Žitný o zásahoch NAKA: Je tu masívna politická objednávka a idú hlava-nehlava

04.06.2021 | 17:15
  0
Bezpečnostný analytik Milan Žitný značil premiéra Hegera za spolupáchateľa nezákonností páchaných v rámci boja ľudí v bezpečnostnom aparáte štátu.

V prípade zadržania riaditeľa policajnej inšpekcie Adriána Szabóa opozícia “zastrašuje“ a premiér Eduard Heger (OĽaNO) to podľa svojho vyjadrenia odmieta.

„Zastrašujú ľudia, ktorí majú strach. Skôr otázka je, prečo majú strach,” vyhlásil Heger.

Ako vníma toto vyjadrenie bezpečnostný analytik Milan Žitný – je naozaj so zatýkaním všetko v poriadku a opozícia kričí zo strachu? Máme pokojne spávať, lebo polícia robí svoju prácu, alebo sa máme obávať, že, naopak, robí “nadprácu”, ako upozorňovala, napríklad aj správa SIS pre poslancov?

“Musíme začať pár mesiacov dozadu, niekde v minulom roku… Už vtedy, keď sa začali tie masové zatýkania a branie do väzby hlava-nehlava bez akéhokoľvek dôkazu, len na základe tvrdenia nejakého smrada, s prepáčením za výraz, bolo jasné, že tu ide o politickú objednávku. Nejde o trestné konania, ktoré si ctia trestný poriadok, ale má to politický a nie zákonný rámec,” uviedol Žitný.

Posledným dôkazom podľa analytika je nález Ústavného súdu SR vo veci 1 a pol roka väzobne stíhaného advokáta Ribára. “Všetko, čo tam bolo ako dôvod na jeho väzbu, označil ústavný súd za nenáležité a nezákonné,” pripomína Žitný.

Ako vraví, nie je to, žiaľ, jediný prípad. “Zoberme si prípad generála Lučanského, na základe jedného jediného tvrdenia istého Pakšiho, bez akýchkoľvek ďalších dôkazov, sudkyňa Záleská dala tohoto človeka, generála polície, do väzby! A ďalšie a ďalšie prípady… To sa nedá inak vysvetliť než že je tu masívna politická objednávka a idú hlava-nehlava.”

A ako vníma vyjadrenie premiéra Hegera? “Tak, že v tejto chvíli sú akékoľvek vyjadrenia premiéra irelevantné. Je spolupáchateľom tohoto strašného nezákonného stavu, ktorý tu vidíme online denno denne. Premiér je toho súčasťou,” hovorí Žitný.

Zdroj: parlamentnelisty.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti