VIDEO: Europoslanec Šimečka, ktorého otec priznal priateľský vzťah so Sorosom, konšpiruje o špionážnych operáciach Kremľa riadených z Prahy po celej Európe

23.04.2021 | 10:29
  6
Poslanec Európskeho parlamentu Michal Šimečka (PS) sa na sociálnej sieti vyjadril ku kauze Vrbětice.

Česko sa dnes jasne postavilo za svoje záujmy, reagoval europoslanec Michal Šimečka (PS) na ultimátum, Českej republiky voči Ruskej federácii:

"Ak Putinov režim neumožní návrat vyhostených českých diplomatov, Praha pristúpi k vyrovnaniu počtov na ambasádach. Aby ste si to vedeli lepšie predstaviť - Rusi majú v Prahe zhruba štyrikrát toľko diplomatov a pracovníkov ambasády, ako Česi v Moskve.

Okrem iného aj preto, že z pražskej ambasády riadila Moskva spravodajské operácie po celej Európe. Práve preto mali Rusi v Prahe vyše 130 diplomatov a pracovníkov ambasády, viac ako USA s Čínou a Nemeckom dohromady.

K Rusku sa treba správať racionálne, bez vášní. Je to veľmoc, ktorá má svoje legitímne záujmy - akurát ich presadzuje spôsobmi, ktoré ohrozujú záujmy Slovenska. Kyberútoky, priemyselná špionáž, podpora extrémistických hnutí, podrývanie našich demokratických inštitúcií a partnerských väzieb v EÚ a NATO, aj to je realita ruského pôsobenia v našich krajinách. To neznamená, že sa nemáme snažiť o dobré vzťahy s Ruskom - lenže obrana našich vlastných záujmov musí mať prednosť."

Kto je Šimečkov otec?

Šimečkov otec v roku 2017 počas verejnej diskusie pod názvom „Otvorene o extrémizme“ priznal priateľské vzťahy s americkým miliardárom Georgeom Sorosom. Okrem iného uviedol, že Soros pomohol odstrániť vládu Vladimíra Mečiara.

Viac vo videu:

Martin M. Šimečka pôsobil na konci 90. rokov ako šéfredaktor týždenníka Domino-fórum, v rokoch 1999 až 2006 bol šéfredaktorom denníka SME. Toho Denníka SME, ktorý je v súčasnosti v rukách toho istého Šimečkovho priateľa Georgea Sorosa.

Šimečka st. neskôr pôsobil ako šéfredaktor českého časopisu Respekt. Od vzniku Denníka N bol šéfom jeho redakčnej rady. Na jeseň 2016 prešiel z Respektu do Denníka N, kde doteraz píše svoje komentáre k súčasnému dianiu doma i vo svete. Jeho protiruský a korporátny naratív obhajujúci globalizmus, neoliberalizmus a likvidáciu národných štátov je súčasťou jeho mentálnej výbavy.

Zdroj: Facebook Michal Šimečka • Progresívne Slovensko / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti