Zamestnanci súkromnej nemocnice odmietli vpustiť pacienta na plánované vyšetrenie, pretože nebol očkovaný ani testovaný. Použil Harabinovu právnu radu a všetko bolo inak

11.06.2021 | 16:04
  7
Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti zverejnil na sociálnej sieti ďakovný list občana, ktorý využil jeho právnu radu.

„Predkladám konkrétny dôkaz o tom, že je možné sa dostať na vyšetrenie do nemocnice bez testu, resp. i bez očkovania na Covid, lebo Mikasove Covid opatrenia sú zjavne neústavné,“ napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

Exminister spravodlivosti v tejto súvislosti zverejnil text ďakovného emailu od RNDr. Vlastimila Bodáka z Košíc:

Dobrý deň p. JUDr. Harabin,

ďakujem za pozitívne informácie a taktiež mi dovoľte zaželať Vašim dcéram do života všetko dobre.

Držím Vám spolu s rodinou palce vo všetkom čo robíte, pre naše Slovensko!

Dovolím si Vám napísať môj minulo týždňový príbeh.

Vo štvrtok som mal osobný stret so zamestnancami jednej (zatiaľ nemenovanej) súkromnej nemocnice, keď má nechceli pustiť do budovy na plánované vyšetrenie z dôvodu nepreukázania sa očkovaniami, resp. testom o bezinfekcnosti.

Držiac sa Vašich právnych pokynov som všetkým zamestnancom, ktorí mi bránili vo vstupe, ale súčasne nevedeli citovať znenie zákona, ktorý to ukladá, ale obhajovali sa s tým, že je to "nariadenie" ich zamestnávateľa, dôrazne vysvetlil to, že ich tvrdenia sú irelevantné.

Pridal som naopak to, že privolám Políciu SR, pretože z ich strany sú porušované moje základné práva vyplývajúce zo zákonov SR a Ústavy SR.

Privolaná p. primárka, ktorá argumentačne išla podľa toho istého "postupu" vo finále uznala moje argumenty a následne som bol vpustený do nemocnice.

To, že moje nástojenie na mojich (našich) právach a nezákonnosti postupov a nariadení ich zamestnávateľa padlo na úrodnú pôdu, sa prejavilo aj tým, že zatiaľ ďalšie 4 tohto týždňové návštevy sa obišli bez vstupných ceremónii, ktoré, ako som postrehol, neuplatňujú už aj na ďalších klientoch.

Záverom môjho emailu si dovolím zaželať v mene nás všetkých

"Nech žije právo a spravodlivosť, nech žije zdravý rozum", ktorý, žiaľ, v Europriestore vymiera

S pozdravom

RNDr. Vlastimil Bodák, Košice

Zdroj: Facebook Štefan Harabin


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti