Minister obrany Naď označil Slovákov protestujúcich proti Matovičovej vláde za opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov

18.11.2020 | 10:25
  45
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) v reakcii na škandalózne vyjadrenia Jaroslava Naďa (OĽaNO) vyhlásil, že očakáva jeho demisiu a ospravedlnenie sa Slovákom.


Utorňajšie demonštrácie na výročie Nežnej revolúcie spôsobili vypätú situáciu nielen medzi samotnými protestujúcimi, policajtmi, ale aj politikmi. Minister obrany Jaroslav Naď v utorok ráno prostredníctvom statusu vyzýval obyvateľov, aby slušní ľudia zostali doma a neprišli sa podieľať na poškodzovaní verejného majetku.

Naď skonštatoval, že 17. november si aj tak nemôžeme nechať ukradnúť fašistami, komunistami ani mafiánmi. Vývoj situácie v bratislavských uliciach zrejme ministra znervóznil, a tak keď ho jeden z občanov oslovil na facebookovom profile s otázkou, prečo nejde medzi ľudí ukľudniť situáciu, ale zostáva niekde zakopaný, minister zareagoval svojrázne.
 
„Ja normálnych ľudí nevidím demonštrovať. Iba opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov,“ odpovedal na položenú otázku.

Takúto reakciu si hneď všimol množstvo ľudí, a tak Naďa konfrontoval ďalší z nich, či je podľa neho taká komunikácia v poriadku. Minister mu odpísal len „Absolútne“ a  viac sa nevyjadroval. Informoval o šokujúcich vyjadreniach ministra obrany portál Refresher.

Blaha: Očakávam od Naďa ospravedlnenie sa Slovákom a podanie demisie

Toto dnes napísal minister obrany o desiatkach tisícoch protestujúcich ľudí. Že - opice. Že - psychopati. Ja už naozaj nemám slov, napísal vo svojej reakcii na ministra Matovičovej vlády poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD):

1. Boli tam dnes na námestiach naše mamy a naši otcovia, ktorí prichádzajú o živobytie. Boli tam babičky o paličke, ktoré sa nemôžu pozerať, ako ich oberajú o dôchodky.

2. Boli tam poctiví pracujúci ľudia, ktorým berú robotu, slobodu a dôstojnosť. Obchodníci, robotníci, živnostníci, úradníci - prichádzajú o príjem a boja sa o budúcnosť. Mladí študenti, ktorým berie Matovič ideály.

3. Stretol som policajta, ktorý sa už nemohol pozerať, ako sa politizuje polícia a dal výpoveď.

4. Stretol som profesora, ktorý sa od zlosti nevedel nadýchnuť, že kdejaký nevzdelanec a plagiátor ako Matovič ho nazýva mudrosráčom.

5. Stretol som starčekov, ktorí zasvätili život SNP a slzy sa im tisli do očí, že z nich predseda vlády robí "fašistov". Stretol som stovky dobrých, statočných a doráňaných ľudí, ktorí len prišli vyjadriť svoj názor.

6. A minister obrany o nich povie, že sú opice... V každej normálnej civilizovanej krajine by minister, čo takto urazí desiatky tisíc ľudí, okamžite odstúpil. Ale okamžite.

7. Už to nedokážu prehliadať ani novinári z korporátnej tlače - toto o Naďovi napísal denník SME:

"Nebudeme mu vysvetľovať, že pôsobí dojmom hlasno grgajúceho vandráka so slamou vystlatými čižmami, ktorý sa v reštaurácii dobre baví na zdvihnutých obočiach okolia – nepochopil by to."

8. Ako môže byť tento primitív minister obrany? Ako je možné, že sa neohradí jeho alma mater - Univerzita Mateja Bela? Ako je možné, že sú ticho koaliční partneri?

9. A kde je zase prezidentka Čaputová - to jej nevadí, že takto minister obrany dehumanizuje ľudí na Slovensku? Opäť sa bude len ticho prezliekať do garderób a čítať frázy, čo jej napíše Leško?

10. Hneď zajtra ráno očakávame tlačovú konferenciu Jaroslava Naďa, ministra obrany, ktorý sa ospravedlní Slovákom a podá demisiu. Nič iné nepomôže.

MINISTER NAĎ - ODSTÚPIŤ!

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti