Z väzby prepustili ďalšieho kajúcnika. Fleischer svedčil proti Brhelovi

14.02.2021 | 10:34
  18
Martina Felischera zadržali pri akcii, ktorú odštartovalo svedectvo kajúcnika Ľudovíta Makóoa.

Z väzby prepustili ďalšieho kajúcnika. Martin Fleischer bol zadržaný počas akcie Očistec a obvinený z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Exriaditeľ ekonomickej sekcie ministerstva vnútra začal vo väzbe spolupracovať a svedčiť proti podnikateľovi Jozefovi Brhelovi. Informáciu o tom, že Fleischer je na slobode, priniesol portál topky.sk

Aj Fleischerovo svedectvo prispelo k akcii Mýtnik, počas ktorej zadržali okrem kontroverzného podnikateľa Jozefa Brhela napríklad aj bývalého riaditeľa Finančnej správy Františka Imreczeho či bývalého šéfa IT sekcie Finančnej správy Milana Gregu. Vrámci akcie Mýtnik stíhajú aj ďalšieho kontroverzného podnikateľa Michala Suchobu, ktorý je v zahraničí a pátra po ňom už aj Interpol. 


Podľa uznesenia o vznesení obvinenia Fleischer tvrdí, že Jozefovi Brhelovi nosil desťaťisíce eur z nelegálnej trestnej činnosti do jeho firmy, ktorá sídli v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. Aj tam prebiehala policajná akcia Mýtnik.

Okrem Fleischera s políciou spolupracje aj bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, bývalý príslušník NAKA Martin Žáčik a kľúčovým svedkom mal byť aj exsiskár František Böhm. Ten sa však v piatok noci zastrelil vo svojom dome na Záhorí.

Úrad špeciálnej prokuratúry na otázky súvisiace s prepustením Martina Fleischera z väzby neodpovedali. Jeho advokát povedal, že „môj klient si neželá, aby som odpovedal na otázky novinárov, preto sa vám k ničomu nevyjadrím,“ nechal sa počuť Fleischerov advokát Jiří Kučera.

Martina Felischera zadržali pri akcii, ktorú odštartovalo svedectvo kajúcnika Ľudovíta Makóoa. Policajti pri nej zadržali takmer celé bývalé vedenie polície na čele s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, bývalým riaditeľom NAKA Petrom Hraškom, bývalým riaditeľom Protikorupčnej jednotky NAKA Róbertom Krajmerom aj bývalým riaditeľom národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernardom Slobodníkom a ďalších. Martina Fleischera obvinili z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku s trestnou sadzbou v rozmedzí 10 až 15 rokov väzenia.

Fleischer začal podľa informácií portálu Topky spolupracovať s políciou už krátko po zadržaní. Vo väzbe bol bezmála tri mesiace. Zaujímavosťou je, že v prípade je obvinená aj Fleischerova manželka. Informácie z prostredia justície však hovoria o tom, že manželov, ktorí sú aktuálne stíhaní na slobode, už z kauzy OČISTEC vylúčili na samostatné konanie

Zdroj: tvnoviny.sk / topky.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti