Pápež František vyzval ľudí, aby dodržiavali drakonické Covid-19 opatrenia vlád pod zámienkou tzv. pandémie

04.11.2020 | 15:39
  18
Pápež František stojí na strane nepriateľa a Cirkev chce potopiť, uviedol vo svojom vyhlásení minulý mesiac arcibiskup a bývalý pápežský nuncius Carl Maria Viganò, ktorý najnovšie poukázal na plán lídrov globalizovaného sveta na vytvorenie totality.

 

Pápež František v stredu vyzval ľudí, aby dodržiavali odporúčania vlády a úradov verejného zdravotníctva, ktoré majú zabrániť prenosu koronavírusu.

Vyjadril sa tak na pravidelnej týždennej generálnej audiencii v súkromní práve v čase, keď prípady infekcie v Európe prudko pribúdajú. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Vatikán minulý týždeň oznámil, že František pozastavuje audiencie pre verejnosť a všetky nasledujúce liturgie bude celebrovať bez tradičných davov veriacich. Rozhodnutie padlo po tom, čo niektorí ľudia, prítomní na audiencii 21. októbra, boli pozitívne testovaní.

Pápež prijal v stredu na audiencii vo svojej súkromnej knižnici približne desať kňazov, ktorí sú mu k dispozícii a prekladajú súhrny z jeho lekcií katechizmu. Naživo streamovaná audiencia je tou istou formou, akú František využíval aj počas takmer trojmesačného lockdownu vo Vatikánu na jar a v lete tohto roka.

František v úvode povedal, že "nanešťastie" je zasa potrebné vrátiť sa k audienciám v knižnici, čo pomôže zastaviť nákazu.

Pápež František, Deep church a LGBT agenda

Pobúrenie medzi veriacmi vyvolal najnovšie aj ďalší výrok pápeža, zaznel v dokumentárnom filme, ktorý mal v októbri premiéru na filmovom festivale v Ríme.

Pápež v ňom hovorí, že „homosexuálne osoby majú právo žiť v rodine. Sú Božími deťmi a majú právo na rodinu. Nikto nemôže pre to byť vylúčený alebo nešťastný. To, čo musíme zabezpečiť, je vytvoriť zákon o registrovaných partnerstvách, aby takýmto spôsobom mali právnu ochranu. Sám som sa za to zasadzoval".

Citáty z filmu dokumentaristu ruského pôvodu Jevgenija Afinejevského (Evgeny Afineevsky) boli pôvodne zaznamenané ako súčasť rozhovoru, ktorý František poskytol mexickej novinárke v roku 2019, nikdy však neboli zverejnené.

Po uvedení filmu sa objavili otázky ohľadne pôvodov citátov – či boli pápežove výroky zmanipulované – buď prostredníctvom strihu videozáznamu alebo nesprávnym prekladom – či sú nové alebo sú iba opakovaním toho, čo hovoril predtým, a či toto vyhlásenie znamená zmenu učenia cirkvi.

Vatikán sa týmto spôsobom snaží zľahčíť a vyžehliť v očiach veriacej verejnosti mediálny obraz pápeža.

Arcibiskup Viganò: Pápež František drzo zvyšuje tlak, stojí na strane nepriateľa a Cirkev chce potopiť

Zdá sa, že František sa drzo snaží „zvýšiť tlak“ formou kacírskych prehlásení natoľko, že to prinúti zdravú časť Cirkvi – v ktorej sú biskupi, duchovní a veriaci – obviniť ho z kacírstva. Tak bude možné vyhlásiť túto zdravú súčasť Cirkvi za schizmatickú a „nepriateľku pápeža“. Arcibiskup a bývalý pápežský nuncius Carl Maria Viganò tak reagoval na nedávne vyhlásenia Jorge Maria Bergoglia o homosexualite. Spomedzi nich sú tieto dve obzvlášť znepokojujúce:

„Homosexuáli majú žiť v rodine. Sú Božie deti a majú právo na rodinu. Nikto by nemal byť vyhodený alebo by sa kvôli tomu nemal robiť mizerným.“

„Je potrebné vytvoriť zákon o registrovaných partnerstvách, aby týmto spôsobom mali právnu ochranu.“

Podľa Vigána sa zdá sa, že František sa drzo snaží „zvýšiť tlak“ formou kacírskych prehlásení natoľko, že to prinúti zdravú časť Cirkvi – v ktorej sú biskupi, duchovní a veriaci – obviniť ho z kacírstva. Tak bude možné vyhlásiť túto zdravú súčasť Cirkvi za schizmatickú a „nepriateľku pápeža“.

"Jorge Mario Bergoglio sa pokúša dotlačiť takto niektorých kardinálov a biskupov, aby sa oddelili od spoločenstva s ním. Nie preto, aby ho zosadili kvôli kacírstvu, ale preto, aby dosiahol vylúčenie katolíkov, ktorí chcú zostať verní trvalému Učiteľskému úradu Cirkvi. Účelom tejto pasce je – podľa predpokladaných intencií Františka a jeho „magického kruhu“ – upevnenie jeho vlastnej moci v Cirkvi, ktorá by bola nominálne „katolícka“, ale v skutočnosti by bola kacírska a schizmatická.

Tento úskok vychádza z podpory globalistickej elity, mainstreamových médií a LGBT loby, ktorým nie sú vzdialení ani mnohí duchovní, biskupi a kardináli. Ďalej nezabúdajme, že v mnohých národoch platia zákony, ktoré trestne stíhajú každého, kto považuje sodomiu za odsúdeniahodnú a hriešnu alebo kto nesúhlasí s legitimizáciou homosexuálneho „manželstva“ – aj keď to robí na základe svojho náboženského presvedčenia. Vystúpenie biskupov proti Františkovi v otázke ako je homosexualita, by mohlo so súhlasom Vatikánu potenciálne viesť k tomu, aby ich civilná autorita mohla trestne stíhať.

František by tak mal na svojej strane nielen „deep church“ , ktorú predstavujú vzbúrenci, ako je otec James Martin, SJ, a tí, ktorí propagujú nemeckú „synodálnu cestu“, ale aj „deep state“. Niet divu, že v dokumente sa objavuje aj podpora demokratického kandidáta v nadchádzajúcich amerických prezidentských voľbách, spolu so znepokojivým odsúdením politiky Trumpovej vlády, ktorá je obvinená z rozdeľovania rodín, ktoré chcú imigrovať do USA, kým skutočnosť je taká, že prezident bojuje proti obchodovaniu s ľuďmi a osobitne s maloletými," uviedol ďalej arcibiskup.

Viac v článku TU.

Reakcia Vatikánu

V internej nóte, zaslanej vatikánskym nunciom po celom svete, vatikánsky Štátny sekretariát spresnil a zdôraznil, že pápež v žiadnom prípade nespochybnil cirkevnú dogmu, že manželstvo je zväzkom medzi mužom a ženou.

„Je zrejmé, že pápež František odkazoval na určité ustanovenia štátov, určite nie na učenie cirkvi," uvádza sa v nóte, ktorú okrem iných zverejnil aj nuncius v Mexiku, arcibiskup Franco Coppola.

Talianske katolícke noviny Avvenire informovali, že list bol určený na šírenie biskupom po celom svete.

Vatikán vo svojej nóte pre nunciov priznal, že tvorcovia dokumentárneho filmu mohli spôsobiť zmätok úpravou otázok, ktoré František dostal.

Arcibiskup Vigano varoval pred komplotom na zotročenie ľudstva

Arcibiskup Viganò najnovšie, ešte pred konaním predzidentských volieb v USA, v otvorenom liste varuje úradujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa pred sprisahaním proti Bohu a ľudstvu. Vo svojom liste sa označil ako „hlas volajúceho na púšti“ (Jan 1,23), narážajúc na mlčanie náboženských aj svetských autorít.

Spojené sily zla, ktoré sa javia silné a organizované, keď sa stavajú proti deťom Svetla, ktoré sú značne dezorientované, vyhlasujú podľa arcibiskupa vojnu voči základom spoločnosti: prirodzenej rodine, úcte k ľudskému životu, láske k národu…

„Vidíme hlavy národov aj náboženských vodcov, ktorí nadbiehajú tejto samovražde západnej kultúry a jej kresťanskej duše, zatiaľ čo práva občanov a veriacich sú upierané v mene stavu núdze, ktorá sa stále viac a viac obnažuje ako nástroj pre zavedenie neľudskej tyranie bez tváre.“

Veľký reset – plán lídrov globalizovaného sveta – podľa Mons. Vigana práve prebieha. Chce si ekonomickými a inými nástrojmi podmaniť človeka cez nikým nevolených samozvaných vodcov, ktorí financujú a riadia tento projekt cez viditeľné figúrky typu Gates alebo Soros. Lákavými sľubmi o univerzálnom príjme (komunistická mantra) a zrušení individuálneho dlhu (hypotéky), za pomoci farmaceutickej lobby spojenej s očkovacím programom proti COVIDu sa má transformovať, resetovať svet ako ho poznáme na totalitu kontroly čínskeho strihu.

„Niet divu, že nepriateľ besnie, keď ho odhalíme, lebo verí, že už dosiahol citadelu a teraz ju chce hladko a nerušene dobyť. Prekvapivé však je, že nieje nikoho, kto by bil na poplach. Vo chvíli, kedy je prechod k Novému svetovému poriadku takmer bezbolestný, však vychádzajú najavo všetky možné podvody, škandály a zločiny.“

Na záver listu arcibiskup Viganò hrdo konštatuje, a v tomto sa s ním môžeme ako katolíci stopercentne stotožniť, či už veríme alebo neveríme obsahu celého jeho listu, či súhlasíme s jeho videním situácie alebo sa nám zdá byť veľmi nejasné a konšpiratívne: „Nepriateľ má na svojej strane Satana, ktorý vie len to, ako nenávidieť. Ale na našej strane máme všemohúceho Pána, Boha armád postavených do boja, a Najsvätejšiu Pannu, ktorá rozdrtí hlavu starovekého Hada. SI DEUS PRO NOBIS, QUIS CONTRA NOS?“ (Ak je Boh s nami, kto je proti nám?)

Zdroj: tvnoviny.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti