VIDEO: Lukašenko je odvar diktátora Matoviča, ktorý sa dopúšťa psychického násilia na ľuďoch. Občania majú právo postaviť sa na odpor podľa čl. 32 Ústavy

19.10.2020 | 19:33
  24
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti komentoval vo svojom videoblogu Matovičov plán otestovať všetkých Slovákov na koronavírus.

Matovič sa vyhráža vlastným občanom odmietajúcim testovanie na Covid-19.

Vláda v súvislosti s koronavírusom poverila armádu prípravou a vykonaním celoštátneho testovania všetkých obyvateľov Slovenska starších ako desať rokov. Na odberových miestach budú pôsobiť aj policajti. Vyčlenila na túto akciu až 8000 vojakov. Evidentne v rozpore  s ústavným zákonom č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu i v čase núdzového stavu, ktorý má prednosť pred zákonmi (§ 5 ods. 4/ „V čase núdzového stavu môže iba prezident na návrh vlády (písm. a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom).

Testovanie sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra, zrejme zámerne na „Dušičky“ a o týždeň druhá fáza.

Matovič na tlačovej konferencii bombasticky predstavil antigénový výterový test. Richard Kollár, odborník v tejto oblasti, mu, ale odkazuje, že jeho antigénové testy nie sú určené pre bezpríznakových obyvateľov. Príbalové letáky týchto testov upozorňujú, že tento test je vhodný len na testovanie pacientov už s príznakmi ochorenia COVID-19.
V ďalšej časti  si dovolím odcitovať doslovne vyhrážku M.:

„Tí, čo nepôjdu na testovanie“,… „budú mať nejakú základnú starostlivosť, špecialitky si budú, napríklad, priplácať …“.

Neskutočne ak sa niekto nedá otestovať, tak stratí nárok na komplexnú zdravotnú starostlivosť, ktorú má garantovanú v čl. 40 Ústavy. Matovičovi asi nič nehovorí, že: „Každý má právo na ochranu zdravia. Na základe zdravotného poistenia majú občania právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť a na zdravotnícke pomôcky…“

Si chorý na cukrovku, srdcovo-cievne diagnózy, rakovinu, resp.  na iné choroby, alebo si dokonca starý, ale pritom nemáš príznaky na korónu i tak sa musíš dať testovať. 

Keď nie?

Korupčník, podvodník, plagiátor a grázel Matovič zariadi, že zomrieš na cukrovku, srdcovo-cievne diagnózy, rakovinu, resp. inú chorobu, tým že nedostaneš ústavnú bezplatnú zdravotnú starostlivosť a zdravotnícke pomôcky, hoci si celý život poctivo platil zdravotné poistenie.

Pán Matovič predstavím Vám lekciu z práva. Neviem či Vám to pomôže, ale predsa: Za trestný čin Nátlaku v zmysle § 192 ods. 1), 4) písm. d) Trestného zákona  za krízovej situácie môžete dostať až doživotie. 

Krízovú situáciu si vyhlásila Matovičova klika sama.

O tento trestný čin ide vtedy, ak páchateľ použije na jeho spáchanie proti inému psychické násilie.

Páchateľ, čiže Matovič, už teraz neoprávnene núti iného starého a aj zdravého človeka, aby niečo konal, opomenul alebo trpel v dôsledku existencie  hmotnej núdzi alebo tiesni.
Čin je dokonaný aktivitou, ktorej obsahom je nútenie iného k určitému správaniu na základe zneužitia jeho hmotnej alebo inej núdze, resp. tiesni. Nevyžaduje sa, aby páchateľ svoj zámer dosiahol.

Takmer milión ľudí žije na Slovensku pod hranicou chudoby. Zdroj: TS Slovenská sporiteľňa, L. Buchláková, 2020-05-15.

V hmotnej núdzi, žije reálne viac ako polovica obyvateľstva.

Vyjadrením grázla Matoviča sú už teraz tieto kategórie ľudí psychicky vydierané a zastrašované, dokonca za pomoci armády a polície.

Tí, čo ma poznáte určite nepochybujete o tom, že v pozícii generálneho prokurátora by som osobne spracoval návrh na vzatie Matoviča do väzby, lebo mu reálne hrozí trest doživotia, pre dôvodné podozrenie zo spáchania už spomínaného trestného činu nátlaku.

Grázel Matovič daňovo-korupčný podvodník nastoľuje  v štáte vojensko-policajnú diktatúru a zavádza už aj jej konkrétne praktiky.

Posiela políciu na nespokojných ľudí.  Čo predviedol v sobotu?  Jeho polícia použila slzný plyn a vodné delá proti protestujúcim, ktorí vyjadrovali len a len rozhorčenie nad opatreniami akože proti koróne, ale v skutočnosti proti obmedzovaniu základných ľudských práv a slobôd.

Preto mu iba pripomínam čl. 32 Ústavy:  „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Preto ľudia nebojte sa.

Máte základné ľudské práva a slobody garantované Ústavou. Nikto Vás nemôže mučiť ani grázel Matovič.

Zdroj: YouTube Štefan Harabin / stefanharabin.blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti