Žilinka dá prešetriť hejtovanie speváčky Simy Martausovej a kresťanov liberálnou žurnalistickou spodinou zo Sorosovho denníka SME

17.11.2021 | 18:15
  30
Generálny prokurátor SR dá prešetriť, či v prípade speváčky hlásiacej sa ku katolíckej cirkvi neprišlo k spáchaniu trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Úrad špeciálnej prokuratúry prešetrí výroky na adresu speváčky Simy Magušinovej, vystupujúcej pod umeleckým menom Sima Martausová, ktorá sa stale terčom spodiny slovenskej žurnalistiky združenej v denníku SME.

Na Facebooku o tom informoval generálny prokurátor Maroš Žilinka.

"Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka považuje za absolútne neakceptovateľné hanobiace útoky pre vierovyznanie, ktoré prekračujú hranice slobody prejavu a to zvlášť, ak sa k takému konaniu uchýlia novinári," stojí v stanovisku.

Žilinka preto oznámil, že zabezpečí, aby prostredníctvom Úradu špeciálnej prokuratúry, v ktorého pôsobnosti sú trestné činy extrémizmu, bolo vyšetrené, či v prípade Magušinovej neprišlo k spáchaniu trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Komentátor denníka Sme Peter Tkačenko na svojom súkromnom twitterovom účte kritizoval Magušinovej tvorbu.

Ku kritike sa v komentároch pod príspevkom pridal aj Rado Ondřejíček známy z projektu Cynická obluda, ktorý sídli na webe denníka Sme.

Zároveň sa urážlivo vyjadril na adresu kresťanov. Magušinová sa otvorene hlási ku katolíckej cirkvi.

Viac o prípade v článku TU.

Sima Martausová - Kam tento svet speje?

 

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti