VIDEO: Polícia podsúva verejnosti lživú informáciu o pátraní po Harabinovi. Redaktor TV Markíza zavolal na exministra spravodlivosti policajtov, na ktorých čakal za jeho prítomnosti 15 minút bez výsledku

14.04.2021 | 15:59
  23
Exminister spravodlivosti SR podáva kvôli dezinformácie šírené políciou trestné oznámenie na policajného prezidenta aj vyšetrovateľa Policajného zboru SR.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin reagoval na medializované informácie o policajnom pátraní po jeho osobe za to, že si nepreberal policajne zásielky.

Prípad súvisí s jeho účasťou na protestnom zhromaždení zo dňa 17. novembra 2020 na Hodžovom námestí v Bratisleve, na ktorom bývalý šéf rezortu spravodlivosti nemal rúško a ľudí v uliciach vyzýval, aby si ich taktiež dali dole, ak nie sú chorí.

„Verejne vyhlasujem, že nie som v pátraní polície, ako sa to snažia podvodne a lživo podsúvať občanom Slovenska policajný prezident Kovařik a "policajtút" Jakub Podmajerský,“ uviedol Harabin vo svojom statuse na sociálnej sieti. Ako ďalej uviedol pre InfoVojnu, v uvedenej záležitosti podal trestné oznámenie na policajného prezidenta Petra Kovaříka aj policajného vyšetrovateľa Jakuba Podmajerského.

„Dnes v čase približne od 11:00 do 12:30 hod som na požiadanie redaktorov Linharta z TA3 a Medzihradského z Markízy poskytoval k tejto otázke rozhovory na Mraziarenskej č. 6 v Bratislave-Ružinov, asi 200 metrov od vchodu do môjho domu,“ priblížil dnešnú situáciu Štefan Harabin.

„Redaktor Medzihradský nechcel veriť, že nie som v pátraní, hoci cez moju 90 minútovú prítomnosť na ulici v ich blízkosti, by policajti ma jednoducho už museli vypátrať aj keby nechceli,“ pokračoval bývalý šéf Najvyššieho súdu SR.

„Ako „neveriacemu Tomášovi“ som ponúkol ešte jeden dôkaz, ktorý aj vykonal. Na môj podnet zavolal mobilom Políciu cez č. 158. Ozval sa mu dozorný, ktorého sa pýtal, či je Harabin v pátraní. Dozorný odpovedal, že nevie o tom, ale keď je, tak na miesto našej lokalizácie pošle políciu do 5 minút. Čakali sme tam najmenej 15 minút a polícia neprišla,“ dodal Harabin s tým, že až potom mu redaktor Medzihradský uveril, že nie je v pátraní a odišiel spoločne s kameramanom.

Rozhovor redaktora TV Markíza so Štefanom Harabinom:

 

Zdroj: tvnoviny.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti