Blaha: Polícia pod vedením Mikulca ohrozuje verejné zdravie! Chodí po bytoch a pozitívnych kontroluje, či dodržiavajú opatrenia. Toto by nevymyslel ani Doktor Mengele

05.03.2021 | 15:32
  70
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa odvoláva priamo na informácie od zúfalých policajtov.

Dostala sa ku mne neuveriteľná informácia. Podľa interných dokumentov majú policajti pokyny, aby chodili po bytoch, kde sú Covid-pozitívni ľudia a osobne kontrolovali, či ľudia dodržiavajú karanténu.

Ak sa toto potvrdí, tak minister vnútra Roman Mikulec z OĽaNO nech sa zbalí do dvoch minút a zmizne z verejného života - lebo toto je také nezodpovedné šialenstvo, že toto by nevymyslel ani Doktor Mengele.

Policajti nám píšu celí zúfalí. Nevyfasovali žiadne zdravotnícke skafandre ani nič, chodia na kontroly v obyčajných rúškach a vystavujú sa vážnemu riziku nákazy. Lebo nejaký "génius" hore takto rozhodol.

Ohrozujú seba a svoje rodiny. A proti svojej vôli ohrozujú verejné zdravie, pretože vďaka kontaktu s nakazenými sa môže Covid šíriť. A keď to chytia, postarajú sa o nich asi tak, ako o vojaka Juraja na Lešti, pamätáte - nechajú ich umrieť.

Plus tá šikana nevinných ľudí. Len si to predstavte. Ste normálny čestný človek, nič zlé ste neurobili, chytíte hnusnú chorobu, lebo vás donútili ísť na hromadné testovanie.

Je vám zle a ležíte doma v strachu o život. A z postele vás vydurí policajná hliadka, ktorá vám búcha na dvere, akoby ste boli ťažký zločinec.

Nielenže vám štát nijako nepomôže, nedá vám lieky, nezabezpečí ivermektín, nedá lekárske inštrukcie, čo máte robiť, nič. Máte pomaly čakať, či sa nezačnete dusiť. A ešte na vás aj pošlú policajtov, aby vás kontrolovali, či poslúchate.

Toto je taký vrchol arogancie, že až. Navyše - ako je možné, že úrady verejného zdravotníctva posielajú informácie o zdravotnom stave ľudí policajtom? Ako je možné, že idú po vás na raziu ako do drogového brlohu - pacienti sú najnovšie kriminálnici?

To už tu nefunguje žiadna ochrana osobných údajov? Tu sa rozdávajú adresy nakazených ako hnilé rajčiny na Miletičke? Tu sa vôbec nerešpektuje právo na lekárske tajomstvo?

Nechcel by som byť v koži ani tých bežných policajtov, ktorí si len robia svoju robotu a desia sa o svoje zdravie. Musia tam doslova terorizovať chorých ľudí, ktorí sú radi, že žijú. Z postele vytiahnu úbohú babičku, lebo Mikulec rozkázal!

Navyše policajti musia sami riskovať, že to chytia. Dôjdu v noci z fušky domov a nevedia, či nenakazia svojich najbližších. Toto čo je za život.

Presne takéto absurdné opatrenia prispievajú k tomu, že sa tu šíri Covid a máme najhoršie čísla na svete.

Sama polícia takto ohrozuje verejné zdravie. A zodpovednosť nesie minister vnútra a ďalší ťažkí "intelektuáli" z OĽaNO.

Namiesto toho, aby liečili ľudí, oni posilňujú represiu. Do ulíc vniesli teror a strach. A ešte vás ako Veľký brat strážia, či sa poslušne dusíte doma v bytovke. Celé zle.

Radoví policajti o tom nechcú hovoriť verejne, aby neprišli o robotu, ale sú z toho rovnako šokovaní ako my. Preto posúvam túto informáciu, aby sa preverila. Mám k dispozícii aj fotky úradných záznamov, ktoré to potvrdzujú.

Ak sa to potvrdí, tak za to musí niesť zodpovednosť Matovičova vláda a minister vnútra by mal okamžite rezignovať. Už nech tento chaos skončí - tu pomôžu len predčasné voľby.

 

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti