Znásilnenia, vraždy, zraz európskych moslimov - tak vyzeral mesiac multikulturalizmu v Nemecku v januári 2019

12.01.2020 | 14:15
  4
Soeren Kern pozbieral niektoré čriepky z nemeckých novín za január minulého roku.

1. januára. Štyri mladiství migranti - traja Afganci a jeden Iránec - napadli v Ambergu viac ako tucet okoloidúcich. Pri útokoch bolo zranených dvanásť ľudí vo veku 13 až 42 rokov. Jeden 17-ročný bol hospitalizovaný so zranením hlavy. Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann uviedol, že títo štyria páchatelia nemôžu byť z právnych dôvodov deportovaní:

"Každý, kto náhodných okoloidúcich bije hlava nehlava, tak dáva najavo, že v našej spoločnosti nehľadá ochranu. Opití páchatelia nemôžu v našej krajine očakávať žiadne pochopenie, ale iba tvrdosť právneho štátu. V súčasnosti však nie je ich deportácia legálne možná. Tvrdo pracujeme na zmene."

2. januára. Najvyššia žalobkyňa Claudia Vanoni v rozhovore pre denník Berliner Zeitung uviedla, že v Berlíne sú antisemitské útoky čoraz bežnejšie: "Mám dojem, že sa antisemitizmus stáva hlasnejší, otvorenejší a agresívnejší."

Z väčšiny antisemitských útokov obviňovala "pravicových páchateľov".

Na otázku na antisemitizmus zo strany moslimov povedala: "V rozhovoroch s židovskými organizáciami čoraz častejšie počúvam, že Židia považujú antisemitizmus medzi moslimami v Nemecku za čoraz väčší problém. Štatisticky to však nedá jednoznačne dokázať." Na otázku, či je v kontakte s moslimskými organizáciami, odpovedala: "Ešte nie."

3. januára. 22-ročný neúspešný žiadateľ o azyl z Líbye menom Mohamed Youssef T. - ktorý si hovorí "King Abode" - sa mohol vrátiť do saského Bautzene potom, čo dostal zákaz pobytu na tri mesiace kvôli "spáchaniu mnohých trestných činov vo veľmi krátkej dobe". Líbyjčan, ktorý sa stal "miestnou celebritou", má na svedomí 25 trestných činov, vrátane krádeží, obchodovania s drogami, fyzického napadnutia a majetkovej škody, ale nikdy nebol v Nemecku "kvôli procedurálnym pochybeniam" väznený.

Denník Bild napísal, že King Abode "miluje mediálnu pozornosť", ktoré sa mu dostáva vďaka jeho trestnému správaniu.

"Pretože žiadateľ o azyl dodržiava naše podmienky, v súčasnej dobe neexistuje žiadny právny dôvod pre predĺženie existujúceho zákazu pobytu," uviedol hovorca mesta Bautzen André Wucht. "King Abode" nedávno na YouTube zverejnil šesťminútovej rapové video, v ktorom kričí: "Nas * ať, späť do vlasti? Nejdem. Zostanem tu v Nemecku. Ty zas * aná polícia, nemáš môj rešpekt."

Nemôže byť deportovaný, pretože nemecké orgány považujú Líbyu za "nebezpečnú" a tiež preto, že Nemecko nemá s Líbyou uzavretú návratovú dohodu.

4. januára. Na námestí Steintorplatz v Hamburgu sa 31-ročný Turek za pokriku: "Alláhu Akbar" ( "Alah je veľký") bránil zatknutiu. Bolo vyslaných viac než 20 hliadkových vozov, aby ho policajti premohli. Mužovi bolo nariadené podstúpiť lekársku prehliadku.

5. januára. V Ústrednej mešite v Kolíne nad Rýnom sa konalo "Druhé stretnutie európskych moslimov". Ústredná mešita v Kolíne nad Rýnom bola založená tureckou vládou a je jednou z najväčších mešít v Európe.

Zasadnutie za zatvorenými dverami, na ktorom sa zišlo viac ako 100 moslimských zástupcov zo 17 európskych krajín, viedol Ali Erbas, čo je šéf tureckého direktoriátu pre náboženské záležitosti známeho ako Diyanet.

Čoskoro potom, čo tureckí úradníci zverejnili na internete fotografiu z tejto udalosti, sa vynorili správy, že na stretnutí boli aj zástupcovia Moslimského bratstva.

Moslimské bratstvo je organizácia blízka tureckému prezidentovi Recep Tayyip Erdoğan a je sledovaná nemeckými spravodajskými službami. Niektorí pozorovatelia uviedli, že stretnutie bolo pokusom Turecka ukázať konkurenčnom mocnostiam svoje vedúce postavenie v islamskom svete.

Záverečné vyhlásenie z tohto zasadnutia zdôraznilo univerzálnosť islamu a odmietlo národnej formy náboženstva.

"Islam je náboženstvo mieru, ktoré obhajuje po celom svete rovnaké univerzálne hodnoty," uvádza sa vo vyhlásení. "Regionálne alebo národné termíny, ako je 'nemecký islam', 'francúzsky islam', 'belgický islam' alebo 'európsky islam', sú v rozpore s univerzálnosťou islamu, ktorý je rovnaký vo všetkých dobách a miestach na zemi."

Kolínske zasadnutí zdôraznilo, že jeho cieľom je "organizovať stretnutia európskych moslimov" každé dva roky. Prvé stretnutie sa konalo v Bruseli v roku 2014.

6. januára. Má sa za to, že migranti stoja za rastúcim počtom útokov na komunálny zamestnancov vo Freiburgu. V niektorých častiach mesta pracovníci zbierajúci mestský odpad a komunálni zamestnanci čistiaci ulice pracujú v súčasnosti iba počas dňa a v tímoch po dvoch. V jednom prípade niekto hodil fľašu do čelného skla smetiarskeho vozu a kopol do dverí. Pri ďalšom incidente bol komunálny pracovník napadnutý zozadu a ponechaný v bezvedomí. Ďalší zamestnanec bol napadnutý cudzincom s cieľom ukradnúť mu mobil.

"Je to nová dimenzia," povedal riaditeľ miestnej spoločnosti pre upratovanie ulíc ASF Michael Broglin. "Upratovacia služba je čiastočne obmedzená."

7. januára. V Sonneberg bol predvolaný na políciu 20-ročný afganský migrant, kvôli tomu, že sa prechádzal po železničnej trati. Spolková polícia varovala:

"Spolková polícia stále dokola zatýka migrantov, ktorí sa prechádzajú po železničných tratiach. Spolková polícia preto pravidelne organizuje v azylových strediskách preventívnej schôdzky k tejto téme a upozorňuje na konkrétne nebezpečenstvo na železnici."

"Azylantov sú najmä varovaní pred neoprávneným vstupom na koľaje. Vlaky majú v závislosti na rýchlosti brzdnú dráhu až niekoľko sto metrov. Najmä moderné rýchle vlaky nemožno zastaviť včas. Následky potom môžu byť závažné."

8. januára. 19-ročný somálsky migrant sa priznal, že sa pokúsil v Halle znásilniť 74-ročnú ženu v jej byte. "Môj klient ma uisťuje, že je mu to veľmi ľúto," povedal jeho obhajca Björn Fehse. "Vlámal sa do bytu, pretože chcel sex."

Keď sa sudca spýtal obžalovaného, prečo pokračoval v násilí potom, čo sa žena ubránila, odpovedal: "Bol som proste opitý." 19-ročný muž je obvinený nielen z pokusu o znásilnenie, ale aj z vlámania a napadnutia.

9. januára. Dvadsaťročný gambijský žiadateľ o azyl vystrájal v banke v Ravensburgu po tom, čo sa pokúsil neúspešne vybrať finančné prostriedky a banková úradníčka mu povedala, že nemá na účte dostatočnú hotovosť. Vytiahol nôž, hádzal stoličkami, kopal do kúrenia a nakoniec chcel odniesť krabicu s finančnými darmi pre charitu, ktorú našiel na pulte. Keď dorazila polícia, bránil sa zatýkaniu a pokúsil sa udrieť hlavou policajtku. Bol obvinený z pokusu o lúpežné vydieranie, pokusu o napadnutie a urážku policajtov.

10. januára. Nemecko deportovalo 23-ročného afganského migranta menom Mortaza D. Keď však pristál v Kábule, afganské úrady ho odmietli vpustiť do zeme a poslali ho späť do Nemecka. Mortaza D., ktorého žiadosť o azyl bola v roku 2010 zamietnutá, je mnohonásobným zločincom s viac ako 20 známymi trestnými činmi. Afganské úrady uviedli, že je duševne chorý, a podľa bilaterálnej dohody s Nemeckom nemožno "zraniteľných" ľudí deportovať do Afganistanu, pretože v krajine chýbajú zodpovedajúce zdravotnícke zariadenia.

11. januára. 25 ročný afganský žiadateľ o azyl dobodal v nemocnici v Bad Kreuznach 25-ročnou tehotnú Poľku. Nenarodené dieťa pri útoku zomrelo. Neskôr sa ukázalo, že sa obaja poznali, aj keď nie je jasné, či bol muž otcom dieťaťa.

12. januára. 38-ročný líbyjský muž pracujúci ako lekár v nemocnici v Melsungu bol zatknutý po tom, čo bol odhalený jeho podvod. Do nemocnice bol prijatý na začiatku roka 2018 na základe falošných dokumentov. Zdravotná sestra získala podozrenie potom, čo Líbyjčan spackal transfúziu krvi, na ktorú je štandardizovaný postup.

Vyšetrovanie zistilo, že muž, ktorý bol predtým zamestnaný na klinike v Kasseli a Hildesheime, bol v máji 2018 odsúdený na tri roky a desať mesiacov za falšovanie a podvod, pri ktorom získal neoprávnene zo systému sociálneho zabezpečenia viac než 10 000 eur. Bolo mu odobraté povolenie na pobyt a bolo rozhodnuté, aby bol po výkone trestu vyhostený. Zostáva nejasné, prečo nikdy nešiel do väzenia, a prečo mu bolo dovolené v Melsungu praktizovať medicínu.

13. januára. 23-ročný migrant z Afganistanu bol v Jene zatknutý za vraždu 87-ročnej ženy. Obaja žili v rovnakom nájomnom dome. Polícia našla telo ženy v suteréne potom, čo príbuzní nahlásili jej zmiznutie.

14. januára. 22-ročný žiadateľ o azyl bol zatknutý po tom, čo rozbil okná radnice v Bad Schwalbachu. Polícia uviedla, že muž, ktorý žije v azylovom dome v Niedernhausen, bol nespokojný s výškou dávok sociálneho zabezpečenia. Škoda bola odhadnutá na približne 5 000 eur.

15. januára. 50-ročný Nemec afganského pôvodu, ktorý pracoval ako prekladateľ a kultúrny poradca nemeckej armády, bol zatknutý pre podozrenie zo špionáže pre Irán. Abdul Hamid S. bol obvinený z odovzdávania "vysoko citlivých informácií" iránskej tajnej službe MOIS. Má sa za to, že pre iránsku spravodajskú službu pracoval niekoľko rokov.

16. januára. V azylovom dome v Guben dobodal 20-ročný sýrsky žiadateľ o azyl počas sporu ďalšieho 22-ročného Sýrčana. Keď sa zamestnanci azylového centra pokúsili do sporu zasiahnuť, tak ich napadol sekerou.

18. januára. Viac ako dva tucty tureckých a sýrskych mladíkov napadli okoloidúcich neďaleko hlavnej vlakovej stanice v Gelsenkirchene. Mladíci tiež vystriekali hasiace prístroje, napadli zamestnancov železnice a tlačili núdzové tlačidlá pre zastavenie eskalátorov. Jeden podozrivý, na ktorého bol vydaný zatykač, natlačil policajta na sklenenú stenu pizzerie. Obaja muži potom prepadli sklom do baru.

Podozrivý bol zranený a po ošetrení v nemocnici bol zadržaný. 29-ročný policajt utrpel vážne zranenia.

Polícia uviedla, že do oblasti, kde kvôli potulujúcim sa gangom migrantov zavládlo bezprávie, rozmiestni viac policajtov. Jeden policajt pripustil, že polícia býva prečíslená: "Akonáhle je v tejto oblasti niekto preverovaný alebo zatknutý, migranti sa zvolajú prostredníctvom svojich smart telefónov. Počas okamihu potom čelíme veľkej presile, ktorá bráni našej práci."

19. januára. V Mindene bola vážne zranená sedemnásťročná dievčina potom, čo bola na centrálnej autobusovej stanici zrazená autobusom, keď sa snažila uniknúť 22-ročnému afganskému migrantov, ktorý ju sexuálne obťažoval. Nemecké médiá a polícia zabudli uviesť štátnu príslušnosť páchateľa, tú uviedli len konzervatívne noviny Junge Freiheit.

20. januára. Súd v Münsteri oslobodil 18-ročného afganského žiadateľa o azyl Sayeda M., ktorý bol obvinený z usmrtenia portugalského dobrovoľníka Josého Mirandy, ktorý pomáhal utečencom. Sayed M. obťažoval ženu, pretože odmietla jeho romantické návrhy. Dobrovoľník Miranda sa ženy zastal a Sayed M. ho smrteľne bodol do srdca.

Súd rozhodol, že Sayed M. konal v sebaobrane a nebol obvinený z vraždy, pretože v § 33 nemeckého trestného zákonníka sa hovorí: "Ak páchateľ prekročí hranice sebaobrany zo zmätku, strachu alebo teroru, nebude potrestaný."

Sudca uviedol, že hoci bol rozsudok určite pre Mirandovych blízkych "nepochopiteľný", "ako sudcovia musíme prípad skúmať neutrálne a bez emócií." Proti rozhodnutiu bude pravdepodobne podané odvolanie.

21. januára. 22-ročný Afganec sexuálne napadol 22-ročnú ženu, ktorá zaspala v Berlíne vo vlaku. Bol zatknutý po tom, čo ho cestujúci nahlásili polícii.

22. januára. Pred Zemským súdom v Stuttgarte sa ocitol 17-ročný afganský žiadateľ o azyl. Amir W. bol obvinený z dobodania 53-ročného otca 19-ročnej nemeckej dievčaťa, ktorá odmietla jeho sexuálne návrhy. Nemecký spravodajský magazín Focus napísal:

"Mladý utečenec zlyhal, pretože nebol tak integrovaný, ako veľa ľudí v jeho okolí chcelo veriť. Ale ďaleko závažnejšie je skutočnosť, že kultúrne hodnoty svojej vlasti považuje za bližšie než hodnoty našej západnej demokracie a že sa zjavne pokúsil svoje archaické myšlienky presadzovať brutálnou silou."

23. januára. 21-ročný neúspešný žiadateľ o azyl z irackého Kurdistanu Alí Bašár bol formálne obvinený zo znásilnenia a vraždy 14-ročnej židovskej dievčiny Susanny Feldmannovej z Mainzu. Basara (tiež známy ako Alí Bašár Ahmed Z.) obvinili zo znásilnenia a následného uškrtenie Susan Feldmannovej 23. mája 2018 v lesíku blízko svojho azylového centra vo Wiesbadene.

V snahe uniknúť spravodlivosti utiekol Bašár a celá jeho rodina lietadlom z Düsseldorfu cez Istanbul do Iraku. Vražda vyvolala veľké pobúrenie verejnosti, a tak na neho Nemecko vydalo medzinárodný zatykač.

Šéf nemeckej Spolkovej polície Dieter Romann 11. júna 2018 osobne priviezol Alího Bašára späť z Irbílu, hlavného mesta irackého Kurdistanu, kde bol zatknutý miestnymi kurdskými bezpečnostnými silami. Súd s Basharom je naplánovaný na 12. marca 2019.

23. januára. 33-ročný Sýrčan, ktorý mal byť na základe Dublinských dohôd deportovaný z Frankfurtu do Španielska, vytiahol krátko po nástupe niečo, čo vyzeralo ako nôž a hlasno sa dožadoval, aby on, jeho žena a tri deti neboli deportovaní. Polícia bola nútená odprevadiť rodinu z lietadla. Z noža sa potom vykľul pilník na nechty.

23. januára. Nemecká nezisková organizácia Mission Lifeline, ktorá sa venuje záchrane migrantov v Stredozemnom mori, vyzvala občanov Nemecka, aby vstupovali do fiktívnych manželstva s ilegálnymi migrantmi. Ich výzva na Twitteri znela takto: "Ešte nie ste ženatý / vydatá? Možno by ste sa mohli zamilovať do niekoho, kto nemá právo tu zostať? To by sa mohlo stať, že? Majte myseľ otvorenú." Poslanec CDU Philipp Amthor označil správu na Twitteri ako škandalóznu:

"Táto absurdné výzva na uzavretie manželstva jasne ukazuje, že títo" morskí záchranári "v skutočnosti majú oveľa väčšie plány. Chcú svoju ľavicovou ideológiou zmariť naše imigračné právo a vysmievajú sa nášmu ústavnému štátu."

24. januára. 25 ročný sýrsky migrant bol v Landshute zatknutý po tom, čo sexuálne napadol niekoľko dievčat vo veku 11 až 14 rokov na ceste do školy. Polícia uviedla, že na muža bol vydaný zatykač.

25. januára. Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, BAMF) uviedol, že iba 35% migrantov, ktorí od roku 2015 prišli do Nemecka, si našlo prácu. Väčšina z nich je zamestnaná na čiastočný úväzok, absolvujú stáže alebo študujú učňovské odbory. Priemerný hrubý mesačný príjem migrantov sa zamestnaním na plný úväzok predstavoval 1 564 eur; priemerný hrubý mesačný príjem zamestnancov na čiastočný úväzok bol 408 eur.

25. januára. V Mülheimu kopol turecky hovoriace muž do tváre 26-ročného muža, ktorý vystupoval z vlaku. Obeť bola hospitalizovaná s modrinami a vyrazenými zubami. Útočník zostáva na slobode. V azylovom dome vo Freiburgu 25 ročný muž z Gambie sexuálne napadol upratovačku. Vo Stendal 20-ročný arabský muž sexuálne napadol 44-ročnú nemeckú ženu po tom, čo sa vlámal do jej bytu.

26. januára. V Salzgitter-Lebenstedte zastrelil 33-ročný sýrsky moslim 25-ročného irackého kresťana, ktorý mal známosť s vrahovou sestrou. "Sýrčanovi pravdepodobne prekážalo, že jeho sestra chodí s 'neveriacim'," povedal prokurátor Hans Christian Wolters.

27. januára. Dvaja mladíci gréckeho a tureckého pôvodu boli zatknutí potom, čo natlačili troch nemeckých mladíkov na koľaje v železničnej stanici Frankenstadion v Norimbergu. Dvaja Nemci vo veku 16 rokov boli usmrtení prichádzajúcim vlakom. Nemecké médiá nielenže bagatelizovali imigračný pôvod podozrivých tým, že ich popisovali ako rodených Nemcov, ale tiež písali, že mladíci "spadli na koľaje". Polícia vypočula asi 150 svedkov.

28. januára. Podľa policajných štatistík uniknutých do denníka Rheinische Post bolo v roku 2018 zadržaných viac ako 14 000 migrantov, ktorí nelegálne vstúpili do Nemecka. Asi 8 000 z nich bolo zadržaných vo vlakoch a 6 000 v diaľkových autobusoch. Väčšina neoprávnených vstupov sa vyskytla na hraniciach Nemecka s Rakúskom, po nich nasledovali hranice s Francúzskom, Švajčiarskom, Českou republikou, Poľskom, Belgickom a Holandskom. Väčšina migrantov prišla z Afganistanu, Iraku, Nigéria, Sýrie a Turecka.

29. januára. 25-ročný afganský migrant bol zbavený obvinenia, že znásilnil postihnutú 50-ročnú ženu v Norimbergu. Žena, ktorá sa starala o utečencov, uviedla, že sa nemohla brániť, pretože trpí na jednej strane tela svalovou spasticitou. Prokurátori požadovali, aby bol obžalovaný odsúdený na štyri roky do väzenia. Jeho obhajcovia požadovali oslobodenie, pretože podľa Afganca bol pohlavný styk dobrovoľný. Okresný súd vo Fürthe sa postavil na stranu obžalovaného, ktorý bol prepustený a je už na slobode.

30. januára. 16-ročný nigérijský migrant fyzicky napadol 32-ročnú sprievodkyňu, keď ho v regionálnom vlaku požiadala o cestovný lístok. Dvaja cestujúci Nigérijčana zadržali a odovzdali polícii, ktorá zistila, že sa migrant dopustil ďalšieho trestného činu na hlavnej stanici v Magdeburgu.

31. januára. Traja Iračania boli zatknutí v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko. Boli obvinení z plánovania útoku v mene džihádu, ktorého cieľom bolo zabiť čo najviac ľudí. Než boli Iračania zatknutí, sledovalo ich nepretržite asi 200 policajných a spravodajských agentov.

Do Nemecka Iračania dorazili na jeseň roku 2015 po tom, čo kancelárka Angela Merkelová otvorila nemeckej hranice stovkám tisícov migrantov. Muži požívali doplnkovú ochranu, čo im umožňovalo žiť v Nemecku, hoci sa na nich nevzťahovala ochrana utečencov, ani právo na azyl.

 

Soeren Kern - spolupracovník Gatestone Institute so sídlom v New Yorku.

 

Pozn. IV: Pre odkazy s hyperlinkami kliknite na linky uvedené v zdroji článku.

Zdroj: konzervativnyweb.sk / cs.gatestoneinstitute.org


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti