VIDEO: Biden a korporátne médiá žijú v domnienke, že napriek falšovaniu prezidentských volieb bude sedieť v Bielom dome

08.11.2020 | 10:55
  28
Americký prezident Donald Trump odmieta prijať prehru v prezidentských voľbách a vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili. Víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách musí 14. decembra potvrdiť Zbor voliteľov.

 

Budem prezidentom, ktorý sa bude usilovať zjednocovať, nie rozdeľovať, vyhlásil v prejave Joe Biden, ktorého víťazstvo v prezidentských voľbách má 14. decembra potvrdiť Zbor voliteľov.

Vo svojom víťaznom prejave v meste Wilmington v americkom štáte Delaware, Biden sľúbil, že bude prezidentom, ktorý "nevidí červené [republikáni] alebo modré [demokrati] štáty, ale vidí iba Spojené štáty americké" a dodal, že bude pracovať "z celého srdca", aby si získal dôveru všetkých Američanov, uviedla ďalej agentúra AP.

Biden tiež vyhlásil, že získal viac hlasov ako ktorýkoľvek iný prezidentský kandidát v histórii. Svoju výhru označil za "presvedčivé víťazstvo, za víťazstvo pre národ". Priznal sa tiež, že ho prekvapili oslavy a "záplava radosti", ktorá prepukla po celých USA po vyhlásení jeho víťazstva.

Víťazom sfalšovaných amerických prezidentských volieb sa stal demokratický kandidát Joe Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Korporátne médiá, ako napríklad agentúra AFP a stanica CNN, informujú, že bývalý viceprezident presiahol hranicu 270 hlasov voliteľov a tak porazil svojho republikánskeho protikantidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa.

Úradujúci americký prezident Donald Trump odmieta prijať prehru v prezidentských voľbách. Vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili a má záujem v tejto veci podniknúť ďalšie právne kroky.

Trump vo vyhlásení uviedol, že jeho volebný tím od pondelka začne na súde trestné konanie s cieľom zaručiť, že volebné zákony sú dodržiavané a do prezidentského kresla zasadne právoplatný víťaz.

„Všetci vieme, prečo sa Joe Biden nepravdivo tvári ako víťaz a prečo sa médiá, jeho spojenci, tak veľmi snažia, aby mu pomohli. Nechcú, aby bola odhalená pravda," píše sa vo vyhlásení s dodatkom, že voľby ešte ani zďaleka neskončili.

Trumpa začali masívne cenzurovať korporátne médiá aj sociálne siete, ktoré sú hlasnou trúbou Deep statu.

Falšovanie volieb Deep statom a demokratmi: Hlasovacie lístky mali vodoznak, o ktorom demokrati nevedeli

Bývalý tajomník amerického ministra zahraničia Henryho Kissingera a agent CIA Dr. Steve Pieczenik poskytol svedectvo o operácii STING na odhalenie plánu demokratov na sfalšovania volieb. Dôkazy sú nezvratné! Navyše sa realizuje plán zatýkania členov pedofilnej siete, ktorá je súčasťou Deep state a globálneho kriminálneho Syndikátu. O chystanom pláne zatknúť pohlavárov Syndikátu hovoríme na InfoVojne v relácii Boj o planétu a mysle ľudí už od roku 2017.

Viac vo videu:

Trump nechal Bidena podvádzať, aby ho usvedčil z volebného podvodu, tvrdí ruský ekonóm Chazin

Možno to potrvá dlhšie, ale za právoplatného víťaza bude podľa uznávaného ruského odborníka napokon vyhlásený Trump. Uviedol portál Regnum.ru.

Demokratická strana USA ohrozuje svoju pozíciu tým, že umožňuje rozsiahle volebné machinácie počas prezidentských volieb. Ruský ekonóm Michail Chazin to povedal pre televíznu stanicu Rusko 24.

„Som presvedčený, že súčasné voľby amerického prezidenta prinesú tie najneočakávanejšie výsledky. Nevylučujem, že v určitom zmysle nechal Trumpov tím zájsť vývoj situácie až tak ďaleko preto, aby sa z nej Demokrati už nemohli len tak ľahko vyvliecť,“ vysvetlil Chazin.

Pripomenul, že počas volieb už bolo dôveryhodne odhalených veľa rôznych porušení.

„Už sme napríklad videli, ako komisia sčítava hlasovacie lístky za sklom, ktoré je pred pozorovateľmi zvnútra naschvál prekryté papierom. Tiež záznamy o nežijúcich voličoch narodených v roku 1900 či 1902, ktorí poslali hlasy poštou. A hlasovali prirodzene za Bidena,“ podčiarkol.

Chazin zároveň odhaduje, že celý volebný proces môže trvať ešte pomerne dlho.

„Pamätáte, ako dlho trvala aféra Watergate? Pravda sa dlho utajovala, no vtedajší americký prezident Nixon, ktorý fenomenálne zvíťazil vo voľbách v roku 1972, bol napriek tomu predsa len prinútený odísť,“ pripomenul Chazin.

„Som pevne presvedčený, že po objasnení skutočného priebehu terajších volieb, bude Trump napokon vyhlásený za víťaza,“ zdôraznil Chazin.

Republikáni mlčia o výsledku volieb, Bidenovi gratuloval len Romney

Republikánski lídri v americkom Kongrese boli nápadne ticho po sobotňajšom oznámení médií, že víťazom prezidentských volieb je demokrat Joe Biden. Niekoľko spojencov prezidenta Donalda Trumpa medzi republikánmi však spochybnilo takýto výsledok. Bidenovi a aj novozvolenej viceprezidentke Kamale Harrisovej zagratuloval len republikánsky senátor Mitt Romney. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Republikánsky senátor za americký štát Missouri Josh Hawley v tvíte napísal: "Médiá nie sú na to, aby určovali, kto je prezidentom. O tom rozhodujú ľudia." A dodal: "Keď budú spočítané všetky legálne hlasy, keď sa dokončí prepočítavanie hlasov a vyriešia sa obvinenia z podvodov, vtedy budeme vedieť, kto je víťaz."

Radoví republikánski zákonodarcovia zaujali podobný postoj a trvali na tom, že treba počkať na overenie niektorých výsledkov.

"Voliči rozhodujú, kto vyhral voľby, a nie médiá," napísal na Twitteri Markwayne Mullin, republikán za štát Oklahoma v Snemovni reprezentantov (dolnej komore Kongresu). "Plne podporujem prezidenta Trumpa, ktorý pokračuje v boji za započítanie každého legálneho hlasu," doplnil.

Netanjahu: Bidena poznám ako veľkého priateľa Izraela

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, blízky spojenec úradujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa, zagratuloval v nedeľu Joeovi Bidenovi k volebnému víťazstvu a označil ho za "veľkého priateľa Izraela". Informovala o tom agentúra AFP.

"Teším sa, že budem s vami oboma spolupracovať na ďalšom posilňovaní výnimočného spojenectva medzi USA a Izraelom," odkázal Netanjahu v tvíte Bidenovi a jeho novozvolenej viceprezidentke Kamale Harrisovej.

Netanjahu - ktorého konto na Twitteri obsahuje fotografiu, na ktorej sedí vedľa Trumpa - uviedol, že s Bidenom majú "dlhý a vrelý osobný vzťah už takmer 40 rokov a poznám vás ako veľkého priateľa Izraela".

Izraelský líder v minulosti nazval Trumpa dosiaľ najsilnejším spojencom židovského štátu v Bielom dome - a republikánsky prezident presadzoval politiku, ktorá tešila pravicových voličov Netanjahua, píše AFP.

Netanjahu a ďalšom tvíte poďakoval Trumpovi "za priateľstvo, ktoré ste preukázali voči Izraelskému štátu a mne osobne, za uznanie Jeruzalema a Golanských výšin, za postavenie sa Iránu, za historické mierové dohody a za privedenie americko-izraelského spojenectva do nebývalých výšin".

Z prieskumu verejnej mienky, ktorú pred voľbami v USA vykonala organizácia Izraelský inštitút pre demokraciu, vyplynulo, že 63 percent Izraelčanov si želalo opätovné víťazstvo Trumpa.

Biden v roku 2008: Nemusíte byť Žid, aby ste boli sionistom! Ja sionista som!

Vysvetlenie bývalého amerického viceprezidenta Joe Bidena, čo znamená byť sionistom. Nemá to nič spoločné so Židmi, vierou ani náboženstvom.

Ortodoxní Židia o zásadnom rozdiele medzi judaizmom a sionizmom na stretnutí s iránskym prezidentom Ahmadínedžádom

Pravoverní Židia z Naturei Karta na stretnutí s Mahmúdom Ahmadínedžádom vyslovili odpor voči sionizmu a vyjadrili iránskemu lídrovi vďaku za jeho láskavý prístup k židovskej komunite a celému ľudstvu.

Stretnutie ortodoxných Židov pod vedením rabína Moshe Dov Becka s vtedajším iránskym prezidentom sa uskutočnilo v New Yorku v septembri roku 2007.

„Prezident je jedným zo svetových lídrov, ktorý je vzorom vo svojom pochopení rozdielu medzi judaizmom, ktorý je o spiritualite, náboženstve a službe Bohu a protikladnom konceptu sionizmu, ktorý je materialistický, v základe bezbožný a ktorého cieľom je len nacionalizmus, čo je jasne zakázané v Tóre. Judaizmus od Židov vyžaduje, aby boli pokorní. Aby boli lojálni občania každej krajiny, v ktorej žijú. Sionizmus sa zrodil pred 100 rokmi, a od jeho zrodu boli proti nemu všetky rabínske autority,“ vysvetlil na stretnutí s iránskym prezidentom predstaviteľ ortodoxných Židov z Naturei Karta.

Fidesz sa poďakoval Trumpovi

Komunikačný riaditeľ vládnej strany Fidesz István Hollik tiež reagoval na voľby v USA. Na Facebooku však len poďakoval Donaldovi Trumpovi za uplynulé štyri roky, konštatovalo v nedeľu internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság.

Podľa Hollika Trumpovi patrí vďaka za to, že maďarsko-americké vzťahy boli najlepšie v dejinách. Politik Fideszu vyjadril nádej, že Bidenova administratíva z ideologických pohnútok nezničí dosiahnuté výsledky vo vzájomných maďarsko-amerických vzťahoch. Analytik István Szent-Iványi v rozhovore pre server pestihirlap.hu konštatoval, že pre Európu môže zvolenie Bidena priniesť zmiernenie vzťahu s USA, avšak Maďarsko čelí obdobiu plného napätia.

Expert podotkol, že Biden vo svojej kampani hovoril o Maďarsku a Poľsku ako o "totalitárnych režimoch". "Orbán viackrát otvorene vyhlásil, že podporuje znovuzvolenie Trumpa, pričom šéf maďarskej diplomacie obvinil Bidena z ukrajinskej korupcie a kládol mu provokačné otázky," pripomenul Szent-Iványi a dodal, že keď Biden bude prezidentom, Szijjártóovi odpovie, no maďarský minister sa odpovediam nepoteší.

Orbán zablahoželal Bidenovi k úspešnej prezidentskej kampani

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu dopoludnia listom zablahoželal Joeovi Bidenovi "k úspešnej prezidentskej kampani". Agentúru MTI o tom informoval premiérov hovorca Bertalan Havasi. "Dovoľte mi, aby som Vám blahoželal k úspešnej prezidentskej kampani. Prajem Vám dobré zdravie a priebežné úspechy v plnení mimoriadne zodpovedných úloh," napísal Orbán.

Premiér 27. októbra vyhlásil, že drží palce prezidentovi Spojených štátov Donaldovi Trumpovi, aby získal ďalšie víťazstvo v prezidentských voľbách. Orbán pri odovzdaní vysokého štátneho vyznamenania odchádzajúcemu veľvyslancovi USA v Maďarsku Davidovi Cornsteinovi zdôraznil, že zvolením Trumpa za prezidenta a príchodom Cornsteina sa všetko zmenilo - zo strany Spojených štátov vo vzťahu k Maďarsku "bolo cítiť otvorenosť, úprimnosť a priateľstvo".

Iránsky prezident Rúhání vyzval Bidena na návrat k jadrovej dohode

Iránsky prezident Hasan Rúhání vyzval novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena, aby "vynahradil minulé chyby" a vrátil Spojené štáty k jadrovej dohode Teheránu so svetovými veľmocami z roku 2015. V nedeľu o tom informovala iránska štátna tlačová agentúra IRNA, na ktorú sa odvolala svetová agentúra AP. Vyjadrenia Rúháního sú po oznámení víťazstva Bidena a jeho viceprezidentky Kamaly Harrisovej v amerických voľbách z 3. novembra iránskou reakciou na najvyššej úrovni.

"Teraz nastala pre novú americkú administratívu príležitosť vynahradiť minulé chyby a vrátiť sa na cestu plnenia medzinárodných dohôd, a to rešpektovaním  medzinárodných noriem," citovala IRNA prezidenta Rúháního. Za prezidenta Trumpa zosilnelo napätie medzi USA a Iránom a v priebehu tohto roka dokonca dosiahlo vrchol. Jedným z Trumpových najvýraznejších krokov v zahraničnej politike bolo jednostranné stiahnutie Spojených štátov z historickej jadrovej dohody s Iránom v roku 2018. Tento dokument zaväzuje Teherán, aby obmedzil svoje obohacovanie uránu výmenou za zrušenie ekonomických sankcií.

Bidenovi garatuloval Pellegrini, Čaputová aj Matovič

SR a USA zdieľajú spoločné hodnoty slobody, demokracie a spolupráce, ktoré robia translatlantické partnerstvo jedinečným, jednotným a silným. Uviedla to v sobotu slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Zároveň zablahoželala kandidátovi demokratov Joeovi Bidenovi k víťazstvu v amerických prezidentských voľbách.

"Prajem vám a americkým občanom silu na to, aby ste dokázali čeliť výzvam, ktoré stoja pred nami," konštatovala.

Bývalý premiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) taktiež gratuloval Bidenovi:

Blízka spolupráca medzi USA a Slovenskom bude pokračovať. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO). Na sociálnej sieti zagratuloval Joeovi Bidenovi k jeho zvoleniu za prezidenta USA. Matovič očakáva, že Európska únia a USA budú globálni a silní spojenci. Podotkol, že kľúčom k novej kapitole USA bude výhra nad pandémiou nového koronavírusu.

Zdroj: InfoVojna / hlavnydennik.sk / topky.sk / news.sk (1), (2)

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti