Židovský cintorín zničili deti. Liberáli obvinili z vandalizmu národovcov, tradičnú rodinu a dezinformačné weby

19.01.2020 | 15:13
  10
Obligátne predvianočné klišé správy 23. decembra prerušila informácia o závažnej trestnej činnosti - poškodenie hrobov na židovskom cintoríne v blízkosti obce Rajec.

 

Poškodenie židovského cintorína v Rajci v predvianočnom období nevytvorilo priestor iba na ľudské rozhorčenie. V spoločnosti presiaknutej kultúrnou vojnou sa bezprostredne po udalosti vyrojilo aj kvantum liberálov, ktorí sa na udalosti potrebovali nechutným spôsobom priživiť. Rostas, národovci, tradičné rodiny či dezinfoweby – to všetko bolo na vine. Celé týždne, až do včerajšieho dňa, dokým sa neukázala pravda a skutočnosť, že predsudky nie sú vlastné iba tzv. „krajnej pravici“.

Obligátne predvianočné klišé správy 23. decembra prerušila informácia o závažnej trestnej činnosti. Približne 20 hrobov na židovskom cintoríne v blízkosti obce Rajec totiž poškodili v tom čase neznámi vandali.

Polícia bezprostredne na to začala trestné stíhanie vo veci hanobenia miesta posledného odpočinku a skutok sa medzi príčetnou časťou populácie stretol so všeobecným odsúdením. Tu niekde by hodnotenie malo skončiť minimálne do ukončenia práce orgánov činných v trestnom konaní.

Vzhľadom na pozoruhodnú zásobu internetových odborníkov na všetky problémy zemegule a príležitostných vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov v jednej osobe, ktorú Slovensko má, sa tak ale nestalo.

Časť našich spoluobčanov, ktorú zvykneme radiť k myšlienkovému prúdu známemu pod súhrnným označením bratislavská kaviareň, mala totiž vo veci ihneď a bez akýchkoľvek dôkazov jasno. Za zničením náhrobkov stoja fašisti, rostasovci, antisemiti a prispela k tomu nenávistná atmosféra v spoločnosti.

Keď Sherlock Holmes bledne závisťou

Radových diskutérov ale doplnili aj známejšie osobnosti, ktoré v iných prípadoch nekompromisne volajú po kritickom myslení, vylúčeniu predpojatosti či oddeleniu emócií od rukolapných faktov. Šokujúce! Teda, vlastne ani nie.

Karikaturista Denníka N Shooty krátko po udalosti nakreslil skupinu holohlavých chlapíkov „ozdobených“ nacistickými symbolmi, ktorí skáču po židovských hroboch a kričia pritom: „Za Tibiho, “ alebo: „Cítim sa ako národný buditeľ.“

Viac sa dočítate v článku TU.

Zdroj: denniks.sk

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti