VIDEO: Matovič napľul do tváre spojencom v EÚ, vyhlásil Valášek v reakcii na nákup ruskej vakcíny Sputnik

03.03.2021 | 10:17
  10
„Podmienkou výmeny premiéra Igora Matoviča (OľaNO) je spojenectvo Richarda Sulíka (SaS) a Veroniky Remišovej (Za ľudí),“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Tomáš Valášek.

Kríza vo vnútri koalície naberá na obrátkach, strany Za ľudí a SaS nevylučujú odchod. Rozkol spustil nákup ruských vakcín Sputnik V, ktorý sa uskutočnil na priamy pokyn premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), a bez vedomia koaličných partnerov.

Očkovanie neregistrovanou vakcínou dlhodobo odmieta najmä strana Za ľudí, liberáli prostredníctvom ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka hovoria o spochybnení zahraničnopoli­tického smerovania Slovenska.

„Premiér nahral ruskej propagande priamo do karát,“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý v pondelok opustil koalíciu aj stranu Za ľudí. Označil za rozumné a zodpovedné, že Veronika Remišová pripustila odchod z koalície.

„Uvažuje, že je lepšie odísť, ako sa prizerať postupnému rozkladu poslaneckého klubu strany,“ dodal Valášek. Podľa neho veľká časť poslancov jeho materskej strany „stratila záujem o spoluprácu s premiérom.“

Nezaradený poslanec volá po výmene šéfa kabinetu, čím by sa mohla obnoviť dôvera ľudí ku koalícií. Za jediný reálny spôsob ako donútiť Matoviča na odchod označil spojenectvo liberálov so stranou Za ľudí: „ak budú postupovať spoločne a koordinovane.“

„Podmienkou výmeny premiéra Igora Matoviča (OľaNO) je spojenectvo Richarda Sulíka (SaS) a Veroniky Remišovej (Za ľudí),“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Tomáš Valášek.

Podľa neho v OĽaNO existuje kandidát na nového premiéra, ale hnutiu chýba schopnosť a zodpovednosť urobiť tento krok.

Poslanec Tomáš Valášek v relácii hovoril aj o tom, či zostáva v politike alebo chystá návrat do diplomacie. Odpovedal aj na otázku, ako chce pôsobiť v opozícii a či neuvažuje o založení novej politickej strany.

Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Tomáša Valáška v Ide o pravdu:

VIDEO: Nočné rokovania v centrálach strán. Koalícia v ohrození?

Zdroj: pravda.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti