naberala, ani detail vpichu), je nielen hlúpe. Je to primitívne a arogantné. Ani vedecká obec predsa nemá na vakcíny proti koronavírusu jednotný názor a aj medzi vedcami, biochemikmi a lekármi sú takí, ktorí jej bezpečnosť spochybňujú. Vo Švajčiarsku bolo schválenie všetkých troch zatiaľ ponúkaných vakcín v EÚ, pre pochyby o bezpečnosti, zatiaľ pozastavené.

Odkedy je tu naša polícia na to aby sa smiala z občanov? Aby sa smiala z názoru občanov, dokonca si dovolím tvrdiť, pri vyše 60 percentnej nevôli voči očkovaniu, z názoru väčšiny? Myslí si administrátor stránky Polície SR, že má právo nás vychovávať? Že má verejnosť napomínať a kárať ako malé, hlúpe deti?

Doteraz sme sa desaťročia smiali na vtipoch o policajtoch… dnes sme, zdá sa, v opačnom móde – polícia hovorí vtipy o obyvateľstve. Nevyzerá to tak, že by boli komentujúci na stránke polície z príspevku administrátora nadšení. Negatívne reakcie prevyšujú tie pochvalné. Michal napísal: úplné dno polície, dôvera vo Vás je určite na 0. Niekoľkí diskutujúci sa začudovali, čo má tento status spoločné s políciou a čo na stránke vôbec robí. Iný Michal napísal toto: Stačilo by, ak by ste natiahli striekačku s vakcínou pred kamerami a potom by tomu veril každý ale toto divadlo vám neuverí ani malé decko. Ste trápni a je smutné, že aj polícia sa podieľa na tomto svinstve zvanom „dobrovoľne očkovanie“.

Názor pripojila aj Ildikó a napísala toto: „Občianske združenie Lekárnici za život – Slovensko

Vzhľadom na to, že bezpečnosť mRNA vakcín proti ochoreniu COVID-19 nebola dlhodobo skúmaná, nie je vylúčená ani možnosť vyvolávania autoimunitných ochorení, ktoré sa symptomaticky prejavujú až po dlhšom čase. Realita je taká, že dodnes nevieme kauzálne liečiť ani jedno jediné autoimunitné ochorenie. Pomer rizika infekcie koronavírusom a benefitu plošnej vakcinácie obyvateľstva s možnosťou spustenia autoimunitného ochorenia je teda minimálne veľmi diskutabilný,“ napísala a pripojila aj celé stanovisko Občianskeho združenia Lekárnici za život.

Autor: Petra Demková

Zdroj: hlavnydennik.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti