Čarnogurský ml.: ŠÚKL strápnil Slovensko sabotážou Sputnika. Baťovú nezaujíma, či vakcína funguje, ale ako ju čo najviac očierniť

10.04.2021 | 11:40
  27
Advokát JUDr. Ján Čarnogurský ml. pripomína, že ruskú vakcínu Sputnik V používajú úspešne v 59 krajinách, zachránila státisíce, ak nie milióny životov.

Americké vakcíny nám výrobca odmietol dodať v dohodnutom množstve, napriek uzavretej zmluve. Ruskú vakcínu Sputnik V nám výrobca dodal okamžite, prednostne pred inými záujemcami.

Ruskú vakcínu Sputnik V používajú úspešne v 59 krajinách, zachránila státisíce, ak nie milióny životov. Pani riaditeľke ŠUKLu Baťovej však nevyhovuje, pretože je z Ruska. Nariadila, aby ňou očkovali iba myši a morčatá, nie ľudí. Vraj je, podľa jej názoru, nejaká iná ako popísané v časopise. Je to obvinenie bez uvedenia faktov.

Vôbec pritom pani Baťová nerieši, či dodaná vakcína funguje, a prečo funguje, a či má nejaké vedľajšie účinky. Stačilo napísať rovnakému ŠUKLu v ďalších 59 krajinách v ktorých vakcínu Sputnik V príslušní odborníci už schválili. Pani Baťovú nezaujíma, či vakcína funguje, ale ako ju čo najviac očierniť. Preto pani Baťovú názor odborníkov, ktorí vakcínou už v svojich krajinách očkujú, nezaujíma.

Na druhej strane, vakcínou AstraZeneca dovolila pani Baťová očkovať slovenských učiteľov, hoci pre jej škodlivé účinky zakázali touto vakcínou očkovať ľudí mladších ako 60 rokov v mnohých civilizovaných krajinách, vrátane Nemecka, Španielska a Holandska.

Výrobcovi vakcíny Sputnik V došla trpezlivosť s našimi „odborníkmi“ kvôli plytvaniu času a neschopnosťou posúdiť kvalitu ich vakcíny. Odstúpili preto od zmluvy a žiadajú, aby sme vakcíny Sputnik V vrátili, okamžite si ich zoberie pravdepodobne Maďarsko.

Preložené z právnickej reči nám ruská strana oznámila nasledovné:

„Ste krajina, ktorá nemá dostatočne vzdelaných ľudí, aby vyrobila vlastnú vakcínu proti kovidu. Všetky firmy, ktoré vyrábali očkovacie látky, ste si nechali zničiť a zavrieť vašimi západnými priateľmi, aby ste museli kupovať ich predražené produkty, ktoré vám nakoniec ani nedodajú. Navyše máte v riadení tak neschopných ľudí, že úmrtnosť na kovid u vás patrí medzi najvyššie na svete. Chceli sme vám preto pomôcť, pretože my máme nielen dosť vzdelaných ľudí, ale aj kapacity na výrobu vakcíny proti kovidu, a sme v tom dokonca svetoví lídri.

K našej vakcíne ste sa zachovali skutočne diletantsky. Nielenže nemáte vzdelaných ľudí, ktorí by sa vedeli správne spýtať nás alebo iných odborníkov, ktorí našimi vakcínami zaočkovali v iných krajinách milióny ľudí, ako a prečo naše vakcíny fungujú, ale v svojej neznalosti ich považujete za odlišné od vakcín, ktoré boli posúdené stovkami odborníkov nielen v štúdii publikovanej v časopise Lancet, ale aj v iných odborných štúdiách v mnohých krajinách.

Ste úplní diletanti, ktorí svojou neschopnosťou zadržali na niekoľko týždňov naše vakcíny úplne zbytočne v skladoch, pričom mohli zachrániť tisícky životov na Slovensku alebo inde vo svete.

Nezaslúžite si, aby sme sa s vami zaoberali a nechceme už s vami nič mať. Iba kazíte dobré meno našej vakcíny pred ľuďmi, ktorí svojej práci rozumejú. Vakcíny nám okamžite vráťte, dodáme ich niekomu, kto si ich bude vážiť. Budeme vám taktiež účtovať pokutu za porušenie zmluvy, pretože nemáte ani toľko chochmesu, aby ste si zmluvu poriadne prečítali a následne ju dodržali.“

(Koniec prekladu z právnického jazyka.)

Bohužiaľ, majú pravdu. Vakcína Sputnik V mohla zachrániť tisíce slovenských životov. Ak je dobrá Maďarom, a najnovšie aj Talianom a Nemcom a miliónom vzdelaných ľudí v 59-tich krajinách, a my ju ideme zahodiť kvôli našim politickým a farmaceutickým diletantom, naozaj si zaslúžime iba zomierať na hlúposť vlastných „odborníkov“ a vládnych činiteľov. A na kovid.

Zdroj: Facebook Ján Čarnogurský

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti