VIDEO: Polícia zasiahla proti poslancovi ĽSNS, ktorý podporil protest na hraničnom prechode Horné Srnie. Za toto sa budete zodpovedať, kričali nahnevaní ľudia

06.07.2021 | 19:24
  30
Pri zadržaní poslanca ľudia kričali, že nič neurobil „to vy ste ho napadli“ kričali ľudia na policajtov.

Na hraničnom prechode Horné Srnie – Brumov Bylnice bol zadržaný políciou poslanec ĽSNS Peter Krupa spolu so zástupcom výkoneho podpredsedu strany Kotlebovcov Marcelom Urbanom.

Podľa dostupných informácii tam prišli Kotlebovci podporiť ľudí, ktorí protestovli proti zatváraniu hraničných prechodov. Protestujúci chceli odstrániť zábrany, ktoré bránia prechodu cez hranice. Pri zadržaní poslanca ľudia kričali, že nič neurobil „to vy ste ho napadli“ kričali ľudia na policajtov. Na videu je vidieť, že poslanec sa nebráni (v čase od 05:30)

„Poslanca NR SR Petra Krupu a člena ĽS Naše Slovensko Marcela Urbana zadržala polícia počas občianskeho protestu proti zatvoreniu slovensko-českého hraničného priechodu Horné Sŕnie – Brumov. Občania, začína naozajstný boj za ochranu našich občianskych, ústavných a ľudských práv! Zapojiť sa musíme všetci! Bez ohľadu na politické tričko.“ vyjadril sa k incidentu šéf ĽSNS Marian Kotleba.

Polícia však naopak tvrdí, že napadnutý bol samotný policajt, aj keď na videu je vidieť niekoľko policajtov na jedného poslanca, ktorý leží na zemi.

„Dnes (6.7.2021) krátko po 16tej hodine na štátnej hranici s Českou republikou na hraničnom priechode Horné Srnie v trenčianskom okrese došlo počas protestu k fyzickému napadnutiu príslušníka Policajného zboru poslancom NR SR. Príslušník Policajného zboru utrpel drobné poranenie ruky, poslanec bol obmedzený na osobnej slobode.

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík: „Polícia má situáciu plne pod kontrolou a je naozaj absolútne nepochopiteľné, keď si niektorí ľudia vybíjajú svoju zlosť na policajtoch, ktorí si plnia svoje povinnosti vyplývajúce z uznesenia vlády. Žiadame verejnosť, aby rešpektovala pokyny policajtov a nevyvolávala zbytočné roztržky. Tie nakoniec brzdia všetkých, ktorí chcú bez problémov prejsť cez hranice. Disciplinovanosť celý prejazd urýchli,“ píše polícia.

Zdroj: magazin1.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti