Kauza chata a sledovanie opozície: Chronológia prehľadnej hry, ktorá je len manipulácia a kto na ňu skočil, ten má problém

27.10.2021 | 10:55
  2
Na FB profile PIRAŇA sa objavila dobre spracovaná chronológia pondelkového večera, pri ktorej sme sa v podstate nedozvedeli nič, avšak do Vianoc máme o jesenno-zimný seriál scénaristov najmä z Denníka N, Aktualít a Sme, postarané.


KTO VYŠETRÍ TENTO ÚNIK

- reklama -

No v pondelok podvečer sa stala nevídaná vec:

Najskôr denník N v rubrike Minúta po minúte (15,24 hod.)zverejnil správu, že polícia získala akúsi druhú Gorilu, má nahrávku, ktorú zaradí do spisu v kauze Očistec a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ňou bude argumentovať pri predlžovaní väzby pre Tibora a Gašpara a spol. na Špecializovanom trestnom súde.
Na nahrávke sú: advokát Marek Para, syn Gašpara – Pavol, ktorý je tiež advokát, predseda strany SMER-SD Robert Fico , exminister vnútra Robert Kaliňák a podnikateľ Miroslav Bödör.

Redakcia v texte uvádza: „…Nové záznamy a ich prepisy potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších káuz. „Zároveň diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry…“

O pár minút neskôr portrál Aktuality.sk priniesol na túto tému článok aj s fotografiou z tohoto stretnutia.
TU: https://lnk.sk/taqy

No a o ďalší okamžik neskôr, už denník N vypublikoval samostatný veľký článok o tejto nevšednej udalosti.
TU: https://lnk.sk/fks5

A to nie je všetko, následne redakcia Aktuality.sk vypustila podcast (vopred nahratý) na túto tému.
TU: https://lnk.sk/mxdm

Napokon to završíl web Aktuality.sk a o 18,07 hod. zvrejnil aj krátke video, ktoré zachytáva Roberta Kaliňáka.
TU: https://lnk.sk/jrj3


Dozvedáme sa, že navrávky vznikli na základe príkazu Okresného súdu Nitra v inej trestnej veci ako kauza Očistec a hodiny materiálu nie sú ešte ani poriadne spracované.

Stretnutie sa odohralo na nejakej chate.

Takto sa vytvára mediálny obraz o vyšetrovaní veľkých káuz elitnými vyšetrovateľmi NAKA v dozore prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry?

Alebo je to manipulácia prostredníctvom médií, ktoré sú dlhodobo nekritické voči NAKA a ÚŠP a naopak preukazujú im vysokú mieru loajality?

Či nebodaj sú to iné kšefty?

Prípadne, je to nejaká taktika vyšetrovania a médiá sú na takúto pomoc zneužité/využité?

Samozrejme všetko výlučne iba vo verejnom záujme, informovať masy o stave našej krajiny, v duchu: Odtiaľto riadili štát! či: Tu plánovali kompromitáciu elitných policajtov a prokurátorov!

Každopadne nahrávky získané na základe príkazu súdu podľa paragrafu 114 a nasl. Trestného poriadku sú súčasťou spisu, v ktorom prebieha vyšetrovanie v prípravnom konaní. Naviac, ako sme sa dozvedeli z úplne iného konania, ako je kauza Očistec. Došlo tak opäť k brutálnemiu úniku. K úniku, ktorý NAKA aj UŠP inokedy kritizujú.
Kto bude riešiť tento únik?

P.S. A to už nehovorím o expresnom statuse bývaleho redaktora Aktuality.sk a dnes poradcu lídra OĽaNO na túto tému.


Na situáciu reagoval Robert Fico s absolútnym pokojom:

 
 
 

Čo je veľmi zaujímavé

Už niekoľko dní sa trosky ako Dorota Nvotová a Nikita Slovák, pripravujú na protest proti Ficovi. Zložili k tomu aj „hitovicu“, ktorá má v ľuďoch vyvolať emóciu z vraždy Kuciaka. Protest má byť 27.10.2021 a doteraz to absolútne nedávalo zmyslel, keďže žiadne výročie, ani narodenia, ani úmrtia zavraždený novinár nemal. Po pondelku je asi jasné, o čo ide. Žeby stúpajúce preferencie strany SMER – SD?

„Hit“, ktorý bol na YouTube zverejnený 19.10.2021 s názvom Balada o Jánovi a Martine má “až” niečo cez 29 tisíc videní, čo je dosť slabé.

Na Facebook stránke „Dokončime to“, ktorá vznikla 5.10.2021, sa kreatúry Nvotová a Slovák predvázajú a predbiehajú v silných vyhláseniach, ktoré nemajú žiadny zmysel, pretože protestovať proti opozičnému politikovi nemôže byť nič iné, ako prejav strachu a zúfalstva istých kruhov.

A čo robia v Českej republike s tými, čo vypúšťajú informácie zo spisov?

Státní zástupce obžaloval 28 lidí kvůli únikům z policejních spisů. Jsou mezi nimi i bývalí elitní detektivové

Státní zástupce podal obžalobu na 28 lidí v rozsáhlé kauze úniků z policejních spisů. Je mezi nimi i několik bývalých elitních detektivů a podnikatelů. Případem se bude zabývat Krajský soud v Brně. Informaci ČT zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Většina z obžalovaných se podle policie provinila neoprávněnou manipulací s informacemi z trestních řízení, nezákonným přístupem k policejním databázím nebo zneužitím pravomoci úřední osoby.

„Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci podal dne 25. 10. 2021 ke Krajskému soudu v Brně obžalobu na celkem dvacet osm osob pro rozsáhlou trestnou činnost, která měla v naprosté většině případů spočívat v neoprávněném provádění lustrací v informačních systémech policie a celní správy a ve zneužívání systémových opatření v souvislosti s účelovým zavedením některých osob jako informátorů policie,“ uvedlo státní zastupitelství na webu.

Mezi obviněnými je celkem deset bývalých policistů, v kauze vystupuje i jeden expolicista z celní správy nebo z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie skupinu zadržela a obvinila v květnu 2017. Kvůli únikům ze spisů bylo tehdy obviněno osmnáct lidí včetně bývalého policisty z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Michala Ratajského nebo podnikatele Samana El-Talabaniho.

Mezi obviněnými byl i šéf skupiny Kajot Radim Jüttner nebo majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák, který byl dříve členem hnutí ANO. Žalobce se ale v prosinci 2017 rozhodl podmíněně zastavit trestní stíhání dvou lidí a Rusňák byl jedním z nich.

Trestní stíhání lze podmíněně zastavit, pokud jde o přečin s trestní sazbou do pěti let, obviněný se dozná a uhradí vzniklou škodu. Rusňák tak tehdy podle mluvčího olomouckého vrchního státního zastupitelství Petra Šeredy dostal zkušební dobu a současně musel zaplatit adekvátní částky určené na pomoc obětem trestné činnosti.

U šestnácti lidí trestní stíhání pokračovalo. Následně byl počet obviněných rozšířen na celkových devětadvacet lidí, kteří měli být v kauze zapleteni. Nakonec se žalobce rozhodl obžalovat dvacet osm z nich.

Vyšetřování případu ukončili kriminalisté už před rokem, státní zástupce od té doby rozhodoval, zda podá v případu obžalobu. Podle státního zastupitelství se jedná o relativně rozsáhlý spis, který má 73 svazků a celkem 19 tisíc stran. Případ vyšetřovali detektivové z Národní protidrogové centrály, aby nenastal případ, že by policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) vyšetřovali kauzy kolem vlastních kolegů.

https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3390750-statni-zastupce-obzaloval-28-lidi-kvuli-unikum-z-policejnich-spisu-jsou-mezi-nimi-i

EŠTE RAZ K TÉME NAHRÁVOK FICA A SPOL: Z NEJAKEJ CHATY

Ešte raz k aktuálnej kauze nahrávok z chaty v okrese Levice na základe príkazu súdu (v inej veci ako kauza Očistec).

Úsmevné je, že zo stanoviska prokuratúry si šéf investigatívneho tímu Aktuality.sk vybral na citát do facebookového statusu práve tú časť, v ktorej ÚŠP hovorí o nezákonosti únikov.

Marek Vagovič tvrdí, že toto je atómová bomba a vraj citát prokuratúry hovorí za všetko.

Zneužívanie médií a obchody OČTK s vyvolenými médiámi v snahe presadzovať právo, to je skutočná atomóva bomba.

A hovorí to Za všetko.

Len pripomeniem. Úrad špeciálnej prokuratúry sa vyjadril takto:

“Obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz, diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám.”

Do pozornosti dávam túto časť: "...úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám."

Takže rozhovory smerackého šéfa Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, podnikateľa Miroslava Bödöra, advokáta Matreka Paru a syna bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara - Pavla Gašpara, ktorý je tiež advokát na nejakej chate potvrdzujú úniky od orgánov presadzujúcich právo k nepovolaným osobám.

Tak teda OK.

A toto?

Tento masívny únik nahrávok z prípravného konania na základe príkazu Okresného súdu Nitra v nejakej doposiaľ neznámej trestnej veci pytliactva, v deň pred predlžovaním väzby obvinených v kauze Očistec (Tibor Gašpar a spol.) na Špecializovanom trestnom súde do redakcie Aktuality.sk a denníka N potvrdzuje čo?

To nie je únik od orgánov presadzujúcich právo?

To je zákonný únik?

Či aký je to únik?

Alebo to nie je únik?

To je presadzovanie práva v súlade so zákonom?

Tak teda OK!

Človek aby sa teda aj bál, čoho sú na ÚŠP a NAKA schopní pri presadzovaní práva.


Zaujímavé je, že ÚŠP a NAKA tentokrát z hry vynechali dvornú a najmä najposlušnejšiu redaktorku z TV Markíza a informácie sa dostali iba do denníka N a nahrávky do redakcie Aktuality.sk.

 

Zdroj: veci-verejne.sk / Facebook Piraňa

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti