Covid-1984 totalita v praxi: Prievidzské pekárne škandálnym nariadením nútia zamestnancov pod hrozbou výpovede zúčastniť sa testovania na Covid-19

24.10.2020 | 15:45
  46
Nariadenie Matovičovej vlády o plošnom testovaní nadobúda rozmery totalitného valca, v ktorom sa porušujú práva zamestnancov a ľudia sú nútení pod hrozbami straty zamestnania zúčastniť sa ho.

Zamestnanec, ktorý sa nezúčastní celoplošného testovania na COVID-19 je povinný zostať v zmysle nariadenia vlády 10 dní v domácej karanténe, upozorňujú Prievidzské pekárne a cukrárne v liste všetkým zamestnancom.

Matovičovou vládou nariadenú 10-dňovú karanténu z vyššie popísaných dôvodov bude zamestnávateľ klasifikovať ako prekážka na strane zamestnanca. Pekárne v takom prípade odmietajú takému zamestnancovi nielen poskytnúť náhradné voľno, ale aj preplatiť mu mzdu. Absencia zamestnanca na pracovisku bude navyše kvalifikovaná ako neospravedlnená neprítomnosť v práci.

V liste všetkým zamestnancom Prievidzských pekární a cukrární a.s. sa v tejto súvislosti ďalej píše, že neprítomnosť v práci kvôli domácej karanténe bude považovaná ako závažné porušenie pracovnej disciplíny, pre ktorú môže zamestnanec dostať výpoveď.

 

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti