VIDEO: Ľudia v Trnave protestovali pred Matovičovým domom aj na námestí v centra mesta: “Matovič do basy! Matovič do basy!”

28.11.2020 | 19:12
  38
Prítomní policajti nechali demonštrantov zájsť až k bráne premiérovho sídla a nezasiahli proti nim.

Pred dom premiéra Igora Matoviča prišli v sobotu stovky demonštrantov. Protestujúci kotlebovci a ich prívrženci prišli ukázať svoju nespokojnosť s protipandemickými opatreniami vlády bizarným spôsobom. Premiérovi priniesli symbolickú truhlu a smútočný veniec. Policajti proti demonštrujúcim ľuďom bez rúšok nezasiahli.

Na protest pred Matovičov dom zvolával ľudí predseda ĽSNS Marián Kotleba ešte v piatok statusom na sociálnej sieti, pričom demonštráciu nazval Čaj u Matoviča. „Priatelia, tak už zajtra v Trnave! Priamo u diktátora. A k tomu maximálne aktuálna pesnička od Landu,“ napísal Kotleba.

V sobotu sa jeho prívrženci stretli popoludní najskôr na Trojičnom námestí v Trnave, kde okrem kotlebovcov vystúpil aj exposlanec Peter Marček. „Vírus Matovič potrebuje vidieť, že Slovensko sa mu nepoddá. Vírus Matovič potrebuje vidieť, že nenecháme viac gniaviť naše životy jeho výplodmi, jeho bludmi, jeho predstavami,“ burcoval ľudí na námestí Kotleba a pokračoval: „Igorko musí vidieť , že to nebola jednorazová akcia v Bratislave, že to nebolo jednorazové vystúpenie nespokojných ľudí niekde ďaleko od jeho domu, kde sa ho to netýka.“

Následne sa vyše 400-členný dav, v ktorom väčšina ľudí nemala rúška, presunul skandujúc heslá ako „Matovič do basy“ či „Rúška dole“ pred rodinné sídlo predsedu vlády, kam mu demonštratívne priniesli truhlu aj smútočný veniec. Prítomní policajti nechali demonštrantov zájsť až k bráne premiérovho sídla a nezasiahli proti nim. Dav sa rozišiel asi po polhodine až po výzve prítomných členov ĽSNS.

Marian Kotleba na proteste odkázal, že protesty nebudú prestávať a budú pokračovať až dovtedy, kým nepochopí, že národ ho nechce.

Cestou pred dom, kde býva Igor Matovič skandovali heslá ako “slobodu si nedáme” či “nedáme sa očkovať”. Neskôr stovky ľudí obsadili dom premiéra.

Protestujúci totálne obsadili celú ulicu, kde má dom Igor Matovič a skandujú heslá. “Matovič do basy! Matovič do basy!”. Pár policajtov a ťažkoodencov strážia dom premiéra.

Šéf strany ĽSNS nakoniec vyzval ľudí, aby sa poďakovali policajtom “Poďakujme všetkým slušným policajtom” a nechal vypískať premiéra Igora Matoviča.

 

Podľa slov policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej sa na demonštrácii zišlo približne 500 ľudí. Polícia celý priebeh monitorovala. „Situácia bola pokojná, nebol nutný žiadny policajný zásah. Účastníci sa napokon rozišli,“ uviedla pre TASR.

Zdroj: magazin1.sk (1), (2) / cas.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti