Arcibiskup Bober označil ľudí odmietajúcich očkovanie proti Covid-19 za mudrlantov a sebcov

23.07.2021 | 09:40
  30
Čo by arcibiskup hovoril, keby žil v čase komunistickej kolektivizácie? Tiež by apeloval na ľudí, aby neboli sebci, mudrlanti, konšpirátori, že ich niekto chce ovládnuť?

V nedeľnej kázni na STV2 rímskokatolícky arcibiskup Bernard Bober z Košíc nazval tých, čo nie sú ochotní budovať kolektívnu imunitu očkovaním mudrlantami a sebcami. Pozrite si pár príkladov (aj obrazových) dobovej propagandy komunistov, ktorí robili nátlak na tých, ktorí odmietali vstúpiť so svojimi pozemkami do JRD. Odporcov mali tiež za špekulantov a egoistov.

V spomínanej kázni zaznelo: „všelijakí mudrlanti spochybňujú dokonca aj samotné očkovanie proti koronavírusu“. Akoby to bola dogma, čo nie je, biskup nabáda, aby sme nešpekulovali a nekonšpirovali: „Nehľadajme za všetkým konšpirácie či vôľu niekoho, kto nás chce ovládať, očipovať, alebo dokonca zničiť.“ A uzatvára túto časť tým, že „ak nás Pán Boh dovolí skúšať, prijímajme to v pokore a bez reptania ako spravodlivý Jób“ po tom, čo vyzýva: „Nebojme sa očkovania“.

Arcibiskup Bober je zrejme presvedčený o tom, že väčšina nepochopila, že dať sa zaočkovať je prejav lásky k blížnemu, keď zároveň apeluje, aby sme neboli sebcami. Lenže Kristus kázal, že blížneho máme milovať ako seba samého. A niektorí si stále zdravie svoje i svojich detí vážia natoľko, aby ho ohrozili experimentálnou vakcínou, hlavne ak existuje aj iná etická, bezpečná a účinná alternatíva zabráneniu hospitalizáciam na covid (napr. vitamín D3, ivermektín) a riziko úmrtia je veľmi nízke.

Iní zas vôbec nepochybujú ani o bezpečnosti ani účinnosti vakcíny, ako nepochybujú o Pfizerovom lieku Viagra. Len tu vakcínu jednoducho nepotrebujú, tak ako zatiaľ nepotrebujú Viagru. Z tých rizikových nad 60 rokov sú predsa už dve tretiny zaočkované a ďalšia tretina je vysoko pravdepodobne premorená. No odborníci, ktorým máme bezvýhradne dôverovať, mnohí na výplatnej páske farmafiriem, nám chcú všetkým natlačiť len napichanú imunitu a zakázať prirodzenú. Biskupi, čo stále kážu o ľudskej prirodenosti, prirodzenú imunitu zaznávajú?

Čo by arcibiskup hovoril, keby žil v čase komunistickej kolektivizácie? Tiež by apeloval na ľudí, aby neboli sebci, mudrlanti, konšpirátori, že ich niekto chce ovládnuť? A čo vlastne kázali biskupi v tom čase pospolitému ľudu? Nech sa zrieknu svojho súkromného majetku, čo zdedili od svojich predkov a nebáli sa obetovať svoje polia, či z toho budú alebo nebudú mať prospech? Len nech nereptajú?!

Ešte koncom 19. storočia sa sv. pápež Lev XIII. ohradil voči marxistickým myšlienkam encyklikou Rerum Novarum a jasne sa postavil za ochranu súkromného vlastníctva, čo potvrdil aj pápež sv. Ján Pavol II. v encyklike Centissimus Annum. Ak právo na slobodné rozhodovanie o majetku je základné ľudské právo, nie je aj právo na slobodné rozhodovanie o svojom tele rovnocenným právom?

Obr.1: Zachovaný pamflet z 50-tych rokov o tom, ako sa skrývalí samostatne hospodáriaci roľníci z obce Husák v lesoch, keď ich chodili presviedčať o poskytnutí ich pozemkov pre JRD

 

Môj pradedo bol komunistami označený za špekulanta a takýmto pamfletom hanobený spolu s ostatnými vzdorujúcimi. Ťažšie čitateľný text hovorí: „ktorí doposiaľ špekulovali a vykorisťovali, dnes brzdiť rozvoj JRD na dedine nebudú“. Odporcovia nového socialistického poriadku sú menovite ostrakizovaní, môj pradedo na čele utekajúcich kričí „Mižu, utekaj, les neďaleko“ (trochu to komunisti poplietli, kto čo kričí).

Komunistickou červenou text pokračuje: „Robotnícka trieda s malými a strednými roľníkmi je v stave vysporiadať sa s každým špekulantom, ktorí v Husáku šarapatí!“ Netušila som, že ten obrázok sa mi zíde, lebo niekto bude dnes sťaby komunistické praktiky a pre komunistické utópie nazývať slobodne mysliacich ľudí špekulantami, mudrlantami, iný biskup zas diletantami.

Naši pradedovia boli postavení pred „dobrovoľné rozhodnutie“ dať osobné vlastníctvo pre „spoločné dobro“ budovania kolektívneho roľníctva. Napriek tomu hovoríme dnes o násilnej kolektivizácii, viac tu. Skúšalo sa to cukrom i bičom. Veď len hlupák by odmietol projekt sociálneho inžinierstva, ktorý mal zaručovať svetlejšie zajtrajšky vďaka mechanizácii a technologickému pokroku. Kto odmietol, na toho robili nátlak a vyhrážky. Skoro ako dnes.

Vakcinačné inžinierstvo, ktorého cieľom je vykynoženie chorôb, tzv. ZeroCovid, je tým najvedeckejším prístupom, vraj. Len treba napichať experimentálnou vakcínou všetkých, aby sa tento utopisticky cieľ budovania kolektívnej imunity dal realizovať. Tí, čo to nechcú podstúpiť, sú za zadubencov, hanobení, dokonca im hrozí segregácia. Namiesto toho, aby sa proti tomuto trendu biskupi postavili, niektorí z nich sa pridali ku propagandistom.

A ešte sa zachoval prepis tzv. Kontingentov, ktoré mala rodina môjho pradeda platiť z úrody. Tie boli nastavené tak, aby ho zruinovali a podvolil sa „dobrovoľnému“ odovzdaniu všetkej svojej pôdy. Môj pradedo bol starosta (byrov) bez vysokých škôl a len so sedliackym rozumom sa postavil režimu. Aj tajne dal vnukov pokrstiť na grékokatolíkov. Pre nenaplňanie stanovených kontigentov mu raz zobrali kravu, raz ošípane, neskôr aj pozemky mu zhabali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obr.2: Výmer na zaplatenie stanovených kontingentov

 

Ak by Vás zaujímalo, ako roľníkov lámali na odovzdanie svojich polí, dobytka a strojov, z ktorých žili, prečítajte si túto propagandistickú brožúrku komunistov. Môj pradedo ju odložil, aby som to ja raz mohla nájsť a mohli si to čítať aj ďalšie generácie po nás, keď sa zas a znova objavia nejakí sociálni inžinieri, plánovači kolektívneho dobra a budovatelia svetlejších zajtrajškov. Asi ich sľuby nezaberali, pretože ľudia po nevýhodnej menovej reforme pochopili, že sa komunistom nedá dôverovať. Dnes je situácia taká, že digitálna menová reforma a s ňou totálna kontrola nás ešte len čaká po tom, čo pre pandemické politiky zhumpľujú ekonomiku, peniaze a demokraciu.

Autor: Ing. Jana Ray Tutková, M. A. - ekonómka s postgraduálom z európskej politiky, ktorá vedie Centrum pre bioetickú reformu

Zdroj: zemavek.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti