Exsiskár Tóth o sledovaní Fica a uniknutých videách ešte raz: Nielen pre menej chápavých …

28.10.2021 | 10:16
  8
Kým nebudú tvrdo trestané úniky informácií z prípravného konania, dovtedy bude zneužívané trestné právo na politické ciele, napísal na sociálnej sieti bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Tóth.

Ešte jedna poznámka k videám z poľovníckej chaty, pretože poniektorí, vedení slepou nenávisťou k Ficovi, nie sú schopní a ochotní chápať, že trestné konanie smie prebiehať iba na základe zákona.

Účel nasadenia informačno-technických prostriedkov je jasne vymedzený obsahom povolenia zákonného sudcu. Ak sa dokumentovanie trestnej činnosti malo týkať pytliactva a nič také sa nepotvrdilo, všetky nahrávky mali byť zničené.

Ich použitie v inej trestnej veci je možné len v takom prípade, že v nej bolo začaté trestné stíhanie pred vydaním povolenia na použitie informačno-technického prostriedku.

To, že predseda Smeru Robert Fico a advokáti diskutujú o živých trestných prípadoch týkajúcich sa kauzy Očistec, ešte neznamená, že je tým naplnená podmienka o možnosti použitia záznamov aj v inej trestnej veci, ak bolo začaté stíhanie pred vydaním povolenia. Niečo také si vyžaduje veľmi bedlivé skúmanie, nie mediálne kampane a lynčovanie.

Dajme tomu, že účastníci diskusií sa mohli dopustiť trestného konania, ale aj nemuseli. Možné je však aj to, že orgánmi činnými v trestnom konaní bolo porušené advokátske tajomstvo. To v lepšom prípade. V horšom mohlo dôjsť k tomu, že orgán činný v trestnom konaní, ktorý podal žiadosť o nasadenie informačno-technického prostriedku, vedome podviedol sudcu. Teda podozrenie z pytliactva bol len výmysel na zastretie skutočného dôvodu nasadenia odpočúvania. (Ako inak si vysvetliť taký neuveriteľný odklon od pytliactva?!)

Všetky uvedené možnosti musia byť predmetom ďalšieho skúmania. No už teraz je úplne jasné, že únik obrazovo-zvukových nahrávok do médií je kriminálny čin. A jeho spolupáchateľmi nie sú len úrad Matovičovho Himmlera Lipšica a jeden vyšetrovateľ NAKA, ale aj všetci škrabáci hlavného prúdu, čo sa na tejto politickej pornografii nechutne priživujú.

Kým nebudú tvrdo trestané úniky informácií z prípravného konania, dovtedy bude zneužívané trestné právo na politické ciele. A tí, čo tomu tlieskajú len preto, lebo nemajú radi Fica, si kopú vlastný hrob.

Zdroj: Facebook Ďateľ

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti