Zbavte sa starého auta a získajte kredit na taxík, hlása heslo spoločnosti Bolt na Slovensku v duchu Schwabovho plánu Veľkého resetu: „V roku 2030 nebudete nič vlastniť a budete šťastní“

25.09.2021 | 08:55
  10
Vznešené ciele a snaha „pomáhať“ na rôznych frontoch idú ruka v ruka s dlhodobým plánom tzv. inkluzívneho kapitalizmu. Zvlášť ak tieto ciele pochádzajú z dielne korporácii.

„Zbavte sa svojho auta“ je kampaň, ktorej cieľom je povzbudiť Slovákov, aby opustili staré auto a osvojili si udržateľnejšie dopravné návyky. Bolt bude vykupovať staré autá užívateľov. Za to dá kredit na taxík na cestovanie prostredníctvom aplikácie.

Cieľom kampaně „Zbavte sa svojho auta“ je vyzvať Slovákov, aby vymenili svoje auto za udržateľnejšie formy prepravy. Stačí prihlásiť staré auto cez formulár. Týka sa to starých áut do hodnoty 2 000 EUR a výmena sa späčatí až vtedy, keď užívateľ začne využívať cestovný kredit, v ktorom bude zohľadnená hodnota oproti nákupu. Kampaň trvá od 16. septembra do 5. októbra 2021.

Bolt sa dlhodobo snaží ponúknuť obyvateľom miest atraktívnejšiu alternatívu k doprave vlastným autom. “Zbavte sa svojho auta” je miestna iniciatíva, ktorá chce podporovať udržateľnejší rozvoj dopravy v krajine a pomôcť s odstraňovaním nevyužívaných áut z ulíc. Z hľadiska ekonomiky a udržateľnosti má vlastnenie veľmi starého auta veľa nevýhod. Jeho prevádzkové náklady stúpajú nutnosťou častých opráv, bezpečnosť zásadne klesá nie len zostarnutím mnohých pevnostných prvkov, ale aj otáznou funkčnosťou bezpečnostných prvkov ako abs, airbagov a bezpečnostných pásov. V neposlednom rade sú veľkou záťažou aj pre okolie, cez STK prechádzajú len problematicky, alebo úplatkami...

„Našim prvotným cieľom v Bolte je znížiť preťaženie miest a uľahčiť doprave. Poukazujeme na skutočnosť, že preprava vlastným osobným automobilom nie vždy je tým najlepším riešením. Touto kampaňou chceme Slovákom ukázať koľko času či peňazí môžu ušetriť a pozitívny vplyv na životné prostredie bude mať aj fakt, že sa zbavia svojho automobilu. Ak by k takémuto kroku pristúpilo viac ľudí, budú mestá lepším miestom pre život,“ vysvetľuje Lea Ballová, marketingová manažérka slovenského Boltu.
 
Užívatelia, ktorí majú záujem predať svoje staré auto spoločnosti Bolt, musia vyplniť formulár so svojimi osobnými údajmi a údajmi príslušného auta (model, rok, najazdené kilometre a fotografie). Tím Bolt potom auto vyhodnotí a navrhne kúpnu cenu, ktorá sa po prijatí premení na cestovný kredit za službu Bolt. Na podporu myšlienky odstraňovania nevyužívaných áut z ulíc, bude vybraté staré auto ekologicky zlikvidované. Prípadne otázky budú zodpovedané prostredníctvom e-mailu bratislava@bolt.eu

Veľký reset ako nástroj na Nový svetový poriadok, v ktorom nebudete nič vlastniť a budete šťastní

Zakladateľ Svetového ekonomického fóra (WEF) a jeho dlhoročný šéf Klaus Schwab vo svojej knihe „COVID-19: The Great Reset“ („Covid -19: Veľký reset“) píše o pláne tzv. globálnych elít pre prechod od klasického kapitalizmu k takzvanému inkluzívnemu kapitalizmu, v ktorom ide o budovanie „odvážneho nového sveta“ s jednotnou svetovou vládou a sociálno-ekonomickým modelom, ktorý možno nazvať novým otrokárskym systémom.

„V roku 2030 nebudete nič vlastniť a budete šťastní,” hlása propagandistické video Svetového ekonomického fóra.

Viac aj v článku TU.

Autorstvo výrazu „Inkluzívny kapitalizmus“ nepatrí Klausovi Schwabovi, hoci vďaka svojej najnovšej knihe sa stal jedným z hlavných propagátorov „veľkej reštrukturalizácie“ kapitalizmu na sociálny systém, v ktorom má byť východiskom pre bohatých aj chudobných.

Forester de Rothschildová, manželka Roberta de Rothschilda je hlavným prispievateľom popularizácie konceptu inkluzívneho kapitalizmu. Ide o jedného z najvplyvnejších členov klanu Rothschildovcov súčasnosti. Lynn je zároveň generálnou riaditeľkou EL Rothschild, holdingovej spoločnosti, ktorú zdieľa so svojím manželom. Spoločnosť investovala do médií (vrátane The Economist ), ako aj do nehnuteľností, obchodu so správou aktív, infraštruktúry, poľnohospodárstva a výroby spotrebného tovaru. Geografický holding – USA, Veľká Británia, Európa, Afrika, India.

Od roku 2018 nabrala popularizácia konceptu inkluzívneho kapitalizmu jasné organizačné formy. Z iniciatívy Lynn de Rothschildovej vznikla medzinárodná nezisková organizácia  Coalition for Inclusive Capitalism (CIC). Na webovej stránke CIC môžete  zistiť, že k tejto koalícii sa pripojili: Unilever, Johnson-Johnson, Nestlé, Pepsico, Dow Chemical, DuPont atď. Rovnako ako aj najväčšie finančné holdingové spoločnosti na svete zaoberajúce sa správou aktív: State Street Global Advisors, BlackRock, Vanguard, Amundi Asset Management, Schroders, Barings, JPMorgan Chase & Co. a pod.

Viac v článku „Takzvaný inkluzívny kapitalizmus je spoločným projektom Rothschildovcov a pápeža“.

Zdroj: topspeed.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti