Čaputová hovorí o chaose a protichodných informáciách v komunikácii Matovičovej vlády o obmedzujúcich opatreniach

22.10.2020 | 13:13
  32
Prezidentka požidala zodpovedných požiadala o jasnú komunikáciu, čo a kedy plánujú a za akých podmienok.

Posledné týždne sa spájajú s pocitom neistoty, skonštatovala na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová. V čase, keď nás pravdepodobne čaká ďalšie obmedzovanie, potrebujeme podľa nej racionálne, zdôvodnené, vecné a predvídateľné kroky. Zodpovedných požiadala o jasnú komunikáciu, čo a kedy plánujú a za akých podmienok. Zdôraznila tiež potrebu venovať sa príprave nemocníc na enormný nárast pacientov. Za svoj zdroj istoty označila občanov.

„Počula a čítala som viaceré protichodné informácie, mnohé boli iba v podobe nezodpovedaných otázok. Výsledný dojem z toho je veľmi nejasný a chaotický. Posledné týždne sa aj pre mňa spájajú s pocitom neistoty,“ uviedla prezidentka.

"Sme v ťažkej situácii, najmä ak sa o pár týždňov naplnia predpoklady o tisícoch hospitalizovaných. Viac ako inokedy potrebujeme upokojenie a uistenie," upozornila prezidentka s tým, že informácie z dnešných dní pôsobia nejasne a chaoticky.

Na prekonanie ťažkých týždňov budú podľa nej občania potrebovať veľa síl a odhodlania. "Odhodlania, o ktoré prichádzame v neistote a v strese, keď sú nám aj niekoľkokrát denne ohlasované nové plány, ktoré sa o pár hodín môžu zmeniť. V situácii, v ktorej sa trpezlivo musíme snažiť získať či nestratiť dôveru ľudí. V situácii, v ktorej sú za nezodpovedných označovaní aj tí, ktorí majú len obyčajný strach," podotkla.

Podľa hlavy štátu sa treba konečne zamerať na prípravu nemocníc. "Zabezpečujme lekársky personál z našich záloh aj zo zahraničia, hľadajme náhradné riešenia, keď množstvo chorých prevýši kapacitu nemocníc, riešme, ako budeme poskytovať akútnu starostlivosť v obmedzenom režime ich fungovania. Zabezpečujme dostatok zdravotného materiálu a vyškoľujme personál na starostlivosť o ťažkých pacientov," vyzvala Čaputová.

Ako dodala, stretáva ľudí, ktorí majú rúška a sú disciplinovaní, trpezliví a chcú byť nápomocní v celej tejto neistej dobe. "Dnes ste vy, občania, zdrojom istoty pre mňa. Ďakujem vám. Zvládneme to," uzavrela.

Zdroj: bratislavskenoviny.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti