Veľký reset v dymovej clone Covidu – čo nás asi čaká v roku 2021?

03.01.2021 | 09:20
  17
Pomaly sa teda začína vynárať z hmly naša budúcnosť. Väčšina je ešte ťažko rozoznateľná, ale niečo už bolo naznačené. A čo nám zatiaľ prezradili o Veľkom resete páni z Davosu?

V priebehu tohto roka sa z Covidovej hmly, podobne ako ľudia v tureckých parných kúpeľoch, vynárali a zase mizli rôzne slová a pojmy, ktoré potom v ústach politikov a ľudu zneli ako fanfáry ohlasujúce budúci rok. Bola tam vakcína, európska zelená politika, ekonomická kríza, klimatická kríza, núdzový stav a v neposlednom rade Veľký reset.

Toto slovné spojenie, tak nutkavo pripomínajúce Veľký skok čínskeho vodcu Mao Cetunga alebo Veľkého brata z Orwellovho románu 1984, je stále pre väčšinu ľudí záhadou. Avšak po tom, ako sa pápež František prihlásil k snahe o zmenu ekonomického a politického štýlu riadenia planéty, zdá sa byť pre katolíkov vhodné trochu sa nad týmto pojmom, ktorý bude pravdepodobne kľúčový pre rok 2021, zamyslieť. Navyše, keď teraz Vatikán pristúpil k Rade pre inkluzívny kapitalizmus, ktorá sa svojimi globálno-ozdravnými ľavicovo-kapitalistickými úmyslami nijako netají.

Klaus Schwab – otec Veľkého resetu

Za autora projektu Veľký reset, ktorý býva nazývaný tiež Štvrtou priemyselnou revolúciou (4IR), považujú médiá Klausa Schwaba, výkonného predsedu a zakladateľa Svetového ekonomického fóra, ktorý je autorom rovnomennej knihy – Štvrtá priemyselná revolúcia (2018). Celkovo sa jeho knižná produkcia v názvoch podozrivo kryje s najčastejšie používanými globálnymi sloganmi, napr.: Covid-19: Veľký reset (2020) a na budúci rok sa má objaviť titul s názvom – Angažovaný kapitalizmus. Čiže vidíme, aká potom musí panovať medzi svetovými lídrami dojímavá zhoda, keď všetci, vrátane pápeža Františka, opakujú tie isté slogany alebo aspoň slogany z nich vychádzajúce.

V roku 2004 založil Schwab nadáciu, na ktorú získal peniaze z ceny Dana Davida, udeľovanej štátom Izrael za „inovatívny a interdisciplinárny výskum“. Táto nadácia s názvom Fórum mladých globálnych lídrov (The Forum of Young Global Leaders) si vzala za úlohu „vytvoriť dynamické globálne spoločenstvo výnimočných ľudí – do 40 rokov – s víziou, odvahou a vplyvom na podporu pozitívnych zmien vo svete“.

V roku 2011 rozšíril túto inštruktáž a vyhľadávanie nových lídrov a založil organizáciu Global Shapers Community, globálnu sieť miestnych „komunít“ a „uzlov“ mladých výnimočných ľudí. Inými slovami vytvoril sieť mladých, štedro dotovaných elitárskych lídrov, riadených z globalizačného centra a plniacich jeho očakávania. K 9. júnu 2020 existovalo 421 takýchto uzlov s 9 731 nádejnými lídrami. Ktovie koľko nám ich behá po Slovensku…

Okrem týchto aktivít sedel Schwab ešte v množstve predstavenstiev koncernov ako: The Swatch Group, The Daily Mail Group, Vontobel Holding, bol členom riadiaceho výboru Bilderbergskej skupiny, čestným členom FC Bayern Mníchov, bol povýšený do rytierskeho stavu kráľovnou Alžbetou II., dostal nemecký rytiersky kríž, japonské najvyššie vyznamenanie, francúzsku Čestnú légiu, cenu tajomníka OSN a medailu Čínskeho reformného priateľstva. Ako vidno, je to človek v celom svete známy a nanajvýš obľúbený. Kto by mal podozrenie, že to je všetko hoax, tak nech si otvorí napríklad Wikipédiu.

Už sa to pečie…

Svetové ekonomické fórum, ktoré Klaus Schwab založil, sa stretáva každoročne vo švajčiarskom Davose, a svetové ekonomické a politické elity tam „pečú“ našu budúcnosť. Tento rok tam prišiel aj kardinál Turkson, ktorý sprevádzal pred pár dňami do Vatikánu delegáciu najvyšších finančníkov z Rady pre inkluzívny kapitalizmus. No a práve na tohtoročnom stretnutí v Davose sa vynoril z Covidovej hmly pojem Veľký reset, zhodný so Schwabovou rovnomennou knihou.

A už je aj rozhodnuté. Príde veľký zlom. Mladí lídri sú už pravdepodobne za 26 rokov vychovaní, správne rozmiestnení po svete, v rôznych mimovládnych či vládnych inštitúciách a čas zrejme dozrel na zmenu politického a ekonomického systému.

Veľký reset je úzko prepojený na agendu OSN 2030, ktorá napr. pod pláštikom pomoci proti Covidu-19, šíri v Južnej Amerike ideológiu LGBT, potratov a eutanázie.

Schéma je klasická: financie sú podmienené prijatím určitých nanajvýš „tolerantných“ legislatívnych opatrení. Samozrejme, že všetky tieto globálne „agendy“, keďže sú riadené z jedného globálneho centra, majú programy na jedno kopyto. To, že vychádzajú z rôznych „uzlov“, ako ich plánoval aj sám Schwab, by nám nemalo zakrývať celkový pohľad na sieť.

Ambície Schwaba a jeho nasledovníkov však idú ďalej, než len k elementárnej sodomii, potratom a odpratávaniu starých ľudí, ako ho popísali Aldous Huxley v Krásnom novom svete alebo Benson v Pánovi sveta. Oni chcú totálnu biologickú, mentálnu a duchovnú transformáciu človeka. Schwab uvádza: „Štvrtá priemyselná revolúcia povedie k fúzii našej fyzickej, digitálnej a biologickej identity.“ Čiže, ide o vytvorenie akéhosi homunkula – sen všetkých gnostických alchymistov, človeka stvoreného vedou a technikou, nezávislého na Bohu a nemenných danostiach.

To je večná obsesia všetkých pokrokárov. Priam nepreberné množstvo dôkazov o tejto vôli a kontinuite sekulárno-socializačných projektov od osvietenstva až po dnešok, nájdeme priamo na oficiálnej stránke Svetového ekonomického fóra.

V oddelení s názvom Veľký reset sa môžeme dočítať štandardné táraniny popierajúce kresťanské učenie o dedičnom hriechu a modifikácie Rousseauovských fantázií o dobrote človeka.

Tu je ukážka z jednej kapitoly:

„1. Zmeňte svoje myslenie

Prvá zmena bude musieť nastať v našom nastavení mysle. Dve vynikajúce nové knihy od Thomasa Pikettyho Kapitál a ideológie a od Rutgera Bregmana Ľudstvo ukazujú, ako je naše súčasné myslenie vystavané na základe zásadne zlých predpokladov, a že zásadné transformácie sú možné práve len so zmenou nášho myslenia.

Piketty spochybňuje základný predpoklad kapitalizmu – že nerovnosť je len nešťastným vedľajším produktom pokroku. Nerovnosť je podľa neho politickou voľbou založenou na chybnej ideológii, ktorú poskytne trh, a nie je nevyhnutným dôsledkom technológie a globalizácie. Dokazuje, že to nie je ani pravda, a že to nie je ani nezvratné.

Rutger Bregman búra ešte hlbšie zakorenený mýtus: že ľudia sú vnútorne sebeckí, nespolupracujúci a agresívni, a že bez civilizačného vplyvu vlád a vodcov by sa čoskoro rozbil poriadok a vládol chaos. Jeho výskum viac ako 200 000 rokov ľudskej histórie ukazuje, že v skutočnosti sme pevne zakorenení v tom, aby sme boli láskaví, kooperatívni a starostliví.“

Ťažko si predstaviť dokonalejšie zhrnutie utopických šialenstiev, ako ich poznáme a počúvame už niekoľko storočí:

– nerovnosť nie je prirodzená, ale je len dôsledkom politiky a systému
– ľudia sú dobrí, len zlý systém im bráni byť dobrými
– vlády, civilizácia, štáty už nebudú potrebné pre ľudský život

Čo sme sa len toho napočúvali na hodinách občianskej výchovy za socializmu, čo sa len súdruhovia nasnažili, aby zmenili myslenie a nahľadali vo dne v noci „nového človeka“! Našťastie aj súdruhovia nakoniec pochopili, že je to nezmysel a usilovali sa nejako, aby sa aj „cap nažral a kapusta zostala celá“.

Bez feudálno-buržoáznych prežitkov…

Tak táto otrepaná socialisticko-komunisticko-anarchisticko-marxistická pesnička, spojená s nadnárodnými korporáciami, finančníckymi klanmi a úžerníkmi, to je ten slávny Veľký reset.

Čo to však bude znamenať v ekonomike a každodennosti? V prvom rade začne ideologická masáž, podporujúca obmedzenie a neskôr možno úplné zrušenie súkromného vlastníctva. Úplne dobrovoľné to samozrejme nebude. Neustále volanie najväčších koncernov a korporácií po „prerozdelení svetového bohatstva“ sa asi nemôže spoliehať na dobrovoľnosť. Podobne ako „dobrovoľné“ testovanie premiéra Matoviča. Bude treba trochu pritlačiť.

Ľudia sa budú musieť obmedziť a vzdať sa „sebeckosti“, čiže aj reakčného a tmárskeho pohľadu na súkromné vlastníctvo. Nepôjde to ľahko. Ale ako sa hovorí: ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Rýchly a ničím neodôvodnený skok z pohodlia do krízy a núdze, by zrejme vyvolal príliš veľký odpor. Preto teraz svet pravdepodobne zažíva najprv Veľké covidové cvičenie, ktoré pripraví mentalitu občanov planéty na určité uťahovanie opaskov, ekonomickú krízu, straty príliš slobodného nakladania so svojím majetkom a životom a dostane ich do pozície, v ktorej uvítajú „záchrancu“. Zatiaľ si môžeme vychutnať krátke propagačné video zo Svetového ekonomického fóra, v ktorom usmiaty mladý muž hlása do sveta: „Nebudete nič vlastniť a budete šťastní“, aby sme sa nadýchli vône nového šťastného sveta.

Pomaly sa teda začína vynárať z hmly naša budúcnosť. Väčšina je ešte ťažko rozoznateľná, ale niečo už bolo naznačené. A čo nám zatiaľ prezradili o Veľkom resete páni z Davosu?

„Veľký reset pomôže nastaviť budúci stav globálnych vzťahov, smerovanie národných ekonomík, priority spoločností, povahu obchodných modelov a správu spoločných globálnych vecí. Stručne povedané, Veľký reset predstavuje novú sociálnu zmluvu pre svet. Nezrovnalosti, nedostatky a protirečenia viacerých systémov – od zdravotníctva a financií po energiu a vzdelávanie – sú viac prítomné ako kedykoľvek predtým.“

A opäť tá záľuba sekulárneho náboženstva v pseudo-biblických výrazoch: Nová sociálna zmluva – je očividná alúzia na kresťanskú Novú zmluvu, čiže na spásu, predel medzi Starým a Novým.

K jej ohlasovačom sa pridáva aj britský princ Charles: „Máme obrovskú príležitosť chytiť sa niečoho dobrého z tejto krízy – jej bezprecedentné rázové vlny môžu ľudí prinútiť viac vnímať veľké vízie zmeny. Je to príležitosť, ktorú sme nikdy predtým nemali a možno už nikdy nebudeme mať.“

Elity sú teda už rozhodnuté – teraz alebo nikdy.

Klaus Schwab dodáva: „Svet musí konať spoločne a rýchlo, aby prepracoval všetky aspekty našich spoločností a ekonomík, od vzdelávania po sociálne zmluvy a pracovné podmienky. Každá krajina, od Spojených štátov po Čínu, sa musí zúčastniť a každý priemysel, od ropy a plynu po technológie, sa musí zmeniť. Stručne povedané, potrebujeme Veľký reset kapitalizmu.“

Na svojej internetovej stránke hovorí WTF už detailnejšie, čo globálne plánujú, pokiaľ bude možné, tak hneď: zmeny v daniach z majetku, zrušenie dotácií na fosílne palivá, nové pravidlá upravujúce duševné vlastníctvo, obchod a hospodársku súťaž, skrátka „všetky aspekty našich spoločností“.

Január 2021 – máme plán

Konkrétne detaily plánu na Veľký reset, by mali byť prediskutované a zverejnené počas januárového zasadania Svetového ekonomického fóra v Davose. Keďže však logika veci a činnosť socializačných, globalizačných a protikresťanských síl sú od Francúzskej revolúcie takmer rovnaké, čo do cieľov, netreba si príliš lámať hlavu nad tým, čo konkrétne prinesie rok 2021. Skúsme to odhadnúť. To, čo tu však budeme popisovať, je beh na dlhé trate a na budúci rok sa len začne. Nezabúdajme, že globálne elity sú majstrami v „salámovej metóde“. Každopádne však budú chcieť definitívne a oficiálne tento proces odštartovať. Či sa im to podarí, to už je iná otázka. Čo nás teda zrejme čaká:

Predĺženie Covidovej dymovej clony – kulminácia pandemických opatrení s blížiacim sa januárovým stretnutím v Davose dáva tušiť, že pandémia tu s nami ešte zostane, pretože sa ukázala, ako veľmi vhodná na prácu s planétou a davmi. Signály francúzskeho prezidenta Macrona, či nemeckej kancelárky Merkelovej, že Covid-19 tu bude najmenej do leta 2021, naznačujú, že sa budúci polrok bude usilovne pracovať na Krásnom novom svete. A aby občania moc nečuchali a nesťažovali sa, tak treba ich nesústredenú a zvedavú myseľ zamestnať niečím výnimočným. Najlepšie stavom. Ako povedal sám Schwab: „Pandémia predstavuje vzácne, ale úzke okno príležitostí na premietnutie, reimagináciu a resetovanie nášho sveta.“
Vakcinácia obyvateľstva – v programe na stránke WTF sa však nehovorí len o jednej vakcíne. Píše sa tam, že treba „zriadiť testovacie centrá; vytvoriť mechanizmy na sledovanie infekcií“, čiže to vyzerá tak, že táto pandemicko-vakcínová diktatúra pánom zachutila, budú ju opakovať a tak vyselektujú neposlušných, popieračov a odpieračov, od zvyšku populácie. Potom pravdepodobne prídu sankcie za nezodpovednosť.

Tvrdé presadzovanie ekologickej agendy už sú na stole aj požiadavky na vyhlásenie klimatického núdzového stavu. Ten pekne doplní pandemický núdzový stav, navodí atmosféru ešte väčšieho strachu a paniky, pričom zároveň zvýši očakávanie „záchrancu“. Obmedzenia v používaní súkromnej pôdy, súkromného chovu zvierat pripravia pôdu na pomalé odumieranie súkromného vlastníctva. Heslo: Tam kde štát všetko spravodlivo zabezpečí, tam netreba súkromné vlastníctvo, ktoré ničí planétu, bude postupne vtĺkané do hláv.

Postupné obmedzovanie hotovostných platieb peniaze šíria vírus, treba sa ich zbaviť. Čím menej, tým lepšie. Navyše, platenie v hotovosti je zdĺhavé a tlač bankoviek, ich emisia a skladovanie náročné. To umožní, podobne ako v Číne, lepšie trestať mestské obyvateľstvo, ktoré má podľa globalizačných plánov tvoriť väčšinu na planéte, aby Matka Zem menej trpela, za nedodržiavanie solidarity, sebectvo, zdravotnú nezodpovednosť a pod.

Práca z domu a atomizovaný život v bubline obmedzenie kontaktov medzi ľuďmi bude zabezpečovať dlhodobá práca z domu. Spoločnosť Google napríklad vyhlásila, že do leta 2021 zostanú jej zamestnanci doma. Spojí sa tak príjemné s užitočným. Globálne elity budú môcť spokojne pracovať, podporná práca bude atomizovaná a odpor paralyzovaný v „bublinách“, ktoré nám odporúča vytvoriť aj naša vláda. A z „bubliny“ nevychádzať.

Presúvanie migrantov – nový plán EÚ na relokáciu migrantov je na svete, podľa inkluzívneho kapitalizmu majú aj iné svetadiely nárok na presun svetového bohatstva, prípadne na presunutie za svetovým bohatstvom.

Zodpovedné kresťanstvo – bude sa presadzovať nové zameranie kresťanstva k tzv. zodpovednosti, čiže kresťanstvo bude také, aby neškodilo novej spoločnosti. Jednak svojou netoleranciou a exkluzivitou a zároveň aj svojím sebectvom, rozumej snahou zachovať si svoje tradície aj na úkor sociálneho dobra a kolektívnej planetárnej zodpovednosti. Už teraz je v médiách šírený obraz kresťanov ako najmenej zodpovedných, dožadujúcich sa svojich omší a vyvíjajúcich podvratnú nelegálnu činnosť.

A viac udavačstva – sociálna zodpovednosť predpokladá angažovanosť. Kto je sociálne zodpovedný, ten sa nebude len pozerať na škodcu, ale ho nahlási.

No a nakoniec, ešte nie v roku 2021, ale ak všetko dobre pôjde neskôr, príde strach pre kresťanov a blažená nirvána rovnostárskej tuposti pre všeľudské stádo. Transhumanizmus mu umožní intenzívnejšiu zábavu, viac a rozmanitejšie sexuálne zážitky, zbaví ho starosti o majetok a základné potreby. Skrátka, čaká ho pravý raj na zemi.

Autor: Branislav Michalka

Zdroj: christianitas.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti