Zatknutý námestník riaditeľa SIS Beňa držal v hrsti vplyvného politika. Policajný špecialista na odpočúvanie Rehák zasa kšeftoval s nahrávkami

03.12.2020 | 18:51
  2
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na sociálnej sieti komentoval policajnú akciu počas ktorej zatkli vplyvných ľudí zo SIS a policajného zboru.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) počas policajnej akcie zadržala 2. decembra námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu aj bývalého riaditeľa úradu zvláštnych policajných činností Jozefa Reháka.

Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na sociálnej sieti komentoval policajnú akciu počas ktorej zatkli vplyvných ľudí zo SIS a policajného zboru:

Väčšine ľudí meno Jozef Rehák nič nehovorí. Nevedia o ňom nič, no on o mnohých vie viac, ako dosť. Zaslúži si pozornosť hneď z viacerých dôvodov. Akútnu pozornosť; jeho zadržanie môže byť jedným zo signálov, že nie sme iba svedkami nejakej divadelnej inscenácie na zabavenie publika, ale skutočnej očisty bezpečnostných zložiek.

Jozef Runák opakovane cirkuloval ako špecialista na odposluchy medzi políciou a SIS, pričom si dokázal získať dôveru nielen Ficových vlád, darilo sa mu aj za iných. Hoci možno slovo “dôvera” je prisilné, no bol človekom schopným zaistiť skartáciu Gorily. Takže ho vlastne chceli mať na svojej strane všetci.

Nedávno obvinený Ľubomír Arpáš (bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS - pozn. IV) preukázateľne dokázal zabezpečiť, že sa v prepise Gorily niektoré dôležité pasáže nikdy neobjavili, alebo boli vyňaté. Drobnosť, ale kľúčová - v dodnes po internete kolujúcom spise existuje jedna podivuhodná anomália; pri opise udalostí sa uvádzajú pravé, aj “ ľavé” mená príslušníkov SIS, vrátane vysokopostavených. Akurát pri jednom je v prepise uvedené falošné meno “Runa” a nachádza sa pri ňom poznámka, že jeho identita je nezistená. Ide o Arpášovu ďalšiu priateľskú službičku, v skutočnosti totiž Rehák pôsobil pod krycím menom Runák - a takto šikovne sa mu vtedy opäť raz podarilo vykĺznuť. Tento človek bol kľúčovou postavou biznisu s odposluchmi a bolo by obrovskou chybou ho prehliadnuť medzi mediálnymi hviezdami spomedzi zadržaných.

Bez ľudí, akými je aj Jozef Rehák by sa žiadnymi hviezdami nikdy nestali. Až rozloženie týchto štruktúr na súčiastky môže priniesť vysnívanú zmenu do kedysi nedotknuteľných štruktúr. Ibaže pozor, všetko sa iba začína a ešte sa len začínajú brániť. Dnes ďalší zadržaný Boris Beňa priniesol svojho času jeden “stratený” mobilný telefón plný pikantných komunikácií a fotografií a zaviazal si tak jedného vplyvného muža, ktorý mu na oplátku pomohol profesne rásť až do výšok, z ktorých sa mu zatočila hlava. Bude aj tento príbeh súčasťou vyšetrovacieho spisu, alebo sa v mene “vyššieho dobra” budeme na chvíľu dívať inam a tváriť sa, že sa to nestalo?

Asi až dnes začal skutočný boj o povahu tejto krajiny, nie včera. Dívajme sa a pozorujme nečakané anomálie.

Alebo sa nechajme ďalej kŕmiť rozprávkami o dobre, čo víťazí nad zlom a je úplne bez poškvrny.

Zdroj: Facebook Radovan Bránik

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti