Zločinecká skupina vo vedení Pčolinského SIS

07.11.2020 | 19:21
  5
Dnes je Pčolinského človek, Marián Zetocha, obvinený z troch zločinov: založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny; zneužitia právomocí verejného činiteľa; prijímania úplatku.

Meno Marián Zetocha je širokej verejnosti neznáme. Podľa vyšetrovateľa sa podieľal na zosnovaní Bödörovej zločineckej skupiny. Médiá však mlčia o tom, že slúžil aj vláde Igora Matoviča. Lepšie povedané gangu Vladimíra Pčolinského a Petra Košča vo vedení Slovenskej informačnej služby.

Ak máme brať vážne uznesenie vyšetrovateľa NAKA podplukovníka Jána Čurillu o obvinení Tibora Gašpara, Dušana Kováčika a ďalších jedenástich ľudí, musíme s poľutovaním konštatovať, že existuje dôvodné podozrenie o prítomnosti zločineckej skupiny nielen na pôde Policajného zboru a Úradu špeciálnej prokuratúry, ale aj na vrcholných pozíciách Slovenskej informačnej služby. A nielen v priebehu existencie druhej a tretej vlády Roberta Fica, ale už aj v čase pôsobenia testovacej družiny Igora Matoviča.

Kto je Marián Zetocha?

Reč je o obvinenom magistrovi Mariánovi Zetochovi, do roku 2016 riaditeľovi odboru podpory riadenia NAKA. Po marci 2016 až donedávna vykonával pán Zetocha funkciu riaditeľa technickej sekcie Slovenskej informačnej služby. Napriek absencii akýchkoľvek odborných predpokladov z oblasti informačných a komunikačných technológií ho bývalý riaditeľ SIS Anton Šafárik vymenoval do funkcie šéfa odpočúvania a ďalších špecifických činností spravodajskej služby iba preto, lebo bol nominantom dvoch vplyvných ľudí z polosveta slovenskej politiky: podnikateľa Norberta Bödöra a kriminálnika Petra Košča.

Peter Košč bol kamarát nielen s Norbertom Bödörom a Antonom Šafárikom, ale bol a dodnes je aj kumpánom súčasného riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, ďalšieho panáčika bratislavských politických močiarov. Vzhľadom na to, že záujmy tandemu Košč – Pčolinský sa už v rokoch 2016 až 2020 prekrývali so záujmami Norberta Bödöra, Antona Siekela a jeho styčného dôstojníka Mareka Gašparca (vehementne napomáhajúceho obhajcom obžalovaného Mariana Kočnera), Marián Zetocha ostal vo funkcii riaditeľa technickej sekcie SIS aj po tom, čo sa šéfom služby stal Vladimír Pčolinský.

Pán Zetocha slúžil spoločným záujmom vtedy a bol použiteľný ešte dlhé mesiace po tom, ako sa kormidla v SIS ujal nový náčelník. Presnejšie Vladimír Pčolinský sa ho zbavil tesne pred tým, ako bolo zrejmé, že Marián Zetocha bude obvinený a zadržaný.

Čistokrvní koščovci

Dnes je Pčolinského človek, Marián Zetocha, obvinený z troch zločinov: založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny; zneužitia právomocí verejného činiteľa; prijímania úplatku. Obvinenie nie je preukázanie viny, samozrejme. Marián Zetocha je nevinný až do chvíle, kým mu nebude právoplatne preukázané spáchanie trestnej činnosti, z ktorej je obvinený. Napriek tomu je potrebné k jeho prípadu uviesť niekoľko poznámok.

Po prvé, je príznačné, že médiá si prítomnosť Mariána Zetochu medzi obvinenými nevšímajú. Akiste to bude súvisieť s okolnosťou, že jedným z jeho pasákov bol Peter Košč, informátor mnohých akože investigatívnych novinárov.

Po druhé, ak by sme aj dali bokom všetky podozrenia voči obvinenému, vzhľadom na jeho predchádzajúcu kariéru bolo nad akúkoľvek pochybnosť zrejmé, že Marián Zetocha je z odborného hľadiska nespôsobilý vykonávať funkciu šéfa technickej sekcie. Vladimír Pčolinský ho na pozícii udržiaval z rovnakých dôvodov ako jeho predchodca Anton Šafárik. Úlohou pána Zetochu bolo zabezpečovať ilegálny prenos mimoriadne citlivých informácií medzi jeho úradom a tútormi, ktorí si ho do funkcie presadili.

Po tretie, okolnosť, že v minulosti Mariána Zetochu takrečeno zdieľal Peter Košč s Norbertom Bödörom, vylučuje obhajobu jeho podržania vo funkcii argumentami a potrebe personálnej stability. Naopak, táto forma betónovania kádrov je presne to, proti čomu údajne bojuje vláda Igora Matoviča. Príklad riaditeľa technickej sekcie SIS naznačuje, že bödörovco-koščovcov len nahradzujú čistokrvní koščovci.

Viac informácií v knihe Satan, teší ma!

Informácia o obvinení a zadržaní Mariána Zetochu prišla v čase, keď je moja nová kniha Satan, teší ma! v tlači. Aj napriek tomu v nej nájde množstvo doteraz nepublikovaných odhalení o tom, ako si v čase tretej vlády Roberta Fica SIS podelili koaličná SNS s opozičnou Sme rodina a ako tajná služba poslúžila okrem iného aj obhajobnej propagande obžalovaného Mariana Kočnera.

Zdroj: datel.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti