Výzva prezidentovi Kiskovi od bývalého sudcu Radačovského

20.02.2019 | 12:38
  0
Bývalý sudca Miroslav Radačovský, ktorý je známy zo súdneho sporu Andreja Kisku o pozemky, hovorí, že on ako prezident už nemá morálne právo menovať žiadneho sudcu.

Vyzývam Ing. Andreja Kisku, prezidenta SR, aby nemenoval do funkcie ústavného sudcu žiadneho kandidáta na tento post, pretože na to nemá morálne právo.

Nemá morálne právo menovať do funkcie žiadneho sudcu o to viac sudcu Ústavného súdu.
Vyzývam kandidátov na post ústavných sudcov, ako aj post sudcov všeobecných súdov, aby v sebe našli profesnú a občiansku odvahu a odmietli sa dať vymenovať do funkcií súčasnou hlavou štátu.

Ing. Andrej Kiska sa verejne dehonestujúcim spôsobom vyjadruje o legálne zvolených zástupcoch stotisícov občanov len pre ich pronárodný a proslovanský politický a občiansky postoj.

Ing. Andrej Kiska sa verejne dehonestujúco vyjadril o rozsudku vyhlásenom v mene Slovenskej republiky len preto, že bol zaviazaný vrátiť neoprávnene získaný majetok občanovi Slovenskej republiky.

Ing. Andrej Kiska sa dehonestujúco verejne vyjadril o sudcovi Slovenskej republiky, že je dobre, že takýto sudca odchádza, a to len preto, že nerozhodol v jeho prospech, ale rozhodol spravodlivo.

Ing. Kiska zneužil „nerozumný postup“ Róberta Fica, predpokladá, že Ústavný súd obsadí sudcami, ktorí mu budú vyhovovať.

Pokiaľ Ing. Kiska bude menovať ústavných sudcov, vyslovujem názor, že nikdy nevymenuje za sudcov kandidátov cítiacich pronárodne a proslovensky.

Je vážny predpoklad, že vymenuje takých ústavných sudcov, ktorí prípadne jeho a jeho spoločníkov ochránia pred možnou aj trestnoprávnou zodpovednosťou do budúcnosti. 


Prosím všetkých ľudí dobrej vôle, prosím politikov, prosím aj Hnutie za slušné Slovensko, prosím veriacich a neveriacich mojej vlasti, urobte všetko pre to, aby súčasný prezident nemenoval ústavných sudcov. Urobte všetko pre to, aby budúcim prezidentom bol prezident národný a proslovenský. Len taký prezident má morálne právo menovať ústavných sudcov.

Ing. Andrej Kiska po medializovanej kauze o možnom trestnom stíhaní jeho blízkych sa vyjadril, že vydierať a zastrašiť sa nenechá.

Ani ja som sa vydierať a zastrašiť nedal a nebolo to skutočne ľahké.

JUDr. Miroslav Radačovský, ex sudca a kandidát na poslanca EP, 20. februára 2019 

Zdroj: Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti