Forisch: Výbuch muničného skladu vo Vrběticiach poslúžil na zakrytie stôp. Česi dodávali zbrane povstalcom v Sýrii a ruská GRU to odhalila

20.04.2021 | 17:10
  18
Bývalý príslušník SIS Pavol Forisch uviedol, že od roku 2012 sa zbrane a munícia z Vrbětíc potichu presúvali na Ukrajinu a odtiaľ putovali priamo do rúk rebelom v Sýrii.

Slovenskí aj českí politici opäť klamali o výbuchu vo Vrběticiach v 2014, ktorý bol zinscenovaný, aby zamietol stopy po chýbajúcej municii, ktorá skončila v rukách teroristov.

V týchto muničných skladoch sa nachádzali zbrane, s ktorými sa obchodovalo a tento obchod, ako aj príslušníkov českých tajných služieb podrobne sledovala ruská GRU.

Dôvodom monitorovania presunov týchto zbraní bolo to, že od roku 2012 sa zbrane a munícia z Vrbětic potichu presúvali na Ukrajinu a odtiaľ putovali priamo do rúk vtedajšej Free Syrian Army (Sýrska oslobodzovacia armáda) teraz Islamský štát, ktorý bojuje proti prezidentovi Bašarovi Assadovi a to je v priamom rozpore s medzinárodným zbrojným embargom na dodávky zbraní do Sýrie.

V skladoch teda boli zbrane a munícia, ktorá sa rozpredávala teroristom Islamského štátu cez Ukrajinu a zmenšujúce sa zásoby bolo treba zakryť, teda legalizovať a preto sa použil scenár výbuchu muničného skladu, keďže potom už nikto nie je schopný určiť koľko zbrani a munície bolo zničených a bolo možné ich odpísať keďže nebolo možné spraviť inventúru.

Profesionáli z ruskej GRU pohyb tých zbrani sledujú dlhodobo po celom svete a konkrétne vo Vřbeticiach od roku 2012, kedy Česi začali dodávať povstalcom v Sýrii a vyšetrovaním v roku 2015 až 2017 sa potvrdilo, že mnohé z týchto zbrani a munície sa nachádzajú v Sýrii u členov Islamského štátu v dokonalom zakonzervovanom stave, čo nie je bežné pre Blízky východ, čo svedčí o tom, že tieto zbrane prišli do skladov vo Vřbeticiach priamo zo skladov českej armády a na celom obchode sa museli podieľať najvyššie politické špičky, ako aj príslušníci českých tajných služieb, ktorých odhalila aj ruská GRU.

Otázkou ostáva či politici, ktorý tento zastierací manéver českých tajných služieb chcú dnes hodiť na Rusov vedeli, že tie zbrane skončia v rukách teroristov z Islamskeho štátu. A tým pádom sú spolupáchatelia terorizmu vo svete. A tiež, či o tom vedia aj slovenský politici a tí ostatní lúzri, čo sa tu teraz ku tomu vyjadrujú a huckajú proti Rusom.

Pravda raz vyjde najavo a potom sa budú všetci zodpovední, ak vôbec budú ešte žiť, zodpovedať za svoju činy.

Zdroj: Facebook Pavol Forisch

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti