VIDEO: Prezident Slovenskej lekárskej komory Kollár vyzval arogantného ministra obrany Naďa, aby sa mu ospravedlnil

29.10.2020 | 19:37
  18
Predstavitelia Matovičovej vlády škandalóznym spôsobom dehonestujú každého, kto kritizuje vládny naratív o koronavíruse, celoplošné testovanie aj spôsob riešenia pandemickej krízy.

Minister obrany Jaroslav Naď vo štvrtok vyzval Slovenskú lekársku komoru, aby vymenila svojho šéfa. Mnoho lekárov sa podľa Naďa hanbí za to, čo povedal prezident lekárskej komory Marián Kollár na stredajšej tlačovej konferencii. Ten vyzval vládu, aby ešte raz zvážila celoplošné testovanie. Kollár tiež uviedol, že má vážne obavy, že rozhodnutie o plošnom testovaní nebolo vôbec odborné.

Konflikt sa vyostril dnes dopoludnia, keď minister obrany Jaroslav Naď tvrdo Kollára skritizoval. 


"Dostal som veľa správ od lekárov, ktorí mi písali, že sa hanbia za pána Kollára. Nedostal biznis, za ktorý loboval a tak teraz kritizuje vládu. Vyzývam všetkých slušných lekárov a sestry, aby sa postavili za nás. Nie, covid nie je chrípka. A ľudia, ktorí zomierajú, zomierajú preto, lebo ľudia ako Kollár pozerajú na svoju penaženku. Slovenskú lekársku komoru vyzývam, aby odvolala svojho šéfa. To, čo včera predviedol, bolo nehorázne," povedal Naď.

"Už sa mu raz podarilo politicky vystupovať proti vláde Ivety Radičovej. Pamätáte si všetci, čo robil a na koho objednávku." doplnil Naď na Kollárovu adresu. 


Na to Kollár zasadol pred novinárov, kde uviedol, že žiada ospravedlnenie.

„Ak sa mi pán Naď na ďalšej svojej tlačovej besede neospravedlní, tak budem nútený použiť všetky právne prostriedky na ochranu svojho mena," uviedol Kollár na tlačovej besede, ktorú zorganizoval ako súkromná osoba a nie ako šéf komory.

Aj Lekárske odborové združenie na čele s Petrom Visolajským ministra vyzvalo, aby sa ospravedlnil za dehonestujúce výroky voči Kollárovi v súvislosti s rokom 2011. Visolajský upozornil ministra, že takýmto vystupovaním môže zmariť úspech plošného testovania. Politikov vyzval k zodpovednosti vo vyjadreniach, pretože situáciu si "vyžaduje upokojovanie a múdre slová, nie vyhrocovanie do konfliktov".

"Ak by si pán minister prečítal spis Gorila, určite by sa dozvedel, že to boli politici, kto bol korumpovaný, aby prišlo k privatizácii slovenského zdravotníctva v prospech jednej finančnej skupiny. Iba vďaka lekárom tento plán nevyšiel," reagoval Visolajský a pripomenul, že jedným z lídrov bol práve Kollár.

Kollár reagoval aj na výzvu ministra, aby SLK vymenila svojho šéfa. "Slovenskí lekári nie sú na tom až tak zle, aby potrebovali radiť, koho si majú a koho si nemajú zvoliť za svojho reprezentanta," povedal prezident komory. Hodnotenie, či niekoho správanie je alebo nie je normálne, patrí podľa neho úplne iným odborníkom, ako ministrovi obrany.

Za krajne nemorálne považuje prezident SLK aj výrok ministra, že pacienti každý deň umierajú preto, že ľudia menovite ako on sa pozerajú na svoju peňaženku a nie na to, čo sa reálne deje v nemocniciach. Minister obrany podľa šéfa lekárskej komory nemá odborné, morálne a ani základné vedomosti na to, aby bol oprávnený hodnotiť jeho život a morálne ho diskreditovať v očiach verejnosti. Očakáva preto, že sa mu minister neodkladne a verejne ospravedlní na najbližšej tlačovej konferencii.

Šéf lekárskej komory sa taktiež ohradil voči tomu, že na rokovaní Ústredného krízového štábu nehlasoval proti celoplošnému testovaniu. Ako povedal, nemohol hlasovať za ani proti, pretože sa vôbec nehlasovalo. "Z celého vystúpenia pána ministra mám osobný pocit, že táto vláda si už vopred hľadá vinníka, keby veci nedopadli tak, ako si predstavovala, teda keby prišlo k akémukoľvek neúspechu. Vyzerá, že vinníka už máme pripraveného," uzavrel Marian Kollár.

Reportáž TA3 o prestrelke medzi ministrom obrany Naďom a šéfom lekárskej komory Kollárom:

Pozrite si celú tlačovú besedu prezidenta Slovenskej lekárskej komory. Prezident SLK Marian Kollár v nej reagoval na slová ministra obrany Jaroslava Naďa:

Celú tlačovú besedu ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽaNO) si môžete pozrieť TU.

Zdroj: tvnoviny.sk / ta3.com (1), (2) / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti