VIDEO: Ako slovenskí policajti bránia svojim spoluobčanom protestovať proti korona-totalite

25.02.2021 | 10:35
  25
Šokujúce svedectvo a súčasnom katastrofálnom prístupe príslušníkov Policajného zboru SR a zastrašovaní občanov, ktorí bránia právo a svoju vlasť pred korona-totalitou.

Novinár Igor Jurečka z magazínu Zem&Vek zaznamenal dňa 24. februára 2020 v Bratislave chystaný protest občanov Slovenskej republiky, ktorí svoj nesúhlas s nedemokratickými praktikami Matovičovej vlády a vládnej koalície chceli vysloviť pred budovou slovenského parlamentu. Slovenskí policajti im však zabránili vyjadriť verejne svoj názor s odvolaním sa na núdzový stav, ktorý mnohí odborníci a právni experti spochybňujú a považujú ho za protizákonný.

Šokujúci je však fakt, že policajti bránili vo výkone svojho povolania novinárovi Igorovi Jurečkovi, ktorého zobrali na policajnú stanicu. Jurečka prišiel pred budovu Národnej rady SR, aby protest zdokumentoval.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti JUDr. Štefan Harabin, bývalý sudca Ústavného súdu JUDr. Ján Drgonec, bývalá zástupkyňa Slovenskej republiky pred Európskym súdom ľudských práv Marica Pirošíková, bývalý riaditeľ Odboru vyšetrovania obzvlášť závažnej trestnej činnosti JUDr. Jozef Šátek, advokátka JUDr. Adriana Krajníková, advokát JUDr. Peter Weis, Generálna prokuratúra SR, Inštitút ľudských práv a desiatky iných právnikov a ďalší sa stále pridávajú s tvrdením, že nariadenia vlády a Mikasovho úradu ohľadne protiepidemických opatrení, ohľadne testovania, ale aj ohľadne nosenia rúšok sú protiústavné, protizákonné a nulitné a sú to paakty.

Viacerí politici, analytici, politickí pozorovatelia a množstvo občanov za snahou o neustále predlžovanie núdzového stavu vidí obrovský strach Matoviča a spol. Dôvodom je stupňujúci sa hnev ľudí, ktorí už majú plné zuby likvidačných korona-opatrení. Občania vnímajú tiež snahy o likvidáciu demokracie, politické prenasledovanie opozície, korupčné škandály, rodinkárstvo, obsadzovanie na vedúce pozície nekompetentné osoby a demontáž právneho štátu, čo narušuje dôveru ľudí v autority a štát ako taký. Predseda vlády navyše od svojho nástupu do funkcie neustále obviňuje zo zodpovednosti za vlastné zlyhanie druhých a do spoločnosti vnáša rozkol a nebývalé napätie, aké si Slovensko počas svojej histórie nepamätá.

Príslušníci Policajného zboru svojim nezákonným prístupom a tiež hejtovaním občanov s inými názormi spôsobujú, že ľudia prestávajú v štáte rešpektovať autority. Prispievajú tak ku strate dôvery občanov k polícii, inštitúciam a paradoxne aj k samotnej destabilizácii právneho štátu.

V tejto súvislosti treba pripomenúť, že protesty ľudí vzniknú nevyhnutne vtedy, keď občania nadobudnú na základe objektívnych skutočností pocit bezprávia. Článok 32 Ústavy SR hovorí o politickom práve na odpor, ktoré základný zákon tohto štátu garantuje: „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

Ulica Palisády, Bratislava - smer budova Národnej Rady SR:

Banskobystrická ulica, Bratislava - pri Prezidentskej záhrade:

Igor Jurečka po prvom podaní nevysvetlenia:

Igor Jurečka po druhom podaní nevysvetlenia:

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti