YouTube zablokoval Harabinov kanál s videami

21.02.2020 | 08:35
  19
YouTube vo štvrtok zrušil oficiálny kanál Štefana Harabina, na ktorom líder strany Vlasť zverejňoval svoje videá.

Portál Infosecurity, ktorý sa venuje výlučne analyzovaniu hrozieb v stredoeurópskom priestore dnes podvečer na sociálnej sieti Facebook informoval, že YouTube zrušil kanál strany Vlasť, ktorej lídrom je Štefan Harabin.

„Účet bol zrušený, pretože sme dostali niekoľko sťažností tretej strany na porušenie autorských práv v súvislosti s materiálom, ktorý uverejnil tento používateľ,“ informoval portál.

Napriek tomu, že s najväčšou pravdepodobnosťou bolo hlavným dôvodom porušenie niektorých pravidiel, bližšie informácie momentálne nie sú známe. Po ich zistení budeme správu aktualizovať. Na internetovej platforme sa však stále nachádzajú viaceré neoficiálne kanály.

Šéfredaktorka portálu Omediach.com Miroslava Kernová v diskusii pod informáciou stránky Infosecurity na Facebooku uviedla, že nie všetky Harabinove videá zmizli, nakoľko YouTube kanál Woodootube má viceré vo svojom archíve.

Podľa Hnonline to však nie je prvýkrát, keďže Harabinovi internetová platforma zablokovala jedno z videí už v roku 2018. YouTube kanál bol založený pred približne troma rokmi a v súčasnosti ho predstavitelia strany využívali na propagačné videá strany, ale aj jednotlivých kandidátov. Jeho videá mali podľa obsahu od desať až po stotisíc videní.

Spoločnosti Google sme oslovili so žiadosťou o informáciu, či ide o definitívne zrušenie, alebo či má Harabin ešte šancu na obnovenie svojho účtu. Keď odpoveď získame, zverejníme ju.

Harabin si založil svoj účet na YouTube v júni 2016 a mal na ňom už viac ako 22-tisíc odberateľov. Zverejnil tam už 165 videí, ktoré dohromady dosiahli viac ako 7 miliónov videní.

Pár dní pred voľbami je zrušenie účtu nepríjemnou správou pre stranu Vlasť. Spolu s Facebookom je totiž YouTube dôležitým kanálom na oslovovanie ich voličov. Podľa dát spoločnosti Socialblade mal Harabin vo februári v priemere takmer 54-tisíc prehratí videí denne.

Blokovanie môže ovplyvniť aj zobrazovanie Harabinových reklám na najpopulárnejšom videoportáli. Strana Vlasť pritom v posledných týždňoch investuje veľa do online reklamy.

Zdroj: startitup.sk / dennikn.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti