WHO sa od strašenia Covidom začína koncentrovať na klimatický alarmizmus: Znížením globálneho otepľovania sa vraj zachráni milióny životov

12.10.2021 | 08:25
  4
Krajiny si podľa svetovej zdravotníckej organizácie musia stanoviť ambiciózne národné klimatické záväzky na podporu zdravého zotavenia sa z krízy, ktorú priniesla pandémia koronavírusu.

Milióny životov by mohli byť zachránené obmedzením globálneho otepľovania, uviedla v pondelok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a zároveň vyzvala účastníkov nadchádzajúceho klimatického summitu COP26 na podniknutie vážnych krokov v klimatickej otázke pre zlepšenie zdravia populácie na celom svete. Informuje o tom agentúra DPA.

"Spaľovanie fosílnych palív nás zabíja," upozornila WHO v 82-stranovej mimoriadnej správe ku klimatickému summitu v škótskom Glasgowe, naplánovanému na začiatok novembra.

V správe s názvom "Argument zdravia pre klimatickú akciu" WHO stanovila desať odporúčaní, ako maximalizovať zdravotné výhody riešenia klimatických zmien a vyhnúť sa najhorším vplyvom klimatickej krízy na zdravie, píše DPA.

Krajiny si podľa svetovej organizácie musia stanoviť ambiciózne národné klimatické záväzky na podporu zdravého zotavenia sa z krízy, ktorú priniesla pandémia koronavírusu, uvádza sa v správe.

"Pandémia COVID-19 odkryla dôverné a krehké väzby medzi ľuďmi, zvieratami a naším prostredím," povedal generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Tie isté neudržateľné rozhodnutia, ktoré zabíjajú našu planétu, zabíjajú ľudí," dodal.

"WHO vyzýva všetky krajiny, aby na COP26 podnikli rozhodné kroky v záujme obmedzenia globálneho otepľovania na 1,5 stupňa Celzia – nielen preto, že je to tá správna vec, ale pretože je to v našom vlastnom záujme," dodal riaditeľ WHO.

Konferencia OSN o klimatických zmenách COP26 sa bude konať v škótskom Glasgowe od 31. októbra do 12. novembra, pripomína DPA.

Zdroj: info.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti