Harabin podporil protivládny protest: Exminister spravodlivosti zdôraznil, že pokojné protesty sú v súlade s naším ústavno-právnym poriadkom

16.11.2020 | 17:38
  21
Bývalý minister spravodlivosti a líder Vlasti zároveň zverejnil výzvu tieňového ministra vnútra strany, ktorý vyzval exkolegov v radoch polície, aby nepoužívali násilie proti pokojne protestujúcim občanom.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin reagoval na protest proti Matovičovej vláde, ktorý sa uskutoční na 31. výročie 17 novembra 1989

Pokojné protesty sú v súlade s našim ústavno-právnym poriadkom. Podporujem ich preto.

Občania majú bez najmenších pochybnosti ústavné právo pokojnými protestami vyjadriť nesúhlas s tým, ako Matovičovsko-Čaputovská marionetská COVID mafia už pol roka obmedzuje a ruší ľudské práva a nátlakovo-podvodným spôsobom vnucovania testov, šikanuje zdravých ľudí. Už pripravuje i očkovanie a čipy.

Tolerancia bezprávia, svojvôle úradujúcim generálnym prokurátorom a policajným prezidentom, ale i Patakyovou a Čaputovou nás doviedla do stavu, že právne už neplatí nič.

O nezákonnosti nemôžu hovoriť Tí, ktorí ju celoštátne zaviedli na územie Slovenskej republiky

Protesty sú v súlade s našim ústavno-právnym poriadkom. Podporujem ich.  A viem i to, že aj strana Vlasť.

Budem len rád, keď sa ich moji fanúšikovia a priaznivci Vlasti zúčastnia v čo najväčšom počte.

Nesmie to byť, ale pod zástavou falošných hráčov typu Fica, Pellegriniho, ale i Kotlebu, Tarabu, resp. Danka.

Pripájam k príspevku i výzvu tieňového ministra vnútra strany Vlasť Mgr. Ernesta Nagya pre jeho bývalých kolegov v radoch polície, aby nepoužívali násilie proti pokojným protestujúcim a neplnili v tomto smere nezákonné rozkazy.

„Prosím, prv než si natiahnete protiúderový komplet a nafasujete štíty, obušky a slzáky, si pozorne prečítajte čl. 32 Ústavy SR a zamyslite sa nad ním. Na to, aby ste vedeli posúdiť ako sa máte zachovať a čo je správne potrebujete len dve základné veci: prirodzenú inteligenciu a dostatok právneho vedomia,“ uviedol vo svojej výzve Ernest Nagy. Viac v článku TU.

Opozícia môže Matovičovu vládu okamžite povaliť, vyhlásil Harabin

"Predstavitelia tzv. opozície doteraz neurobili pre občanov nič a dobrovoľne a zákerne asistovali Matovičovej likvidácii právneho štátu a nevypracovali žiadny právny dokument na obranu pred vydieraním občanov zo strany Matovičovej vlády," uviedol minulý týždeň Harabin.

Michelko hovorí o nereálnosti Harabinovho nápadu, aby opozícia odišla z parlamentu

Politológ Roman Michelko vo svojom videoblogu hovoril o nereálnosti návrhu bývalého šéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina:

Neprávnici a polit-hňupovia

Líder strany Vlasť sa na margo komentára politológa Romana Michelka, ktorý sa vo svojom videu vyjadroval k ústavno-právnemu výkladu, vyslovil pre InfoVojnu nasledovne: „Myslím si, že pán Michelko sa ústavno-právnej rovine veľmi nerozumie“. Harabin dokonca aj z hľadiska politickej analýzy odmietol Michelkove argumenty, ktoré v tejto súvislosti považuje za „odtrhnuté od reality.“

„Vyvodzovať záver z talianskych Mussolinských skúseností, že poslancom sa neoplatí vzdať sa mandátu na protest proti bezpráviu páchaného Matovičom a Čaputovou, ktorí tu nastolili nacisticko-fašistický režim, znamená tolerovať nacisticko-fašistické metódy a robiť Matovičovi demokratický imidž v parlamente. Práve z hľadiska politologického sa týmto vyjadrením pán Michelko trafil úplne mimo politickú realitu,“ argumentoval Harabin s tým, že práve týmto gestom a odchodom z parlamentu môžu dať poslanci najavo svoj odpor voči nedemokratickým metódam Matovičovho režimu.

„Odvodzovať to od talianskych Mussolinských historických skúseností znamená, že treba Matoviča nechať tak, robiť mu parlamentný imidž a kryť ho, aby každý v Európe povedal, že Matovič tu nezaviedol bezprávie a nacistické metódy, lebo má parlamentnú opozíciu,“ zdôraznil Harabin a poukázal na to, ako na sklonku druhej svetovej vojny dopadol vodca talianskeho fašizmu Benito Mussolini. Pripomenul, že niektorí poslanci vtedajšej opozície sa vzdali mandátu a vedeli prečo tak urobili. „Nechceli mať nič spoločné s fašistickým Mussoliniho režimom,“ vysvetlil Harabin.

Na záver dodal, že ani jeden z právnikov zatiaľ nezverejnil protiargumenty jeho návrhu. „Nikto. Iba neprávnici a polit-hňupovia to hodnotia v rovine analogickej a v rovine prospešnej pre Mussoliniho à la Matovič."

Harabin zároveň zdieľal krátke video youtubera Rudolfa Vaského pod názvom Michelko vs. Harabin o zložení poslaneckých mandátov:

Harabinove video o možnosti povalenia Matovičovej vlády spojilo Blahu-Kotlebu-Benčíka-Pellegriniho aj Michelka

Reakciám politikov na Harabinov návrh sa venoval vo svojom komentári Peter Kriak z portálu Magazín Slovensko:

Rovnaké reakcie všetkých politikov naprieč celým politickým spektrom väčšinou bývajú znamením toho, že im niekto obrazne povedané STÚPIL NA OTLAK.

Takýto prípad sme zaznamenali aj pri reakciách na video bývalého šéfa NS SR, trestného sudcu Štefana Harabina, ktorý v ňom ilustroval jednoduchý spôsob ako legálne a ústavne konformným spôsobom povaliť Matovičovú vládu.

Tu je dôležité pripomenúť, že aj najzarytejší Harabinovi odporcovia si už radšej nedovolia spochybňovať jeho právne názory. Určite to nerobia z lásky k nemu, iba sa poučili z chýb tých, ktorí to skúsili a neskôr ľutovali a ospravedlňovali sa…

Zaujímavý je aj fakt, že ani jeden z tých, ktorí sa odhodlali reagovať (pravdepodobne po porade v strane) nemá právnické vzdelanie, čo aj väčšina pre istotu uvádza.

Prečo to nenechajú na odborníkov? Alebo sa tí boja ísť do konfliktu s Harabinom, tak preto posunú do prvej línie laikov, na ktorých Harabin určite reagovať nebude?…

Za povšimnutie stojí aj analýza politológa Michelka, ktorý je známy aj tým, že väčšina prognóz mu akosi „ujde“… Vo svojom príspevku sa rozhovoril aj o tom, že niečo podobné sa stalo aj v Taliansku, keď prebral moc Musolini – Zabudol snáď politológ ako Duce skončil?…

Zahanbiť sa nenechal ani známy internetový udavač ŠTBenčík, ktorý označil Harabina ako nositeľa nebezpečných myšlienok. Ktovie prečo takto neopečiatkuje aj súčasnú opozíciu, ale uteká brániť právo opozície na to byť „dobrou“ opozíciou…

Pozorný občan určite zachytil aj myšlienku prezentovanú z viacerých strán: Prečo by to doteraz nikoho nenapadlo?

… alebo

My by sme sa aj vzdali, ale tí druhí určite nie, takže to vlastne nemôžeme urobiť… – cítite to farizejstvo?

Vyzerá to tak, že Harabin týmto videom opäť všetkým vyfúkol vietor z plachiet a v panike vymýšľajú rôzne výhovorky ako z toho vycúvať s čo najmenšou ujmou…

Jednoducho Harabin im (Ficovi, Pellegrinimu, Kotlebovi a Tarabovi) dal bezpodmienečný šach mat. Nemôžu urobiť ťah v prospech občanov Slovenska, právny štát a záchranu ekonomiky, ale ani ťah v prospech imperátora Matoviča.

Človek nemusí byť génius, aby si všimol obdivuhodnú zhodu medzi koalíciou a opozíciou. Čím to asi môže byť? Dovolím si zacitovať z Harabinovho videa:

„Povýšia opoziční poslanci blaho slovenských občanov a štátu nad vlastné poslanecké benefity?“

Zdroj: InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti