Vakcíny smú dodávať len západné farmaceutické korporácie. Baťová je čisté zlo. Nebyť tejto pani, môj otec nemusel prísť o nohu, reaguje Blaha na činnosť šéfky ŠÚKL

12.04.2021 | 19:45
  20
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) vo svojom fejtóne poukázal na skutočnosť, že Zuzana Baťová ako riaditeľka ŠÚKL zapríčinila, že zdravie ľudí na Slovensku je ohrozené.

Dlhšie, ale zo života. A od srdca...

Nikto na Slovensku nepochybuje o tom, že Igor Matovič je nebezpečný diletant. Ale pri všetkej úcte, robiť práve zo Zuzany Baťovej stelesnenie slovenskej vedy - tak to teda bŕŕŕ.

1. Nebyť tejto pani, môj otec nemusel prísť o nohu... Rozpoviem vám jeden veľmi smutný príbeh a pochopíte, čo je to - číre zlo. Začnem aktuálnou kauzou Sputnik.

2. Hneď na úvod pripomínam, že riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová je manželkou Rada Baťa, bývalého poradcu Andreja Kisku a jedného z najagresívnejších predstaviteľov tzv. liberálnej kaviarne.

3. Baťovej ŠÚKL nezmyselne stopol ruskú vakcínu Sputnik V, ktorá mohla zachraňovať životy na Slovensku. Dôvod je čisto geopolitický: nič ruské predsa nemôže pomáhať Slovákom, to by Američania nerozdýchali.

4. A tak sme sa dozvedeli, že všetko, čo je z Ruska, je "zbraň". Vlastne aj boršč je skrytá atómová bomba - len ho neposielajte do ŠÚKL-u, určite by ho zakázali!

5. Vakcíny smú dodávať len západné farmaceutické korporácie. Vtedy je jedno, že po AstraZenece hrozia krvné zrazeniny či smrť, tam ich veselo picháme do Slovákov a Zuzana Baťová tlieska nadšením.

6. Ale ruský Sputnik, ktorý po celom svete zachránil už milióny životov, držíme šesť týždňov pod zámkom a picháme ho do morčiat, lebo... Lebo Baťová.

7. Ale to nie je prvýkrát, kedy Zuzana Baťová zapríčinila, že zdravie ľudí na Slovensku je ohrozené. Pred niekoľkými rokmi jej ŠÚKL zastavil iný dôležitý liek a tiež len preto, že bol z nepohodlnej krajiny. Z Kuby.

8. Možno ste počuli o slávnom kubánskom lieku na tzv. diabetickú nohu. Volá sa Heberprot, používa sa v desiatkach štátov sveta, vrátane Ruska, Mexika, Turecka, Argentíny či Ukrajiny. A zachránil už stovky tisíc pacientov. Napokon - kubánski vedci a lekári patria k najlepším na svete.

9. Ak nemáte doma v rodine cukrovkára, asi nebudete vedieť, o čom hovorím. V stručnosti - rany na nohe sa vám nehoja a z obyčajného otlaku vám odumrie noha. Z tých zápalov môžete aj umrieť.

10. Môj nebohý otec mal diabetickú nohu a z osobnej skúsenosti vám poviem, aké je to zúfalstvo, keď neviete zohnať Heberprot, ktorý vám lekári odporúčajú ako jedinú šancu. Ale Heberprot je zakázaný a leží na sklade... A vášmu otcovi nakoniec musia odrezať nohu...

11. Celý rok bol potom doma, skoro nikam nechodil. Nikdy si na život bez nohy nezvykol... Keď som sa snažil pýtať, prečo sa na Slovensku nesmie používať Heberprot, tak mi bolo vysvetlené, vraj zomrel 72-ročný pacient na rakovinu prostaty a ŠÚKL nevie vylúčiť, že to nebolo z Heberprotu.

12. Tristotisíc pacientov po celom svete takýto problém nemalo, ale tu niekto účelovo potreboval nájsť zámienku a zarezať dobrý liek.

13. Mimochodom, takto môžete odpáliť ktorýkoľvek liek, lebo vždy sa nájde nejaký 72-ročný pacient, ktorý dostane rakovinu - keby sa takto postupovalo pri AstraZenece, už ju vyhadzujeme do Dunaja.

14. V kuloároch sa hovorilo, že išlo o obrovský tlak od západných faramfiriem, ktoré sa boja kubánskej konkurencie. Aj tej ruskej. Každej. A tak sa diabetické nohy neliečia, aj keby sa mohli. Ide o zisk západných farmafiriem, nie o zdravie. A tak je to aj pri Sputniku.

15. Dnes napísal do SME článok neoliberálny ex-poslanec Beblavý, ktorý sa vytešuje z toho, že pred troma rokmi sám volal šéfke ŠÚKL Baťovej a prispel k tomu, že používanie Heberprotu na Slovensku sa zastavilo. Skvelé, Mirko, od dojatia mi až srdiečko poskočilo!

16. Ja len, že môj otec kvôli tomu prišiel o nohu a od zápalov takmer zomrel. A tu sa nejaký Beblavý s Baťovou rehocú ľuďom do očí, že im ničia zdravie - prepáčte, ale toto je osobné. Kvôli biznisu tu umierajú ľudia. A ja Baťovej neverím ani slovo. Ani pri Heberprote, ani pri Sputniku.

17. A viete, čo je pikantné. Hneď po Beblavom vtedy najviac vrieskal Matovičov poslanec Marek Krajčí. Vraj Heberprot treba zrušiť, lebo nedostal povolenie od ŠÚKL. Vtedy sa mu to hodilo. A dnes ochutnal vlastnú medicínu.

18. Keď sme chceli zachraňovať diabetikov kubánskym liekom, tak Matovičovci proti nám zneužívali ŠÚKL, aby chránili záujmy západných farmafiriem. A dnes sa čudujú, že rovnakými zbraňami ich ubili v prípade Sputnika. Spomeňte si, pán Krajčí. A radšej čušte.

19. Na záver len jedno: je odpudivé, ak tu niekto rozohral geopolitické hry s ľudským životom. A myslím, že je najvyšší čas zistiť, či neexistujú prepojenia pani Baťovej na rôzne korporátne záujmy. NAKA už mala dávno konať. Ide o ľudské životy.

20. A samozrejme - Matovičove útoky na slovenských vedcov ako takých sú odporné. Sám som z vedeckého prostredia a viem veľmi dobre, akí kvalitní vedci u nás žijú. Zaslúžia si úctu.

21. Ale robiť z kritiky manželov Baťovcov útok na slovenskú vedu je čistá absurdita. Jej rozhodnutia vyzerajú, ako by ich písali nie v labákoch, ale na americkej ambasáde.

22. Nebyť takých ako je Baťová, Beblavý či Krajčí, môj otec nemusel prísť o nohu. Všetko mohlo byť ináč. A preto prepáčte, ale keď počujem, že tu niekto robí z Baťovej hrdinku, tak sa mi obracia žalúdok.

Vráťme Slovensku Sputnik, vráťme Slovensku Heberprot, dajme Slovákom ivermektín. A hlavne prestaňme s tou hlúpou nenávisťou voči Rusku či Kube.

Vráťme sa k skutočnej vede a k zdravému rozumu! Nič viac nechceme!

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti