VIDEO: Víťazom sfalšovaných amerických prezidentských volieb sa stala bábka Deep statu - Joe Biden

07.11.2020 | 21:41
  45
Americký prezident Donald Trump odmieta prijať prehru v prezidentských voľbách a vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili.

Bývalý viceprezident presiahol hranicu 270 hlasov voliteľov a tak porazil svojho republikánskeho protikantidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa. Informovali o tom v sobotu agentúra AFP a stanica CNN na svojej webovej stránke.

Biden víťazstvom v Pensylvánii získal 273 hlasov voliteľov a stane sa 46. prezidentom USA. Vo veku 77 rokov sa stal najstarším kandidátom v dejinách USA, ktorý bol zvolený za prezidenta, pripomína AFP a všetky korporátne médiá slúžiace Deep statu.

„Som poctený, že ste si ma vybrali, aby som viedol našu úžasnú krajinu,“ uviedol v tvíte.

„Práca, ktorá je pred nami, bude ťažká, ale sľubujem vám toto: budem prezidentom všetkých Američanov - či ste za mňa hlasovali alebo nie. Nesklamem vieru, ktorú ste do mňa vložili,“ napísal na Twitteri.

Trump odmieta priznať prehru a sľubuje ďalšie právne kroky

Americký prezident Donald Trump odmieta prijať prehru v prezidentských voľbách a vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili, informovala v sobotu agentúra DPA. Trump takisto vyhlásil, že podnikne ďalšie právne kroky.

Trump vo vyhlásení uviedol, že jeho volebný tím od pondelka začne na súde trestné konanie s cieľom zaručiť, že volebné zákony sú dodržiavané a do prezidentského kresla zasadne právoplatný víťaz.

„Všetci vieme, prečo sa Joe Biden nepravdivo tvári ako víťaz a prečo sa médiá, jeho spojenci, tak veľmi snažia, aby mu pomohli. Nechcú, aby bola odhalená pravda," píše sa vo vyhlásení s dodatkom, že voľby ešte ani zďaleka neskončili.

Falšovanie volieb Deep statom a demokratmi: Hlasovacie lístky mali vodoznak, o ktorom demokrati nevedeli

Bývalý tajomník amerického ministra zahraničia Henryho Kissingera a agent CIA Dr. Steve Pieczenik poskytol svedectvo o operácii STING na odhalenie plánu demokratov na sfalšovania volieb. Dôkazy sú nezvratné!

Viac vo videu:

Čaputová: Američania si z dvoch ciest vybrali cestu zmierenia a stability

Američania si z dvoch ponúknutých ciest vybrali cestu zmierenia a stability. V sobotu to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová s tým, že hoci ešte výsledky volieb v USA nie sú oficiálne, všetko tomu nasvedčuje. Reagovala tak na zvolenie Joea Bidena za prezidenta USA a zagratulovala mu.

„Dúfam, že budúci americký prezident prispeje k ďalšiemu posilňovaniu transatlantickej jednoty a spojenectva, k prehĺbeniu spolupráce medzi USA a Európskou úniou, k angažovaniu sa a líderstvu Spojených štátov v otázke klimatickej zmeny a tiež k plnej účasti USA na záväzkoch vyplývajúcich z Parížskej klimatickej dohody,“ uviedla hlava štátu.

Matovič: Blízka spolupráca medzi USA a Slovenskom bude pokračovať

Blízka spolupráca medzi USA a Slovenskom bude pokračovať. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO). Na sociálnej sieti zagratuloval Joeovi Bidenovi k jeho zvoleniu za prezidenta USA.

Matovič očakáva, že Európska únia a USA budú globálni a silní spojenci. Podotkol, že kľúčom k novej kapitole USA bude výhra nad pandémiou nového koronavírusu.

Korčok je pripravený na úzku spoluprácu s predstaviteľom Deep statu Bidenom

Slovensko je pripravené na úzku spoluprácu s budúcim americkým prezidentom, uviedol v sobotu slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

A zároveň si želá, aby sa vzťahy USA s EÚ posilnili a zlepšili. "Potrebujeme sa viac ako kedykoľvek predtým," napísal šéf rezortu diplomacie na svojej sociálnej sieti.

„Považujem za rovnako dôležité, aby americké inštitúcie zabezpečili plynulý a pokojný prechod k budúcej administratíve v súlade s ústavou a zákonmi USA,“ konštatoval Korčok, pričom zdôraznil, že náležite sa vyjadrí po oficiálnom vyhlásení výsledkov volieb.

Bývalí prezidenti Obama, Clinton a Carter zablahoželali Bidenovi

Bývalý americký prezident Barack Obama v sobotu zablahoželal Joeovi Bidenovi a Kamale Harrisovej k víťazstvu v amerických prezidentských voľbách, informovala agentúra DPA.

„Američania prišli voliť v počte, aký sme nikdy nevideli,“ povedal Obama a dodal, že voliči Bidenovi a Harrisovej dali „historické a presvedčivé“ víťazstvo. Zároveň však pripomenul, že Biden čelí výzvam v podobe pandémie koronavírusu SARS-CoV-2, nerovností v oblasti hospodárstva a súdnictva, ďalej výzvam v podobe ohrozenej demokracie a klimatickej situácie.

Obama bol prezidentom v rokoch 2009 až 2017 a počas jeho pôsobenia vo funkcii zastával Biden post viceprezidenta.

Ďalší bývalý prezident Jimmy Carter (1977-1981) takisto zablahoželal zvolenému prezidentovi Bidenovi a viceprezidentke Harrisovej. Carter sa podľa svojich vyjadrení teší na „pozitívnu zmenu“, ktorú prinesú, uviedla na svojej webovej stránke stanica CNN.

„Amerika prehovorila a demokracia zvíťazila,“ napísal na Twitteri bývalý prezident Bill Clinton (1993-2001). „Teraz máme zvoleného prezidenta a viceprezidentku, ktorí budú slúžiť nám všetkým a všetkých nás spoja,“ dodal a zablahoželal Bidenovi a Harrisovej k víťazstvu.

Český prezident Zeman poslal Bidenovi blahoprajný list

Český prezident Miloš Zeman v sobotu poslal list s blahoželaním novozvolenému americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na Zemanovho hovorcu Jiřího Ovčáčka.

„Zeman očakáva od Bidena spoluprácu v prospech Európy i Ameriky. Pozval ho na návštevu Prahy,“ napísal na Twitteri Ovčáček.

Bidenovo víťazstvo je udalosťou svetového významu vzhľadom na zásadnú úlohu, ktorú americká demokracia zohráva vo svetovej politike, napísal Zeman v liste.

Americká podpora bola podľa Zemana „kľúčová“ pri návrate Českej republiky do „rodiny demokratických krajín“ po roku 1989, kedy sa stala členom Severoatlantickej aliancie a „sebavedomým, zodpovedným a aktívnym článkom medzinárodného spoločenstva“, uviedli Novinky.cz.

Český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček Bidenovi takisto zablahoželal a uviedol, že sa „teší na spoluprácu s novou americkou administratívou“.

Bidenovi a novozvolenej viceprezidentke Kamale Harrisovej gratuloval i český podpredseda vlády a minister vnútra Jan Hamáček.

Remišová: Verím, že USA budú pod novým vedením spoľahlivým partnerom

Vicepremiérka a šéfka rezortu investícií Veronika Remišová (Za ľudí) zagratulovala občanom Spojených štátov amerických (USA) k zvoleniu Joea Bidena za nového prezidenta.

Verí, že USA budú pod novým vedením spoľahlivým partnerom pre Európu aj pre Slovensko. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Dnes viac ako inokedy potrebujeme na čele štátov lídrov a osobnosti, ktoré dokážu zjednocovať a vytvárať spojenectvá. USA a Európska únia majú medzi sebou dlhotrvajúce partnerstvo,“ uviedla Remišová. Dodala, že to je partnerstvo spoločnej demokratickej vízie, kde je sloboda dôležitým pilierom. Je to tiež podľa Remišovej partnerstvo spoločnej obrany a silných obchodných stykov.

„Pre Slovensko je dôležité vytvárať spojenectvá rovnocenných a hrdých partnerov, či už je to v rámci Európskej únie alebo vo svete, pretože takéto partnerstvá prinášajú mier a prosperitu,“ poznamenala vicepremiérka.

Remišová pripomenula, že budúci rok bude pre Slovensko dôležitý postup v otázke Parížskej dohody o zmene klímy, jadrovej dohody s Iránom a tiež pri usporiadaní vzájomného obchodu pri férovom zdaňovaní ziskov nadnárodných technologických firiem.

SaS verí, že zvolenie Bidena bude znamenať zlepšenie vzťahov medzi USA a EÚ

Vládna strana SaS verí, že zvolenie Joea Bidena za amerického prezidenta bude znamenať zlepšenie vzťahov medzi USA a Európskou úniou a tiež pozitívnejší vzťah k medzinárodným inštitúciám. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

Podpredseda zahraničného výboru Národnej rady SR Peter Osuský (SaS) upozornil, že dôležitý bude predovšetkým postoj nového prezidenta k medzinárodnej politike. „Z môjho pohľadu je Biden zrejme lepšia alternatíva voči Európskej únii. Jeho postoje v medzinárodnej politike budú predvídateľnejšie, možno konformnejšie a mäkšie ako Trumpove, predovšetkým vo vzťahu k medzinárodným inštitúciám. Predpokladám, že bude, hoci menej razantne, upozorňovať na potrebu plnenia záväzkov členských krajín NATO ku svojej a kolektívnej obranyschopnosti," uviedol.

Ako podotkol, Európska únia aj svet potrebujú v USA stabilného a ekonomicky silného partnera, ktorého pozícia bude vo svetle existujúcich hrozieb nespochybniteľná.

„Jednou z najdôležitejších výziev pre nového prezidenta USA bude aj zlepšenie vzťahov s Európskou úniou. To v sebe zahŕňa aj potvrdenie záväzkov kolektívnej obrany. Veríme, že práve toto bude kľúčová podmienka, ktorú Joe Biden naplní,“ doplnil poslanec SaS Miroslav Žiak.

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus z SaS dúfa, že spochybňovanie priebehu volieb Donaldom Trumpom nebude mať dopad na právny štát a demokratické inštitúcie v USA. "Riziko, ktoré so sebou nesie nerešpektovanie výsledku, je obrovské, pretože bude znamenať možnosť napodobňovať tento scenár všade vo svete. To bude mať zásadný vplyv na dôveru v demokraciu ako takú,“ dodal.

Pozrite si video Joea Bidena s malými deťmi:

Zdroj: info.sk (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8), (9), (10) / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti