VIDEO: Nahnevaní ľudia protestovali proti nezákonným korona-obmedzeniam na hraniciach Slovenska: „Môžete nás aj zastreliť, neodídeme! A očkovať sa tiež nedáme!“

09.07.2021 | 19:29
  43
Statoční občania brániaci svoje práva žiadajú zrušiť všetky obmedzenia pre neočkovaných a otvoriť hranice pre všetkých.

Vybičované emócie, protesty a blokády. Takto to dnes vyzeralo na viacerých hraničných priechodoch od východu na západ krajiny. Ľudia z prihraničných oblastí naďalej nesúhlasia s prísnejšími opatreniami, ktoré vláda zaviedla v súvislosti s najnovším variantom koronavírusu.

Protestujúci v Komárne pre TV Markíza povedali, že sú nezaočkovaní a ani sa neplánujú očkovať. Žiadajú zrušiť všetky obmedzenia pre neočkovaných a otvoriť hranice pre všetkých.

Veľké kolóny boli ráno pri Rajke


Ráno sa veľké kolóny tvorili na hraničnom priechode Čunovo - Rajka kvôli protestujúcim ľuďom.

V skupine na sociálnej sieti Slováci v Rajke a okolí miestni informovali o tom, že na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo - Rajka bol protest a priechod bol zablokovaný. 


Slováci žijúci v Rajke chceli protestmi vyjadriť svoj nesúhlas s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu a delta variant nového koronavírusu.

„Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku,“ vyhlásili miestni obyvatelia na sociálnej sieti. Diskusia s kompetentnými orgánmi SR podľa nich nateraz nepriniesla žiadne riešenie.

Blokáda na Hranici v Rajke trvala približne hodinu, potom polícia presmerovala dopravu do iných pruhov a sprejazdnili tak tento hraničný priechod. Keďže protestujúci vlastne zostali na vedľajšej koľaji, rozhodli sa svoje stretnutie ukončiť.

V Komárne vytvorili živú reťaz

Ľudia od 8. hodiny protestovali aj na hranici s Maďarskom v Komárne. Takmer sto ľudí tam vytvorilo živú reťaz. Z Maďarska na Slovensko policajit nikoho nepúšťali a autá sa museli otáčať. Protestujúci avizovali, že na hranici ostanú do 12.tej hodiny.

Neprejazdná cesta nepotešila vodičov ktorí nemali ani poňatia, že sa také niečo bude diať. Približne po 40 minútach to vzdali. Začali sa otáčať a hľadali inú cestu ako sa dostať na Slovensko.

Policajti im odporučili 5 kilometrov vzdialený Monoštorský most, to sa ale dozvedeli aj protestujúci a tak obsadili aj ten.

Polícia na upokojenie situácie nasadila aj antikonfliktné tímy, ktoré vysvetľovali občanom nové podmienky vstupu na územie SR. Hraničné priechody monitorovala polícia počas celého dňa a snažila sa vybavovať ľudí bez komplikácií. 


Podľa plánu o 12-tej hodine mosty opäť sprejazdnili. Ak sa vraj situácia v prospech nezaočkovaných nezmení, v blokádach plánujú pokračovať.

Protest na hraniciach v Štúrove:

Protest hraničný prechod Svrčinovec - Mosty. Aj málo ľudí dokáže veľa, keď sa spoja

Hraničný priechod Berg:

Zdroj: tvnoviny.sk / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti