VIDEO: Polícia rieši aj politikov, ktorí vyzývajú ľudí nenosiť rúška

01.12.2020 | 11:50
  22
Policajný prezident uviedol, že medzi týmito osobami by mohol byť aj bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin.

Hosťami Michala Kovačiča v Na telo PLUS boli v prvej debate kandidátov na policajného prezidenta veliteľ LYNX Commanda Štefan Hamran a dočasný šéf polície Peter Kovařík.

Témou debaty boli aj pokuty v súvislosti s epidémiou koronavírusu. Na Slovensku máme relatívne vysoké sankcie napríklad za nenosenie rúšok. Masovo však udeľované nie sú. Ich výšku vysvetľoval policajný prezident.


„V blokovom konaní sa pohybujú do tisíc eur, v správnom konaní do 1 659 eur. Je to do týchto súm, čiže hranica je od nuly. Pokutové bloky sú nastavené od päť eur," opísal Kovařík. Podľa jeho slov zaregistrovala polícia v súvislosti s rúškami okolo 3 000 priestupkov.

Štefan Hamran pripomenul, že na nedávnych zhromaždeniach vyzývali ľudí, aby si dali dole rúška, aj politicky exponované osoby. „Tam začíname trestné konania, aby sme preverili, či bol spáchaný trestný čin," uviedol Kovařík s tým, že medzi týmito osobami by mohol byť aj Štefan Harabin.


Celú pasáž o pokutách nájdete v najnovšom vydaní Na telo PLUS po 32. minúte:

Zdroj: tvnoviny.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti