Pravda o koronavíruse vychádza na svetlo

19.04.2020 | 13:50
  3
Vedúci svetoví viroológovia spochybňujú tvrdenie, že obyvateľstvo nezískava imunitu proti COVID-19.

Profesor virológie, epidemiológie a štatistiky na Stanfordskej univerzite, John Ioannidis uviedol, že „údaje, ktoré sa zhromaždili k dnešnému dňu o tom, koľko ľudí je nakazených a ako sa epidémia šíri, sú veľmi nespoľahlivé.“ Verejne dostupné informácie o šírení vírusu sú podľa Ioannidisa „fiaskom dôkazov“.

„Tri mesiace po prepuknutí choroby väčšina krajín vrátane Spojených štátov nie je schopná testovať ani len minimálne potrebné množstvo ľudí a žiadna krajina nemá spoľahlivé údaje o výskyte vírusu v reprezentatívne náhodnej vzorke všeobecnej populácie. Toto fiasko dôkazov spôsobuje obrovské zmätenie, pokiaľ ide o stanovenie miery úmrtnosti na COVID-19. Miera úmrtnosti 3,4%, ktorú uvádza Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), je desivá, no bez významu,“ píše vedec.

Jedinýkrát, kedy boli testovaní všetci z potencionálne nakazených, bola výletná loď Diamond Princess a jej cestujúci v karanténe. V týchto testoch bola miera úmrtnosti 1,0% a väčšinou to boli iba starší ľudia.

Skupina francúzskych lekárov potvrdila tieto výpočty Ioannidisa a dospela k záveru, že úmrtnosť na COVID-19 sa významne nelíši od ochorenia SARS spôsobeného dovtedy známymi koronavírusmi. Problém COVID-19 je podľa francúzskych virológov „pravdepodobne nadhodnotený“ a poznamenávajú, že na svete sa v súčasnosti šíria štyri rôzne koronavírusy, ktoré infikovali, často asymptomaticky, milióny ľudí, ale ktoré majú aj nízku úmrtnosť.

Tím amerických a čínskych virológov v článku publikovanom v prestížnom lekárskom časopise World Nature Medicine predložil detailné údaje o šírení koronavírusu v čínskom meste Wu-chan (v čínskej provincii Hubei), kde bol COVID-19 zaznamenaný prvýkrát. Riziko úmrtia v oblastiach mimo provincie Hubei bolo 0,85% a 1,2 – 1,4% pre mesto Wu-chan, čo koreluje aj s údajmi profesora Ioannidisa.

Vedúci svetoví viroológovia však spochybňujú tvrdenie, že obyvateľstvo nezískava imunitu proti COVID-19. Medzinárodný lekársky portál BMJ, citujúci štúdie popredných medzinárodných vedcov, píše, že veľká väčšina infekcií koronavírusmi nevedie k stabilným  symptómom. Sergio Romagnani, profesor klinickej imunológie na Florentskej univerzite hovorí, že väčšina ľudí infikovaných koronavírusom nevykazuje rovnaké príznaky. Údaje Romagnaniho vychádzajú zo štúdie vykonanej v úplne izolovanej dedine s populáciou asi 3000 obyvateľov v severnom Taliansku.

Riaditeľ Centra pre medicínu založenú na dôkazoch na Oxfordskej univerzite Karl Henegan je presvedčený: „Niet pochýb o tom, že COVID-19 sa môže šíriť oveľa rozsiahlejšie … Avšak karanténa (zablokovanie šírenia) bude mať negatívny dopad na nás všetkých a ešte aj na našich potomkov a je nepravdepodobné, že sa ho podarí spomaliť alebo úplne zastaviť. Džin je už totiž vypustený z fľaše.“

Profesor Knut Witkowski, ktorý 20 rokov viedol Katedru biostatistiky a epidemiológie na Rockefellerovej univerzite, sa vyjadruje ešte viac kategoricky. Podľa neho je totiž „viac ako 90% ľudí s pozitívnym výsledkom testu bez závažných príznakov, takže nie je dôvod hovoriť o ‚neexistencii imunity‘ obyvateľstva“.

Rakúski lekári s ním súhlasia. Centrum lekárskej štatistiky na Viedenskej univerzite analyzovalo údaje o úmrtnosti v Rakúsku za prvých desať dní apríla a dospeli k záveru, že krivka úmrtnosti v prípade COVID-19 „približne zodpovedá normálnej úmrtnosti mužov a žien v určitých vekových skupinách“. Inými slovami, väčšina ľudí, ktorí majú pozitívny koronavírusový test, zomrela, ako sa hovorí, od staroby.

„Správy o mladých a zdravých ľuďoch, ktorí zomreli na koronavírusy, sa po bližšom preskúmaní ukázali ako nepravdivé,“ uviedli predstavitelia nezávislej švajčiarskej výskumnej skupiny Swiss Propaganda Research (SPR). Mnoho z týchto ľudí buď nezomrelo na COVID-19, alebo mali vážne stavy (napríklad nediagnostikovaná leukémia). Píše o tom britský The Guardian a aj španielsky portál Gool.com.

Od polovice apríla celková úmrtnosť v Spojených štátoch a vo väčšine európskych krajín naďalej spadá do rozsahu závažných sezónnych epidémií SARS alebo chrípky.

Pokiaľ ide o výrazne zvýšenú úmrtnosť, napríklad v severnom Taliansku, vedci sa prikláňajú k záveru, že dôvodom je znečistenie ovzdušia a infekcia Legionellou (baktéria spôsobujúca akútnu infekciu), ako aj nízka úroveň rozvoja systému zdravotnej starostlivosti a starostlivosti o staršie osoby v krajine. Podstatnou zložkou celkového kolapsu bola aj panika.

Preťaženie systémov zdravotnej starostlivosti v súčasnosti v USA, Veľkej Británii, Španielsku a Taliansku nie je až tak neobvyklé. V roku 2018 boli nemocnice v Spojených štátoch naplnené pacientmi s bežnou vírusovou chrípkou a mesto Alabama vtedy muselo vyhlásiť stav núdze (PE). Plánované operácie v miestnych nemocniciach boli zrušené a pacienti s inými chorobami neboli jednoducho primárne akceptovaní. Kalifornia bola vyhlásená za „vojnovú zónu“, pri ktorej sa chrípka liečila v narýchlo postavených stanoch. V tom istom roku 2018 boli jednotky intenzívnej starostlivosti v Miláne „úplne preplnené“ pacientmi s chrípkou.

V decembri 2019 národné zdravotnícke služby Spojeného kráľovstva zriadili vo viac ako polovici svojich nemocníc ďalšie „dočasné lôžka“, aby sa vyrovnali s prílevom ľudí s nákazou chrípky. Väčšina z týchto nemocníc však už minulý rok zrušila tieto dočasné lôžka a zredukovala ich stav na pôvodné počty. V novembri 2019 britskí odborníci varovali, že britské národné zdravotníctvo sa nemôže vyrovnať so sezónnou chrípkou.

V Španielsku chrípka prepadáva nemocnice takmer každý rok. V roku 2015 ležali pacienti na chodbách. V marci 2019 boli španielske nemocnice preplnené na viac ako 200%.

Odkiaľ pochádzajú úžasné počty úmrtí na koronavírus?

Predseda nemeckého Inštitútu Roberta Kocha Lothar Wheeler na tlačovej konferencii 20. marca povedal, že príčinu smrti zosnulých osôb s pozitívnym výsledkom testu na koronavírus nemecké orgány oficiálne prehodnotia, a to najmä v dôsledku prítomnosti iných ochorení.

Skutočnosť, že tomu tak je v Nemecku, potvrdil nemecký virolog Hendrick Strick, ktorý sa odvolal na prípad 78-ročného muža, ktorý zomrel na zlyhanie srdca bez najmenšieho poškodenia pľúc, ale bol zahrnutý do štatistík úmrtí na koronavírus. 

„Oficiálne údaje z laboratórií ukazujú, že vírus sa šíri oveľa pomalšie, než sa argumentovalo … vláda a vládne orgány odmietajú vykonať potrebné prešetrenie týchto informácí, aby si to zbytočne „nekomplikovali“,“ píšu nemecké médiá.

Ale čo s údajne exponenciálnym nárastom počtu infekcií koronavírusom?

Faktom je, že počet testov v mnohých krajinách exponenciálne rastie. Vo väčšine krajín je pomer pozitívnych testov k celkovému počtu testov buď konštantný (5-15%) alebo rastie veľmi pomaly. Švajčiarsky lekár Felix Stolkman poskytuje relevantné údaje za Spojené štáty, Nemecko a Švajčiarsko.

WHO podporuje názory popredných virológov. Na rozdiel od svojich úvodných vyhlásení koncom marca WHO zistila, že neexistujú dôkazy o šírení vírusu vo vzduchových kvapkách. A vedúci nemecký virológ Hendrick Streck nenašiel žiadne vzduchom sa šíriace kvapôčky a ani iné kontaktné cesty.

Americký lekár Scott Jensen, ktorý je senátorom štátu Minnesota, nedávno hovoril o príčinách desivých štatistík okolo tohto ochorenia. Pre televíziu Fox News 8. apríla Jensen uviedol, že v úmrtných listoch lekári označujú COVID-19 ako príčinu smrti, čo je podľa jeho názoru „úplný nezmysel“.

Faktom je, že poistný systém American Medicare preplatí za pacienta s koronavírusom 13 000 dolárov a 39 000 dolárov, ak je tento pacient pripojený k mechanickému pľúcnej ventilácii.

Jensen uviedol, že dostal sedemstránkový dokument s pokynmi, ako vyplniť úmrtný list s diagnózou COVID-19 bez laboratórnych testov, ktoré potvrdzujú, že pacient vírus skutočne mal. 

Lekár by mal napísať, že došlo k úmrtiu pacienta, pravdepodobne (naozaj sa uvádza pojem pravdepodobne) v dôsledku koronavírusu. Tieto nemocnice, ktoré sa riadia pokynmi, dostanú trikrát toľko peňazí, ako keby pacient umrel z inej príčiny. Jensen ukázal inštrukcie naživo.

Nezávislá švajčiarska výskumná skupina Swiss Propaganda Research uverejnila svoje osobitné vyšetrovanie, v ktorom uviedla početné prípady nepodporovanej dramatizácie epidémie koronavírusu vo svetových médiách. V zhrnutí ich vyšetrovania si neodpustili citát Švajčiara Alberta Camusa: „Jediný spôsob, ako sa vysporiadať s morom, je úprimnosť.“

Autor: Vladimír Prochvatilov, Fond Strategickej kultúry

Zdroj: fondsk.ru
Preklad: zemavek.sk

Články súvisiace s tematikou:

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti