VIDEO: Policajti vám môžu zazvoniť doma. Rúška sú tu preto, lebo spoločnosť to potrebuje, vyhlásil policajný prezident Kovařík

31.10.2020 | 17:05
  40
Dočasný policajný prezident Peter Kovařík hovoril v HNtelevízii o kontrolách po plošnom testovaní.

Negatívny výsledok nehovorí, či je človek chorý alebo zdravý. Je to potvrdenie, že sa zúčastnil na testovaní, vysvetľuje v HNtelevízii dočasný policajný prezident Peter Kovařík.


Dvadsiateho druhého októbra minister vnútra povedal, že polícia nebude kontrolovať potvrdenia o práci napriek tomu, že bude zákaz vychádzania. Na druhej strane sa objavili aj informácie, že keď sa stretneme s policajtmi, musíme hodnoverne preukázať náš cieľ cesty. Ako to teda je?

Ak má niekto pri sebe takýto doklad, podporí svoje tvrdenie o tom, že je zamestnaný, je to oveľa jednoduchšie pre policajta. Stále však platí to, čo bolo povedané pred chvíľkou, že nechceme zvyšovať administratívu, stres, obehávať papiere a ľudí naháňať a sankcionovať. To nie je našou prioritou. Stačí nám, ak hodnoverným spôsobom vysvetlí, že ide do zamestnania.

Čo je hodnoverný spôsob?

Idete ráno do práce a nie sú o tom žiadne pochybnosti, nemáte vzadu v kufri nabalené nejaké vence, že idete na cintorín, tak pre policajta je to hodnoverné. Treba povedať, že máme aj ďalšie priority. Máme ľudí v karanténe, ktorých treba kontrolovať. Snažíme sa tú činnosť robiť tak, aby bola zmysluplná. Od pondelka sa zmenia pravidlá, možno sa o tom budeme rozprávať a predpokladám, že potom to už bude jednoduchšie z hľadiska dodržiavania a zákazov.

Viac to videu:

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti