The Lancet: vedecký časopis priznal, že ruská vakcína proti COVID – 19 je spoľahlivá a bezpečná

25.12.2020 | 16:52
  15
Slovenské médiá zverejňujú o vakcíne pochybnosti. “Negatívne tvrdenia o Sputniku V skrývajú západné predsudky o „divochoch z Ruska“ a pokusoch veľkých farmaceutických spoločností eliminovať silného konkurenta.

Renomovaný britský vedecký časopis The Lancet priznal, že ruská vakcína Sputnik V je spoľahlivá a bezpečná. Vyplýva to zo štúdie, ktorú nájdete v tomto odkaze.

Slovenské médiá zverejňujú o vakcíne pochybnosti. “Negatívne tvrdenia o Sputniku V skrývajú západné predsudky o „divochoch z Ruska“ a pokusoch veľkých farmaceutických spoločností eliminovať silného konkurenta. Dejiny Západu, ktorý sa považuje za jedinú civilizáciu, sú v priebehu jeho dejín spojené s kolosálnymi antihumanistickými činmi, ” napísal v španielskom denníku Rébelio Pedro Rieger.

Vakcína Sputnik V proti covid-19, ktorá bola schválená v Rusku minulý mesiac, je schopná vyvolať protilátkovú odpoveď bez závažných vedľajších účinkov a tieto výsledky boli získané pri testoch na malom počte ľudí. Dokazujú to predbežné výsledky štúdie zverejnenej v piatok v časopise Lancet.

Výsledky z ranej fázy, nerandomizovanej štúdie s touto vakcínou na 76 subjektoch ukazujú, že dve zložky tejto vakcíny majú dobrý bezpečnostný profil po 42 dňoch a tiež vyvolávajú protilátkovú odpoveď u účastníkov po 21 dňoch.

O spolupráci pri výrobe vakcíny uvažuje Japonsko, Argentína, Srbsko a bude ju v licencii vyrábať Maďarsko. Ústav, ktorý vyvinul vakcínu má niekoľko nositeľov Nobelovej ceny.

Je potrebné pripomenúť, že Sovietsky zväz mal vysokú úroveň technologického a jadrového rozvoja a pred rozpadom predstavoval najmenej štvrtinu svetovej vedeckej komunity, ktorú zjavne pohltilo Rusko. Nie je potrebné pripomínať, že tieto tvrdenia o „ruských“ alebo „čínskych“ vakcínach sú spôsobené predsudkami voči civilizáciám s históriou niekoľkých tisícročí.

Centrum Gamaleja ruský štátny Fond Priamych investícií, Firma R-Pharm a britsko-švédska biotechnologická firma AstraZeneca 21. decembra 2020 podpísali zmluvu o spoločnom testovaní vakcín. Tie sú vytvorené na spoločných technologických platformách.

Zdroj: financnenoviny.com

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti