Zo záchytného strediska v Španielsku utieklo 16 migrantov a zaútočili na policajta strážiaceho areál

17.08.2018 | 13:00
  0
Nešlo však o prvý incident, ktorý sa v tomto zariadení odohral.

Približne 16 migrantom sa podarilo utiecť zo záchytného strediska v Madride a následne zaútočili na policajta. O incidente informovala vo štvrtok španielska polícia.

Utečenci - väčšinou z Alžírska policajta obkľúčili a požiadali ho, aby im odovzdal elektronickú kartu, ktorá im umožnila uniknúť z migračného strediska. Dvoch z nich sa podarilo chytiť takmer okamžite, zatiaľ čo ďalší traja boli zadržaní o niekoľko hodín neskôr. Polícia v súčasnosti pátra po ďalších 11 migrantoch.

Podľa policajných odborov sa počas incidentu v záchytnom stredisku nachádzalo 176 osôb strážených iba deviatimi policajtmi.

Nešlo však o prvý incident, ktorý sa v tomto zariadení odohral. V minulom roku zo strediska utieklo 46 migrantov, z ktorých sa podarilo chytiť 29. V roku 2016 sa z centra podarilo utiecť 17 osobám.

Podľa najnovších údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu stojí Španielsko v súčasnosti na čele stredomorských krajín, čo sa týka počtu prichádzajúcich migrantov po mori. Od začiatku tohto roka prišlo do krajiny viac ako 25-tisíc migrantov.

Európa čelí veľkému prílivu migrantov od roku 2015. Napriek tomu, že počet nových prisťahovalcov v minulom roku poklesol, situácia je naďalej akútna v krajinách ako Španielsko, Taliansko a Grécko, ktoré sú v podstate vstupnou bránou do Európskej únie.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti