Zachráň si život na splátky alebo hyenizmus niektorých podnikateľov na svetovej pandémii

18.03.2020 | 08:40
  19
Reč je o podnikaní v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom.

Keby nebola vyhlásená mimoriadna situácia a na koronavírus by vo svete nezomierali stovky ľudí, vyzeralo by to ako recesia, alebo pokus o nepekný žart.

Reč je o podnikaní v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom, resp. za správnejšie označenie takejto činnosti možno považovať hyenizmus alebo parazitovanie niektorých podnikateľov na svetovej pandémii.

Iba niekoľko dní dozadu sa pokúšal biznis model svojej firmy upraviť majiteľ CK Bubo Ľuboš Fellner vyhlásením vo svojom osobnom videu, že elita by s jeho cestovnou kanceláriou mala opustiť Slovensko a odísť do teplých krajín dovolenkovať, pokým ostatní ľudia budú v krajine aj zomierať.

Okrem iného v ňom Ľuboš Fellner hovorí: "Na Slovensku budú v marci umierať ľudia...rada, ktorú nemôžu dať žiadni politici svojim voličom chudobným, ale ja to elite Slovenska, ktorá s Bubom cestuje, ponúknuť môžem. Teraz je ten čas, vyberte si svoj zájazd, zažite tú najlepšiu dovolenku."

Šéf cestovky tvrdí aj to, že klienti Bubo Travel nikdy neochoreli na tropickú chorobu a nie je to náhoda. "Keď ste silní, najedení a vyspatí, koronavirus prejde okolo, ale nenakazí vás", odporúča MUDr. Fellner.

Biznis lekární

Už niekoľko dní až týždňov je nielen v kamenných lekárňach ale aj v internetových e-shopoch akútny nedostatok rúšok, hlavne v ochrannej triede FFP3, ktoré majú byť dostatočnou ochranou pred ochranou koronavírusom.

Predajca predražených rúšok nitrianska lekáreň TILIA si je zrejme vedomá vysokej ceny svojich produktov a tak na stránke priamo ponúka predaj na splátky cez spoločnosť  Quatro. Tak teda môžeme povedať, že si rúška, teda svoje zdravie, prípadne život v tejto lekárni môžete kúpiť na splátky. Čo na to hovoríte?

Z diskusie pod oznamom tejto skutočnosti na sociálnej sieti vyberáme nasledovné príspevky:

zdroj: FB, Ortodoxní Nitrančani

 

V Českej republike štát cenu rúšok pred niekoľkými dňami začal regulovať práve preto, aby predišiel takémuto konaniu zo strany predajcov. Za rúško dnes nemôže predajca pýtať viac, ako 175 Kč bez DPH za rúška ktoré sú vyrobené v EÚ, resp. 350 Kč za rúška vyrobené mimo EÚ.

Slovenská republika reguláciu cien nezaviedla a preto takéto obzvlášť opovrhnutia hodné konanie predajcov možné v podstate je. Za problém v tomto prípade je potrebné považovať fakt, že sa nejedná o sprostredkovateľa, bežného internetového predajcu čohokoľvek, čo v danom momente vynáša, ale regulérnu lekáreň, ktorá na svoju činnosť potrebuje licenciu. V súvislosti s takýmto konaním sa automaticky natíska otázka, či je konanie takejto lekárne etické a či by nemala byť lekárni odobratá licencia obdobne, ako tomu podľa dostupných informácií je napr. v Ruskej federácii.

InfoVojna na stránke Heureka.sk, ktorá porovnáva internetové ceny produktov, našla viacerých predajcov uvedeného produktu. Ceny si môžete pozrieť a porovnať TU.

Zdroj: InfoVojnaseredonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti