Trump považuje nadchádzajúce voľby za najdôležitejšie v histórii USA. Jeho syn označil Bidena za lochnesskú príšeru močiara

25.08.2020 | 12:34
  4
Republikáni na svojom nominačnom zjazde oficiálne nominovali úradujúceho prezidenta Trumpa za svojho prezidentského kandidáta v novembrových voľbách.

Americký prezident Donald Trump v pondelok delegátom na zjazde Republikánskej strany povedal, že ak nebude znovuzvolený, krajina sa vydá "strašným smerom". Informovala o tom agentúra AP.

Novembrové prezidentské voľby Trump označil za najdôležitejšie v histórii USA. "Naša krajina sa môže vydať strašným smerom, alebo aj lepším smerom," povedal.

Americké hospodárstvo bolo podľa jeho slov pred začiatkom pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 plné života. Trump v tejto súvislosti kritizoval tých guvernérov, ktorí svoje štáty držia uzavreté s cieľom obmedziť šírenie vírusu.

Pence: Voľba Trumpa znamená hospodárske oživenie

Americký viceprezident Mike Pence zjazdu povedal, že Trumpovo znovuzvolenie znamená ďalšie štyri roky podpory pre príslušníkov armády a ozbrojených zložiek i hospodárske oživenie po koronavíruse.

"Toto je chvíľa pre nás všetkých urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme Trumpovi zabezpečili ďalšie štyri roky v Bielom dome," povedal Pence.

Biden je lochnesskou príšerou, hovorí Trump mladší

K najvýraznejším rečníkom prvého dňa republikánskeho nominačného zjazdu patril podľa stanice BBC Donald Trump mladší, píše server lidovky.cz.

"Viete, že nás Biden chce ekonomicky a na svetovom bojisku oslabiť," vyhlásil Donald Trump mladší. Biden je podľa neho natoľko slabý, že ho tajné služby považujú za preferovaného kandidáta Číny. Bidena preto označil za "Pekingského Bidena" (anglicky "Beijing Biden").

Trump mladší Bidenovi vyčítal aj jeho údajne radikálne ľavicovú politiku, ktorá zabráni hospodárskemu zotaveniu po koronavírusovej kríze.

Úvahy demokratického kandidáta o opätovnom uzavretí ekonomiky kvôli pandémii označil za "šialenosť".

Bývalý viceprezident Baracka Obamu cez víkend povedal v televízii ABC, že by bol pre nové zastavenie ekonomiky a spoločenského života, ak by mu to odporučili vedci. Za vinníka zodpovedného za koronavíruovú krízu označil Trump mladší čínsku komunistickú stranu.

S odkazom na skorší sľub svojho otca, že vysušia politický "močiar" v hlavnom meste Washingtone Trump mladší povedal:

"Joe Biden je v zásade lochnesská príšera močiaru. Číha v nej už pol storočia. Čas od času vystrčí hlavu, aby kandidoval na prezidenta, a potom zase zmizne a nič moc medzi tým nerobí," uviedol s odkazom na Bidenovu dlhoročnú kariéru v americkej politike aj jeho celkovo tretí pokus stať sa americkou hlavou štátu.

,Trumpove kroky sú raketový pohon pre ekonomiku '

Trump mladší vo svojom vystúpení ďalej vyzval voličov, aby "odmietli radikálov (v Demokratickej strane), ktorí nás chcú zatiahnuť do temnoty", a hlasovali za jeho otca, ktorý dokáže všetkým Američanom zaistiť žiarivú budúcnosť.

"Politické kroky (prezidenta) Trumpa sú ako raketový pohon pre ekonomiku," vyhlásil jeho syn.

Podľa BBC je Trump mladší schopným rečníkom, ktorý vie elektrizovať davy. Jeho kritici ho naopak vinia z toho, že svoju útočnou rétorikou len prilieva olej do ohňa súčasnej vyhrotenej atmosféry v krajine.

Stratégia republikánov pre Trumpove znovuzvolenie podľa stanice spočíva okrem iného v zhutnení voličského jadra, pričom prvorodený potomok má v tomto úlohu akéhosi "roztleskávača".

Mnohým z prezidentových podporovateľov navyše imponuje, že jeho syn dokáže zájsť ešte ďalej než sám prezident - napríklad v otázke zbraní, proti ktorých obmedzovaniu čoby vášnivý lovec otvorene bojuje.

Americká Republikánska strana v pondelok na svojom nominačnom zjazde oficiálne nominovala úradujúceho prezidenta Trumpa za svojho prezidentského kandidáta v novembrových voľbách.

Štvordňový republikánsky zjazd sa začal v pondelok v meste Charlotte v štáte Severná Karolína. Podujatie však prebieha v obmedzenom rozsahu z dôvodu pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. V Charlotte sa fyzicky zišlo len 336 delegátov, pôvodne ich tam mali byť tisíce.

Samotný Donald Trump by mal nomináciu oficiálne prijať vo štvrtok vo svojom prejave, ktorý prednesie pred davom priaznivcov v záhrade Bieleho domu. Po Trumpovej oficiálnej nominácii sa hlavná pozornosť médií zrejme presunie z Charlotte do hlavného mesta Washington, kde budú v ďalších dňoch prebiehať podujatia na podporu Trumpovej kandidatúry.

Zdroj: konzervativnyweb.sk

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti