Vstup na omše len pre zaočkovaných? Popretie Kristovho učenia v jeho podstate, reaguje exposlanec a bývalý šéf spravodajstva Markízy Lintner

21.07.2021 | 09:20
  17
Bývalý novinár považuje povolenie vstupu na omše pri návšteve pápeža Františka iba zaočkovaným za vrchol pyramídy hystérie voči nezaočkovaným.

 

„Pápež určite neprisľúbil návštevu Slovenska, aby sa mohol stretnúť iba so zaočkovanými. Nepochybne verí, že jeho slovo bude zasiate aj do sŕdc nezaočkovaných. Bývalý kazateľ a súčasný premiér E. Heger, aby učinil zadosť svojmu učeniu, by mal umožniť návštevu omši Svätého otca aj ľuďom s negatívnym testom,“ napísal Lintner.

O malomocnom

- Tu prišiel k nemu istý malomocný a na kolenách ho prosil: "Ak chceš môžeš ma očistiť."
- Ježiš sa zľutoval nad ním, vystrel ruku, dotkol sa ho a povedal mu: "Chcem, buď čistý!"
- Malomocenstvo z neho hneď zmizlo a bol čistý.
- Potom mu prísne pohrozil, ihneď ho poslal preč
- a povedal mu: "Daj si pozor a nikomu nič nehovor, ale choď, ukáž sa kňazovi a prines za svoje očistenie obetu, ktorú predpísal Mojžiš - im na svedectvo."
- Lenže on, sotva odišiel, začal všade hovoriť a rozchyrovať, čo sa stalo, takže Ježiš už nemohol verejne vojsť do mesta, ale zdržiaval sa vonku na opustených miestach. No i tak prichádzali k nemu ľudia zovšadiaľ.

Sám Heger bol v minulosti kazateľom

„Verím, že premiér Eduard Heger, ktorý bol v minulosti kazateľom a patrí medzi takzvaných charizmatikov, teda ľudí, ktorí veria v dary Ducha Svätého, ešte zmení rozhodnutie ministra zdravotníctva V. Lengvarského a arcibiskupa S. Zvolenského,“ začína príspevok na Facebooku Ľubomír Lintner.

Bolo by to popretie Kristovho učenia

Bývalý novinár považuje povolenie vstupu na omše pri návšteve pápeža Františka iba zaočkovaným za vrchol pyramídy hystérie voči nezaočkovaným. „Je to totiž popretie Kristovho učenia v jeho samotnej podstate. Sväté písmo má predsa jasný odkaz o viacerých uzdraveniach, ktoré Ježiš vykonal. Uzdravil napríklad Petrovu svokru, malomocného, ochrnutého, človeka s vyschnutou rukou, hluchonemého, slepého v Betsaide či slepého od narodenia,“ pripomína Lintner.

Následne pripojil k príspevku aj biblický príbeh „o malomocnom“. Je to príbeh o tom, ako Kristus vyliečil muža s touto strašnou chorobou. Príbeh končí v Biblii vetou, ako ku Kristovi prichádzali „ľudia zovšadiaľ“.

Evanjelium je o podobenstvách. Tie počúvali ľudia zovšadiaľ.

„Ľudia zovšadiaľ – uvádza Sväté písmo,“ prízvukuje bývalý šéf spravodajstva Markízy. „Tak hádam si bývalý kazateľ a súčasný premiér E. Heger uvedomí, že k Svätému otcovi, ktorý je predsa vyslancom Krista na Zemi, môžu prichádzať ľudia zovšadiaľ. Teda v súčasnosti majú na to právo aj tí, ktorým bezinfekčnosť potvrdí test,“ myslí si Lintner.

„Kristovo učenie je totiž aj o podobenstvách. Jednotlivé Evanjeliá zaznamenávajú napríklad Ježišovo podobenstvo o rozsievačovi, o kúkoli, o Samaritánovi, o milosrdnom otcovi (známe tiež ako podobenstvo o márnotratnom synovi),“ vymenúva bývalý spravodajca a pokračuje celým podobenstvom „O rozsievačovi“.

Chcel sa pápež stretnúť iba s očkovanými?

Potom dodáva: „Pápež František určite neprisľúbil návštevu Slovenska, aby sa mohol stretnúť iba so zaočkovanými. Nepochybne verí, že jeho slovo bude zasiate aj do sŕdc nezaočkovaných. Bývalý kazateľ a súčasný premiér E. Heger, aby učinil zadosť svojmu učeniu, by mal umožniť návštevu omši Svätého otca aj ľuďom s negatívnym testom. Napriek tomu, že s aktuálnym rozhodnutím ministra zdravotníctva a arcibiskupa súhlasil s tým, že dostalo podporu na koaličnej rade,“ vyjadruje nádej novinár.

„Ak sa to nezmení, potom totiž už bude platiť glosa, ktorú som si dnes prečítal na profile moderátorky TA3 A. Žitnej Lúčaiovej. Pripadá mi výstižná, doslova lasicovská. ‘Neviete, prosím, niekto, či aj kráľovstvo nebeské už bude iba pre zaočkovaných?’“ uzatvára príspevok Ľubo Lintner.

Zdroj: hlavnydennik.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti