VIDEO: Slovák vybehol večer von len v papučiach pre peniaze. Polícia mu dala pokutu za porušenie zákazu vychádzania

08.03.2021 | 10:41
  14
Zaujímavosťou je že pri obyčajnom incidente sa objavili už nachystané štáby TV Markíza a TV JOJ, čo dokazuje mediálne PR vládno-mediálneho naratívu na podporu korona-divadla pre verejnosť.

Aj krátka nočná vychádzka vás môže vyjsť draho. Presvedčil sa o tom aj mladý muž z Prešova, ktorý z domu na ulicu vybehol len v papučiach a chytili ho pritom policajti. Pokuta ho neminula.

Muža hliadka zastihla na ulici pri aute, v ktorom boli ďalší štyria muži z Ukrajiny. Z domu vybehol len v papučiach aby si od nich zobral peniaze.
Porušil tým ale zákaz nočného vychádzania a musel zaplatiť 50 eur. Ďalší Ukrajinci povedali, že sa vracajú domov, pokutu preto nedostali. Cesta do zahraničia je totiž povolená.

Policajti môžu na mieste uložiť až tisíceurovú pokutu. Každý prípad porušenia nočného zákazu vychádzania ale posudzujú individuálne.

Po 20. hodine večer až do jednej hodiny v noci je len minimum povolených výnimiek. Patrí medzi ne napríklad prechádzka so psom či mačkou, cesta na pohotovosť alebo do práce. V noci môžete ísť aj zaopatriť blízku.

Mesto bolo v noci ľudoprázdne, v trolejbusoch sa viezol len pár cestujúcich. Vodiči nadávali najmä na nezodpovedných asociálov. Aj v podchode pri železničnej stanici sme našli bezdomovkyňu, ktorá do útulku ísť odmietla a prespať sa chystala na stanici.

Policajti zdôrazňujú, že ich cieľom nie je rozdávať pokuty, ale varovať ľudí, aby pandemické opatrenia dodržiavali a z domu vychádzali len v nevyhnutých prípadoch.

Zaujímavosťou však je, že pri obyčajnom incidente sa zrazu objavili už nachystané štáby TV Markíza a TV JOJ, čo dokazuje mediálny PR vládno-mediálneho naratívu na podporu korona-divadla pre verejnosť.

Viac v reportáži TV Markíza:

Zdroj: tvnoviny.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti