VIDEO: Dokumentárny film „17. november bez masky“ alebo Ako bežní a frustrovaní ľudia na protivládnom proteste odpovedali na otázky svedka covidového

19.12.2020 | 19:23
  19
Absolventi bratislavskej Filmovej a televíznej fakulty VŠMU Matúš Oparty a Daniel Svoreň vytvorili dokumentárny film „17. november bez masky“.

Absolventi bratislavskej Filmovej a televíznej fakulty VŠMU Matúš Oparty a Daniel Svoreň vytvorili dokumentáryn film 17. november bez masky. Tvrdia, že práve kvôli zatváraniu očí nad sociálnymi problémami ľudí, zamieňaniu zúfalej životnej situácie s extrémizmom a mediálnemu rozdeľovaniu ľudí na dobrých a zlých vznikol video-reportážny dokument.

„Je to taká spoločenská sonda do tohoto špecifického občianskeho spektra z hranice názorových táborov. Budete sa smiať, asi občas búchať do stola, ale niekedy aj súhlasiť. Snažili sme sa priniesť, čo najnezaujatejšiu správu z hoc nepovoleného protestu, avšak v deň boja za slobodu. Domnievame sa, že tento videoperiskop môže dopomôcť pochopiť relevantné námietky obyčajných ľudí a vyfúknuť tromfy z rúk tým skupinám, ktoré o dialóg a budovanie občianskej spoločnosti a demokracie nemajú záujem,“ vysvetľujú tvorcovia dokumentárneho filmu.

Pozrite si celý film:

Zdroj: pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti