Polícia kvôli incidentu s rúškom pátra po exministrovi spravodlivosti a bývalom šéfovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi

14.04.2021 | 11:39
  29
Policajti po Harabinovi pátrajú kvôli protestnému zhromaždeniu zo dňa 17. novembra 2020 na Hodžovom námestí v Bratisleve, na ktorom exminister nemal rúško.

Po bývalom šéfovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi pátra polícia. Harabin potvrdil, že o policajnom pátraní vie.

Vyhlásil, že pátranie by malo súvisieť s tým, že nepreberal zásielky od vyšetrovateľa. "Pozvánky som nepreberal, lebo keď som išiel na poštu a nenosím rúško, lebo nemám takú právnu povinnosť, tak ma na poštu nepustili," spresnil.

Harabin zdôraznil, že policajti následne pri snahe doručiť mu osobne predvolanie mali viackrát porušiť domovú slobodu.

Policajti po ňom pátrajú kvôli protestnému zhromaždeniu zo dňa 17. novembra 2020 na Hodžovom námestí v Bratisleve, na ktorom exminister nemal rúško. Harabin prízvukoval, že ako zdravá osoba nemá povinnosť rúško nosiť.

Harabin v tejto záležitosti podal trestné oznámenie na policajného prezidenta Petra Kovaříka a príslušného vyšetrovateľa. "Ešte niekedy 15. decembra robil Kovařík tlačovú konferenciu a povedal tam, koho budú stíhať za 17. november. Ale necitoval mená a priezviská. Hneď na to mi však volali novinári s tým, že budem vyšetrovaný za podnecovanie," dodal.

Vyšetrovateľ Jakub Podmajerský niekoľkokrát posielal policajtov – namiesto pošty – a tí podľa slov Harabina zasahovali do jeho súkromia a vstúpili do domu bez súhlasu majiteľa. Pri tejto činnosti ich nahral kamerový systém. Bez súhlasu Harabina sa dostali podvodom až k jeho bytu.

„Vyvrcholilo to v piatok minulý týždeň, keď zas podviedli SBS-kára, aby klopali na cudzí byt a otvorila suseda, ktorá o 5.30 skoro dostala infarkt, pretože o pol šiestej ráno sa jej tam zjavili policajti, ktorí sa tam dostali nezákonným spôsobom,“ uviedol Harabin v pondelkovej relácii na InfoVojne.

„Porušujú domovú slobodu a Podmajerský pácha trestný čin návodu na trestný čin porušovania domovej slobody,“ dodal exminster spravodlivosti.

Viac v článku TU.

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti