Zdravotníčka zomrela dva dni po očkovaní vakcínou od Pfizeru

06.01.2021 | 12:25
  26
Nedávno sa na sociálnej sieti pochválila, že už má očkovanie za sebou, dlho sa z toho však tešiť nemohla.

Portugalská zdravotníčka zomrela dva dni po očkovaní vakcínou od konzorcia firiem Pfizer/BioNTech. Soniu Acevedovú († 41) našli mŕtvu v byte v Porte na Nový rok. Presná príčina úmrtia zatiaľ nie je známa, výsledky pitvy by mali zverejniť v priebehu týždňa, informoval o tom portál Daily Mail.

Acevedová, matka dvoch detí, pracovala v Národnom onkologickom inštitúte v Porte. Bola jednou z 538 zamestnancov, ktorých na konci roka zaočkovali vakcínou. Jej príbuzní tvrdia, že žena nemala žiadne vedľajšie príznaky vakcinácie a náhly kolaps organizmu si nevedia vysvetliť.

„Bola v poriadku, nemala žiadne zdravotné problémy. Neviem, čo sa stalo. Chcem iba vedieť pravdu. Chcem zistiť, čo viedlo k smrti mojej dcéry,“ uviedol Abilio Acevedo, otec zosnulej zdravotníčky.

Abilio ju opísal ako „šťastnú a zdravú“ osobu, ktorá „nikdy nepila alkohol a ani nejedla nič zvláštne alebo neobvyklé.“

Vedenie onkologickej kliniky, na ktorej žene 30. decembra podali vakcínu, potvrdilo, že nezaznamenali žiadne zdravotné komplikácie v súvislosti s vakcináciou a žena sa na nič nesťažovala. Dcéra zosnulej zdravotníčky Vania Figueredová tvrdí, že mama hovorila iba o miernom diskomforte v oblasti vpichu vakcíny.

Vedenie zdravotníckeho zariadenia vyjadrilo rodine úprimnú sústrasť a ubezpečilo ju, že zisťovanie príčiny smrti bude prebiehať podľa štandardných predpisov.

Acevedová pracovala v onkologickom inštitúte uplynulých 10 rokov. Žila so svojou rodinou na predmestí Porta, zomrela však v byte svojho priateľa v neďalekom meste Trofa. Nedávno sa na sociálnej sieti pochválila, že už má očkovanie za sebou, dlho sa z toho však tešiť nemohla.

Azevedová bola hrdá na to, že bola medzi prvými, ktorí dostala vakcínu, pričom tiež zmenila svoj profilový obrázok na Facebooku, aby to dala vedieť verejnosti. „Zaočkovaná proti Covid-19,“ napísala k fotke.

„Ešte večer na Silvestra sme boli spolu. Moja dcéra odišla z domu a vtedy som ju videl naposledy živú,“ dodal zronený otec v rozhovore pre portugalské médiá.

Vakcína od spoločnosti Pfizer/BioNTech proti novému koronavírusu je zatiaľ jediná, ktorá získala povolenie na núdzové použitie od Svetovej zdravotníckej organizácie, čím uvoľnila cestu pre jej široké použitie agentúrami OSN a ďalšími nadnárodnými zdravotníckymi orgánmi.

Zdroj: tvnoviny.sk / hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti