VIDEO: Niekto môže prísť a povedať, že celá Matovičova vláda je zločinecká skupina riadená Sorosom, reaguje advokát Hlbočan na hodnovernosť kajúcnikov a politickej objednávke zatknutých osôb

20.12.2020 | 15:15
  7
Advokát Ľubomír Hlbočan o politickej objednávke v kauze Očistec, svedectve kajúcnikov a výpovedi príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorých obhajuje.

Obhajca viacerých aktérov v kauze Očistec Ľubomír Hlbočan tvrdí, že jeho klient - bývalý policajt Pavol Vorobjov, ktorého medzičasom prepustili z väzby na slobodu, nebol členom žiadnej zločineckej skupiny, ako sa píše v uznesení o obvinení.

„Povedal, že on nemá vedomosť, že bol členom nejakej organizovanej skupiny," uviedol Hlbočan. Ohľadne sledovavania advokáta Daniela Lipšica alebo Igora Matoviča uviedol, že to robil počas svojho voľna v roku 2015, keď bol ešte policajtom v Nitre, za čo dostal 20 eur. „Niekto mu povedal, že tam chodí (Lipšic - pozn. IV) do tej a tej reštaurácie alebo kaviarne a že aby si tam sadol a sledoval s kým sa stretáva," opísal spôsob sledovania právny zástupca. Dodal, že pri Igorovi Matovičovi vraj išlo o podobný postup.

„Ak robíte riaditeľa na policajnom zbore, vykonávate si svoje služobné povinnosti a potom vás niekto zaradí do nejakej zločineckej skupiny, tak ako nerozumiem," dodal Hlbočan.

„On má paranoju," reagoval Hlbočan na slová premiéra, že v minulosti si našiel doma inak uložené veci a mal podozrenie, že bol niekto v jeho dome.

Ľubomír Hlbočan okrem Pavla Vorobjova obajuje aj príslušníka SIS Mariána Zetochu a bývalého šéfa NAKA Petra Hraška. Obaja svoju vinu popierajú.

„Vymyslieť nejakú organizovanú zločineckú skupinu z organizačnej štruktúry polície, ktorá je urobená podľa zákona, je, by som povedal, veľká odvaha toho, kto takéto niečo vymyslel. Keď to takto pôjde ďalej, tak niekto predsunie pána Sorosa pred predsedu vlády a povie, že celá vláda je organizovaná skupina riadená Sorosom," hovorí o obvineniach Hlbočan.

Zdroj: tv.pravda.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti